Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Pannkaksjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok

Detta pannkaksjärn är tillverkat i gjutjärn och har ett handtag i bokträ. Den är speciellt utformad för att göra perfekta pannkakor med jämnt resultat varje gång. Gjutjärnet ger en unik smak och saftighet till pannkakorna.

799 kr

Köksredskap
Gjutjärnspannor
Pannkakspannor
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Plättjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok
799 kr
Bagaren och Kocken

Detta är ett traditionellt, urgammalt sätt att laga mat. Denna speciella form har sitt ursprung i Skandinavien, men den har använts i tusentals år över hela världen för att steka mat på gjutjärn. Gjutjärnet får en naturlig non-stick beläggning av samma typ av fett som du annars använder till matlagning. Därför är gjutjärn ett mycket hälsosammare sätt att steka mat på. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du gör.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan blivit inbrända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Stekjärnet kan användas på alla värmeytor, inklusive induktion och öppen låga.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Stekpanna 28 cm Valnötshandtag
862 kr
Bagaren och Kocken
Valnöt är en traditionellt designad produktserie som knyter samman dåtid och nutid, gjutjärnsprodukterna passar i såväl moderna som rustika miljöer och med sitt exklusiva handtag i valnötsträ får man en gjutjärnspanna med extra känsla av lyx.
 
Skeppshult Valnöt Stekpanna 28 cm med valnötshandtag och öra i gjutjärn.
Vikt 2,8 kg
Stekpannan bör inte användas i ugnen p g a handtaget i trä. 
 
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd:
- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.
Äppelskivepanna i gjutjärn 21 cm
699 kr
Bagaren och Kocken

En specialgjord gjutjärnspanna för stekning eller grillning av äppelskivor. En traditionell produkt från Skandinavien. Gjutjärnet får en naturlig non-stick beläggning av samma typ av fett som du annars använder till matlagning. Därför är gjutjärn ett mycket hälsosammare sätt att steka mat på.

Handtaget är gjort av bok och är en perfekt värmeisolator. Carl Victors gjutjärnsprodukter kan användas på alla typer av kaminer (inklusive induktion) och öppna lågor. Äppelskivejärnet är 2 cm tjockt och väger 2 kg och kan placeras på spisen, i ugnen, på grillen, men inte i mikron. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Lodge Pannkakspanna Gjutjärn 27 cm
649 kr
Bagaren och Kocken
En snygg och praktisk pannkakspanna i gjutjärn från Lodge Cast Iron. Pannans vida diameter gör det möjligt att, utöver pannkakor, tillaga pizzor och enchiladas både i ugnen och på grillen. De lätt höjda kanterna håller olja, smet och andra ingredienser på plats i pannan, utan att rinna över. Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, ugn och grill.Pannan levereras instekt och färdig att användas. Material: Gjutjärn.Diameter: 27 cm. Skötselråd - Diska alltid dina gjutjärnsprodukter från Lodge Cast Iron för hand med varmt vatten utan diskmedel. Hjälp! Min panna har rostat!?! När en gjutjärnsprodukt inte har stekts in korrekt kan det uppkomma rost. Det är väldigt enkelt att fixa. Skrubba bort den värsta rosten, diska sedan rejält (eventuellt med milt diskmedel), torka hela produkten, täck sedan produkten med ett tunt lager rapsolja på hela stekytan och ställ den på hög värme på plattan i 10-15 minuter. Om problemet kvarstår måste du återupprepa diskningen och sedan genomföra en ny instekning (Instruktioner nedan). Hur steker man in en produkt? - Skrubba produkten med stålull för att få bort matrester eller rost, diska sedan med borste och eventuellt milt diskmedel. - Torka av hela produkten och häll på några droppar rapsolja (Eller din favoritolja) och smörj in så att det blir ett tunt lager på hela stekytan. - Ställ in produkten vänd i ugnen på 180° C. Det kan vara bra att lägga ett lager med aluminiumfolie under produkten för att slippa spill av oljan.  - Låt produkten brännas i ugnen i ca 1 timme och sedan svalna av sig själv i ugnen.
Valnöt Plättpanna 23 cm medValnötshandtag
999 kr
Bagaren och Kocken

Valnöt är en traditionellt designad produktserie som knyter samman dåtid och nutid, gjutjärnsprodukterna passar i såväl moderna som rustika miljöer och med sitt exklusiva handtag i valnötsträ är det ett plättjärn med lite lyxigare känsla.

Skeppshult Valnöt Plättpanna 23 cm med valnötshandtag och litet öra i gjutjärn.

Vikt 2,55 kg.

Plättjärnet bör inte användas i ugnen p g a handtaget i trä. 

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Österlen. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett s k Natural Non-Stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.

- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:

- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.

- Ställ produkten på hög värme på spisen.

- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.  

