Enkla tips för att välja rätt multifunktionsskrivare när du köper på nätet

Multifunktionsskrivare

En multifunktionsskrivare är ofta det självklara valet när man är ute efter att köpa en skrivare. Med en multifunktionsskrivare kan du både skriva ut, kopiera och skanna in dokument. