Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Grillplatta/Stekplatta Vändbar Gjutjärn 27 cm

Denna vändbara grill- och stekplatta är tillverkad i gjutjärn och kan användas direkt på spishällen. Den ena sidan är slät, perfekt för att steka ägg eller göra pannkakor, medan den andra sidan är räfflad för att grilla exempelvis hamburgare eller grönsaker. Plattan är redan instekt och redo att användas på alla typer av värmekällor, inklusive induktion.

809 kr

Grillplattor
Gjutjärnspannor
Stekbord
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Grillpanna Gjutjärn Fyrkantig 25cm x25cm Trähandtag
999 kr
Bagaren och Kocken

Fyrkantig grillpanna med trähandtag och kraftiga räfflor i botten.

Mått: 28 cm diagonalt.

För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har brännt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

 Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Lodge Stekpanna Gjutjärn 30 cm
849 kr
Bagaren och Kocken
En slitstark stekpanna i gjutjärn från Lodge Cast Iron. Stekpannan har hyllats som ett "essential kitchen tool" (ett nödvändigt köksredskap) av den kända tv-kocken Martha Stewart 2008, och har därefter underlättat oändligt många matlagningar världen över. Stekpannans vida diameter gör att den passar lika bra för stekningen på spisen som till att grädda en paj i ugnen. Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill. Pannan levereras instekt och färdig att användas. Bottenytan diameter på pannan är 23,16 cm. ​ Diameter: 30 cm. Finns även i 20 cm och 24,5 cm. Skötselråd - Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.
Stekpanna 26 cm, gjutjärn
499 kr
Bagaren och Kocken

Med den här stekpannan i gjutjärn från HOLM får du oändliga möjligheter i köket. Den passar för användning på alla hällar, inklusive induktion, men kan även användas såväl i ugnen som på grillen. Gjutjärn är ett praktiskt material för stekning eftersom det behåller och fördelar värmen jämnt och effektivt. Det är dock ej lämpligt för matlagning med sura livsmedel, till exempel tomater och citronsaft.

Stekpannan är tillverkad av gjutjärn med rå yta. Vid användning på glashäll är det därför viktigt att inte skjuta pannan fram och tillbaka på spisen, utan istället lyfta pannan när du ska flytta på den. Handdisk med varmt vatten rekommenderas, även innan första användning. Se till att pannan är helt torr innan du ställer undan den. Skötselråd medföljer.

Rund Serveringsskål Gjutjärn 13 cm
549 kr
Bagaren och Kocken
En snygg serveringsskål i gjutjärn från Lodge Cast Iron. 

Skålen passar perfekt till allt från frukostens flingor och gröt till middagens soppa eller fredagsmysets dippsåser. Tack vare gjutjärnets fantastiska värmefördelning och förmåga att bevara temperaturer passar skålen perfekt att servera såväl kalla som varma rätter direkt till bordet.

Skålen tål att användas i ugn.

Material: Gjutjärn.
Volym: 355 ml.
Bredd: 13 cm.
Längd med handtag: 17 cm.

Skötselråd
- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!
När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). 

Hur steker man in en produkt?
- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.
- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.
- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 
- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.

Lodge Traktörpanna Gjutjärn 43 cm
1475 kr
Bagaren och Kocken
En praktisk traktörpanna i gjutjärn från Lodge Cast Iron. Denna mångsidiga panna är perfekt till allt från stekning och fritering till att baka bröd. Den vida diametern gör att traktörpannan även blir perfekt för stora rätter såsom paella. Ställ pannan på grillen och få en härlig stekhäll att skina på sommarfesten med.  Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill. Pannan levereras instekt och färdig att användas. Bredd: 43 cm. Höjd: 7,8 cm
Lodge Vändbar stekplatta i gjutjärn, 50 x 27 cm.
1231 kr
Bagaren och Kocken
Mmmh! Doften av bacon och stekt ägg kan få det att vattnas i munnen. Och vilket sätt passar bättre än att tillaga frukosten på en högkvalitativ stekplatta i gjutjärn från Lodge? Denna mångsidiga stekplatta har två sidor - en räfflad och en slät, och den släta är som gjord för läckra frukostmåltider. Den räfflade sidan passar perfekt till allt från biffar till grillad aubergine, och eftersom vätskan från maten samlas i räfflorna blir resultatet som om det vore grillat. Ränderna ger också en autentisk känsla och en inbjudande syn på middagsbordet. Det rekommenderas att rengöra stekplattan för hand med varmt vatten och diskborste.
Lodge Pannkakspanna Gjutjärn 27 cm
649 kr
Bagaren och Kocken
En snygg och praktisk pannkakspanna i gjutjärn från Lodge Cast Iron. Pannans vida diameter gör det möjligt att, utöver pannkakor, tillaga pizzor och enchiladas både i ugnen och på grillen. De lätt höjda kanterna håller olja, smet och andra ingredienser på plats i pannan, utan att rinna över. Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill.Pannan levereras instekt och färdig att användas. Material: Gjutjärn.Diameter: 27 cm. Skötselråd - Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel. Hjälp! Min panna har rostat!?! När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). Hur steker man in en produkt? - Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel. - Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja (Eller din favoritolja) och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan. - Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan.  - Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
Lodge Gjutjärnsgryta Lägereld 4,73 liter
1695 kr
Bagaren och Kocken
En rejäl gjutjärnsgryta för användning över öppen eld från Lodge Cast Iron. Gjutjärnsgrytan är perfekt att ha ute i stugan på fjället eller i skogen under tältningen. Du kan lägga glödande kol på grytans lock för att skapa en ugnseffekt i grytan. Du kan även lägga locket med handtaget nedåt för att konvertera den till en stekplatta. Grytan har 3 stycken ben som gör att den kan stå praktiskt på den heta kolen. Du kan med hjälp av den praktiska ställningen 3TP2 (säljs separat) låta grytan hänga över elden.  Material: Gjutjärn, Rostfritt StålVolym: 4,73 literDiameter: 26 cmHöjd inklusive lock: 19 cm Skötselråd - Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel. Hjälp! Min panna har rostat!?! När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). Hur steker man in en produkt? - Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel. - Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan. - Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan.  - Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
Lodge Grillpress Gjutjärn
449 kr
Bagaren och Kocken
En praktisk grillpress som är perfekt för att undvika att till exempel bacon eller skinka blir skrynkliga när de steks. Den är även optimal för att pressa ut oönskat fett från hamburgare och korvar samt att trycka ned och behålla värmen i varma mackor. Pressen har ett snyggt designat handtag i rostfritt stål. Material: Gjutjärn, Rostfritt StålLängd: 17 cmBredd: 11,4 cmSkötselråd- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.Hjälp! Min panna har rostat!?!När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). Hur steker man in en produkt?- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. - Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
Lodge Gjutjärnspanna, 33 cm
1179 kr
Bagaren och Kocken
Den här gjutjärnspannan från Lodge har en diameter på hela 33 centimeter, och är märkets största stekpanna någonsin. En nödvändighet i köket när du vill kunna laga mat åt hela familjen i ett svep. Utmärkt för såväl stekning på spisen som för att baka bröd och bakverk i ugnen. Du kan även använda den till exempel för att ugnssteka kyckling eller grädda paj. Pannan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll, ugn och grill. Den levereras inbränd och är färdig att använda. Rengör pannan för diska den för hand med varmt vatten utan diskmedel. Vänta med att diska pannan tills den har svalnat, diska den inte när den fortfarande är varm. När du diskat klart bör du torka pannan torr och fetta in den genom att spraya eller smörja in den med vegetabilisk olja.
Serveringsfat Ugnssäker Gjutjärn 34 x 26 cm
509 kr
Bagaren och Kocken
Ett slitstarkt serveringsfat i gjutjärn från Lodge Cast Iron.

Fatet fungerar lika bra att använda till serveringen som till tillagningen. Gjutjärnet skapar en otroligt bra värmefördelning samt en fantastisk förmåga att bevara temperaturen, så maten förblir härligt varm även när den står på middagsbordet.

Fatet levereras instekt och färdig att användas.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill.

Material: Gjutjärn.
Längd: 34 cm.
Bredd: 26 cm.

Skötselråd
- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.

Hjälp! Min panna har rostat!?!
När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). 

Hur steker man in en produkt?
- Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel.
- Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan.
- Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan. 
- Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.

Grillpanna Gjutjärn Rektangulär 32 cmx 22 cm Stålhandtag
1299 kr
Bagaren och Kocken

Rektangulär grillpanna med stålhandtag och kraftiga räfflor i botten - utmärkt till att grilla hel fisk m.m. Stålhandtag möjliggör efterstekning i ugn eller förvärmning av pannan i ugn, lämpar sig också mycket bra för gasspis.

För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har bränt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Grillpanna Gjutjärn Fyrkantig 25cm x25cm Stålhandtag
749 kr
Bagaren och Kocken

Fyrkantig Grillpanna 25cm x 25 cm med stålhandtag samt kraftiga räfflor i botten. Stålhandtag möjliggör efterstekning i ugn eller förvärmning av pannan i ugn, lämpar sig också mycket bra för gasspis.

28 cm diagonalt.

Bottendiameter som ligger mot plattan 22 cm.

För att få tydliga grillränder på maten ska du låta den ligga ett par minuter på grillpannan innan den vändes. När maten släpper lätt från pannan är den klar att vändas. Det är alltså inte nödvändigtvis ett tecken på att maten har brännt fast när den fastnar lätt i grillpannans räfflor Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.


Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Grilljärn
425 kr
Bagaren och Kocken

Ett robust och mångsidigt stekbord tillverkat av gjutjärn. Den har ett trähandtag och ett långt skaft så att du kan laga mat över öppen eld på ett säkert avstånd. Perfekt för varma smörgåsar, hamburgare, kött, korv och mycket mer. Skölj endast i varmt vatten efter användning och skrubba med en diskborste. Se till att den är helt torr innan du ställer undan den för att undvika rost.

Lodge Traktörpanna Gjutjärn 26 cm
575 kr
Bagaren och Kocken
En praktisk traktörpanna i gjutjärn från Lodge Cast Iron. Denna mångsidiga panna är perfekt till allt från stekning och fritering till att baka bröd. Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill. Pannan levereras instekt och färdig att användas.Material: GjutjärnDiameter: 26 cmLängd: 42 cmHöjd: 7,8 cmSkötselråd- Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel.
Love Handle Rund Traktörpanna 20 cm
295 kr
Bagaren och Kocken

Här kombineras det bästa från två världar - stekpannan och kastrullen. Traktörpannan känns igen på sina höga kanter som gör det möjligt att använda den till både stekning och kokning. Nu har du möjlighet att göra en härliga och krämig pasta eller steka fisk och kött i samma redskap. Tillverkad i gjutjärn håller pannan högsta kvalité och kommer kunna gå i arv generation efter generation!

 

Lodge har tillverkat högkvalitativt och smart gjutjärn i över 100 år och produktionen kännetecknas av en miljömedvetenhet, hållbarhet och elegans. Gjutjärnet ser till att skapa en jämn värmespridning som gör stekningen lättare och smidigare. Den naturliga non stick-beläggningen gör att dina ingredienser inte bränner fast, samtidigt som diskningen blir bra mycket lättare!

 

Den är traktörpannan kan du använda på alla typer av värmekällor, inklusive induktion och öppen eld. Testa dig fram och använd den på grillen för att imponera på gästerna och servera riktigt goda rätter. En panna med det där lilla extra! 

 

Specifikationer:

- Färg: Svart.

- Material: Gjutjärn.

- Mått: 21 cm i diameter i övre kant (mellan handtag 28 cm).
- Vikt: 1,4 kg. 

- Inbränd med olja för naturlig non stick-beläggning!

- Tål alla värmekällor
- Kontaktytan med spisen är 13,7 cm

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.