DALI BluOS NPM-2i Bluesound Uppgradering
5798 kr
Hifiklubben
Bygg in Bluesound i din DALI SOUND HUB. Sen har du trådlös High End-streaming utan extra kablar och apparater i hyllan. Otroligt enkel montering.
Pannkaksstekpanna 23 cm Gjutjärnshandtag
548 kr
Bagaren och Kocken

Pannkaksstekpanna med gjutjärnshandtag 23 cm diameter.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

 

Uffes pannkakor
4 port

Pannkakssmet
2 ägg
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl, fullkorn
1 krm salt
1 tsk socker
2 msk smör, smält

Gör så här:
1. Vispa ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken, salt, socker och smält smör. Låt smeten stå en stund för att svälla.
2. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör för första laggen. Reglera värmen så att det inte blir för varmt.
3. Häll i 1 dl smet och vicka på pannan så att smeten täcker botten. Grädda tills pannkakan får vacker färg på undersidan och smeten har stelnat på översidan. Vänd med en stekspade och grädda den andra sidan. Fortsätt att grädda pannkakor tills all smet är slut.
4. Lägg upp pannkakorna på ett fat. Lägg en bit smörpapper mellan varje pannkaka så är det lättare att lossa dem från varandra när tårtan ska byggas.

Gjutjärnslock, 24 cm
349 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victor lock i gjutjärn. Detta gjutjärnslock ger god matlagning, optimal värmefördelning och har en slitstark yta som håller hela livet. Den naturliga non-stick-effekten som utvecklas med tiden är utan någon kemisk beläggning och uppskattas därför av kockar över hela världen. Gjutjärnsprodukter från Carl Victor kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppna lågor. Gjutjärnslocket kan även användas i ugnen.

Carl Victor står för svenskt kunnande och design, producerat i ett toppmodernt gjuteri. Varje Carl Victor-produkt tillverkas för hand och bränns sedan in med vegetabilisk olja, vilket gör dem redo för omedelbar användning.

Locket kan användas på ett antal Carl Victor-produkter:

– Gjutjärnspanna C4000I

– Gjutjärnspanna C4000G

– Stekpanna i gjutjärn D25W

– Stekpanna i gjutjärn D25S

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnsdörr så att den håller i generationer.

Fyrkantig gjutjärnsgrillpanna 28 cm, stålhandtag
999 kr
Bagaren och Kocken

Denna fyrkantiga gjutjärnsgrillpanna har en naturlig non-stick beläggning, som är gjord av samma typ av fett som du normalt använder för matlagning. Att använda gjutjärn är ett mycket hälsosamt sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen. På så sätt får maten en härlig skorpa medan den tillagas på restvärmen från pannan. Den håller en hög kvalitet som kommer att ge dig och dina nära och kära underbara middagsminnen i många år framöver.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan inbränd i vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är PTFE-fria. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. Den fyrkantiga grillpannan från Carl Victor vann priset Best in Test i Tyskland två gånger och kommer med 25 års garanti.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din grillpanna i gjutjärn så att den håller länge framöver.

Gjutjärnspanna 29 cm, svart
430 kr
Bagaren och Kocken

Gjutjärnsstekpanna i hög kvalitet från Mareld. Att välja stek- och kokkärl i gjutjärn är ett riktigt bra val och fördelarna är många. Materialet medför goda matlagningsegenskaper som effektiv och jämn värmefördelning över hela stekytan. När du adderar grönsaker med syra i din gjutjärnspanna sker en naturlig järnberikning av maten. Gjutjärn som material är robust och tål höga temperaturer.

Med gjutjärnspannan från Mareld är det lätt att lyckas med allt från stekning och bräsering till karamellisering. Pannan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll. Tack vare gjutjärnet fungerar stekpannan också bra till servering, inte bara är det ett hemtrevligt inslag på middagsbordet utan dessutom håller den maten varm.

Skötselråd:
Diska alltid din gjutjärnspanna för hand i ljummet eller hett vatten. Vid behov kan du skrapa loss fastbrända rester med en plastskrapa, eller koka upp lite vatten i pannan och koka loss eventuella rester. Använd aldrig diskmedel i din gjutjärnspanna.

Använd smör eller olja när du steker och ge pannan ett par minuter att bli varm innan du lägger ner råvarorna i pannan. Låt sedan alltid pannan svalna innan du diskar den och ställ aldrig ned en varm panna direkt i kallt vatten eftersom temperaturväxlingen kan orsaka sprickor eller skador på emaljen.

Pannkakspanna 23 cm
799 kr
Bagaren och Kocken

Denna gjutjärnspanna från svenska Carl Victor är specialdesignad för att ge perfekt stekning av pannkakor. Med ett vackert handtag av värmeisolerande bokträ kombinerar pannan skandinaviskt hantverk med modern funktionalitet. Pannan är tillverkad av återvunnet gjutjärn utan kemikalier, vilket gör att den naturliga non-stick-effekten utvecklas över tid. Det hållbara gjutjärnet ger optimal värmefördelning och isolering, så att pannkakorna får en perfekt stekyta utan risk för överhettning.

