Här kombineras det bästa från två världar - stekpannan och kastrullen. Traktörpannan känns igen på sina höga kanter som gör det möjligt att använda den till både stekning och kokning. Nu har du möjlighet att göra en härliga och krämig pasta eller steka fisk och kött i samma redskap. Tillverkad i gjutjärn håller pannan högsta kvalité och kommer kunna gå i arv generation efter generation! Lodge har tillverkat högkvalitativt och smart gjutjärn i över 100 år och produktionen kännetecknas av en miljömedvetenhet, hållbarhet och elegans. Gjutjärnet ser till att skapa en jämn värmespridning som gör stekningen lättare och smidigare. Den naturliga non stick-beläggningen gör att dina ingredienser inte bränner fast, samtidigt som diskningen blir bra mycket lättare! Den är traktörpannan kan du använda på alla typer av värmekällor, inklusive induktion och öppen eld. Testa dig fram och använd den på grillen för att imponera på gästerna och servera riktigt goda rätter. En panna med det där lilla extra! Specifikationer: - Färg: Svart. - Material: Gjutjärn. - Mått: 21 cm i diameter i övre kant (mellan handtag 28 cm).- Vikt: 1,4 kg. - Inbränd med olja för naturlig non stick-beläggning! - Tål alla värmekällor- Kontaktytan med spisen är 13,7 cm
Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnsstekpannorna. En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den. Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat. Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den: Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.