Enkla tips för att välja rätt bläckstråleskrivare när du köper på nätet

Bläckstråleskrivare

Hur du ska göra för att välja vilken bläckstråleskrivare du bör köpa beror självklart på hur mycket du har tänkt dig att använda skrivaren, samt vilken typ av dokument du kommer att skriva ut på den. Det finns således en del faktorer som är viktiga att tänka på innan du slår till på en bläckstråleskrivare.

I dag finns det inte bara bläckstråleskrivare, utan även ett stort urval av laserskrivare och multifunktionsskrivare. Vilken av dessa du ska välja beror helt på hur mycket du har tänkt använda skrivaren, och till vad. En laserskrivare kan vara bra om du skriver ut stora mängder textdokument, då dessa utskrifter blir mycket billiga med en laserskrivare. Om du däremot vill skriva ut foton och liknande, är en bläckstråleskrivare bättre då den bibehåller kvaliteten i högupplösta bilder. Om du behöver kopiera och scanna, bör du dock köpa en multifunktionsskrivare.

Det finns också olika typer av bläckstråleskrivare. Du kan exempelvis köpa en bläckstråleskrivare som är speciellt anpassad för utskrifter av foton, en så kallad fotoskrivare. Dessa är mer lämpade för dig som mestadels vill använda din skrivare för fotoutskrifter. Annars kan du klara dig långt med en vanlig bläckstråleskrivare. Innan du bestämmer dig för vilken bläckstråleskrivare du ska köpa, är det viktigt att du undersöker vad bläckpatronerna kostar, då dessa kan variera väldigt mycket i pris. På lång sikt är det mer lönsamt att köpa en skrivare som är lite dyrare i inköp, men som har billigare bläckpatroner.

4 saker att tänka på

  • Fotoutskrifter: En bläckstråleskrivare är många gånger bättre på att skriva ut foton och bilder som är högupplösta. Den har mycket bättre förmåga att återge grafik än vad en laserskrivare har.
  • Inköpspris: Bläckstråleskrivare kan vara väldigt billiga att köpa in, och patronerna är oftast också billiga i inköp
  • Utskriftspris: En bläckstråleskrivare kan vara mer kostsam på lång sikt än en laserskrivare
  • Färgens hållbarhet: Färghållbarheten på utskrifter gjorda av en bläckstråleskrivare ligger på mellan 1–3 år. Färgen kan exempelvis blekna mycket i solljus, samt lösas upp av vatten.

2 bläckstråleskrivare du bör överväga
Star4
HP Deskjet 3639
  • Otroligt billig!

HP Deskjet 3639

Mycket prisvärd bläckstråleskrivare. Denna är trådlös, eller ansluts via USB om man önskar.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Star4
HP OfficeJet Pro 8210
  • Professionella färgutskrifter

HP OfficeJet Pro 8210

En bläckstråleskrivare av bra kvalitet som passar till små kontor och som är billig i drift. Skriver ut i färg med professionell kvalitet.

Ev. priser är från 2023-11-28 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Bläckstråleskrivare
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer bläckstråleskrivare
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Ellos
Ellos
Ellos är ett stort varuhus på nätet där du hittar det mesta du behöver till det mesta. Kläder, skor hemelektronik, filmer, böcker och produkter för skönhet och hälsa, hos Ellos kan du få tag i det mesta du letar efter på en shoppingrunda i ett varuhus utan att behöva lämna hemmet.
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten är ett stort företag som säljer kontorsdetaljer på nätet till konkurrenskraftiga priser. Tack vare sina stora produktvolymer kan de pressa priserna och erbjuda dig som kund produkter av fin kvalité till låga priser. Här hittar du allt från block och papper till inredningsdetaljer, skrivbordsdetaljer, lampor och mycket mer.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bläckstråleskrivare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.