Varje stekpanna från Carl Victor är inbränd med vegetabilisk olja, vilket gör den redo att användas direkt. Denna metod säkerställer att pannan blir naturligt släpplätt om den sköts på rätt sätt. Den 23 centimeter stora pannan är idealisk för alla värmekällor, inklusive induktion, och den robusta konstruktionen säkerställer att pannan kommer att hålla i generationer. Efter användning rengörs pannan enkelt med varmt vatten och en borste, därefter torkas den och oljas lätt för att skydda ytan.

Äppelskivepanna 21 cm
699 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victors äppelskivspanna i gjutjärn är det perfekta valet för att göra krispiga och läckra äppelskivor. Pannan, med en bottendiameter på 22 centimeter, säkerställer en jämn värmefördelning tack vare gjutjärnets naturliga egenskaper. Detta innebär att dina äppelskivor tillagas jämnt varje gång. Gjutjärnet blir bara bättre med tiden och utvecklar en naturlig non-stick-effekt ju mer du använder pannan.

Äppelskivspannan är designad för att fungera på alla värmekällor, inklusive induktion, vilket gör den till ett mångsidigt redskap i köket. Handtaget är tillverkat av vackert trä, som ger ett bra grepp och samtidigt skyddar mot värme. Pannan är förinbränd med vegetabilisk olja, vilket gör den redo att användas direkt. För att bevara pannans naturliga non-stick-beläggning bör den diskas i varmt vatten utan diskmedel. Efter rengöring ska pannan torkas noggrant och eventuellt smörjas in med ett tunt lager olja för att förhindra rost.

Gjutjärnsstekpanna 28 cm, stålhandtag
899 kr
Bagaren och Kocken

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar.

Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen försiktigt. På så sätt får maten en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Vikt 2,9 kg. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Carl Victor Traktörpanna med glaslock 32 cm, gjutjärn
1399 kr
Bagaren och Kocken

Ta din matlagning till nästa nivå med den här robusta och stilrena traktörpannan i gjutjärn från Carl Victor. Traktörpannan rymmer hela 5 liter och har en generös diameter på 32 centimeter. Ett idealiskt val för att steka, bräsera och sjuda – perfekt för både vardagsmat och festliga rätter.

Traktörpannans välbalanserade gjutjärnsdesign säkerställer en jämn värmefördelning och håller temperaturen stabil under hela tillagningen. Dessutom är den förinbränd, så att du kan börja använda den direkt. Den är kompatibel med alla värmekällor, inklusive induktion, ugn och grill. Tack vare glaslocket kan du hålla ett öga på maten utan att släppa ut värme, vilket passar perfekt för långkok och mustiga grytor.

Alessi Tending Box cocktail-set 5 delar
2204 kr
Bagaren och Kocken
Få den ultimata cocktailupplevelsen från italienska Alessio. Boxen består av delar från en helt ny kollektion av cocktail-redskap designade av den välrenommerade Giulio Iacchetti i samarbete med den skickliga mixologen Oscar Quagliarini. Med ett glansigt och vackert uttryck kombinerat med en strikt design är dessa redskap nödvändiga för varje cocktail- och designentusiast. Oavsett om du är en professionell bartender eller bara älskar att imponera på dina gäster hemma, kommer setet att ge dig alla verktyg för att blanda och servera de mest fantastiska cocktails. I setet ingår en mixerkopp som är perfekt för att blanda dina favoritingredienser och skapa den ultimata smakupplevelsen. Den medföljande måttkoppen 'Quadri combo' kommer att säkerställa exakta mätningar så att du uppnår den perfekta balansen mellan ingredienserna. Silen ser till att din cocktail är perfekt filtrerad, så att du undviker oönskade klumpar och grumling. Blandningssetet innehåller också en mixersked, idealisk för att blanda ihop ingredienserna och skapa en harmonisk smak, samt 'Baton Lélé'-vispen, så att du kan lägga till en touch av elegans till dina cocktails genom att skapa läckra skumtoppar som kommer att imponera även de mest erfarna cocktailentusiasterna. Alla verktyg är gjorda av premium 18/10 rostfritt stål. Detta säkerställer inte bara god hållbarhet och kvalitet, utan det ger också redskapen ett elegant och stilrent utseende som kommer att pryda vilken bar eller kök som helst. Set innehåller: Blandarkopp Mätbägare Sil Blandningssked Visp
Gjutjärnswok 30 cm, handtag i bokträ
1049 kr
Bagaren och Kocken

Wok i högkvalitativt gjutjärn med en diameter på 30 cm och 15 cm i botten. Woken kan användas på alla typer av spisar inklusive induktion och öppen eld. Den är helt perfekt till alla sorters wokrätter gjorda på grönsaker, samt grytor med kött och sås som får en fantastisk smak av att tillagas i en gjutjärnsgryta. Vikt 3,2 kilo, så du får en stabil och pålitlig kokkärl som du kommer att älska.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Kokkärl gjorda av gjutjärn är mycket lätta att underhålla, eftersom det bara behöver sköljas med varmt vatten och en borste. Du får aldrig lämna den blöt, med fuktig mat i eller diska den i diskmaskinen. Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnswok så att den håller i generationer.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.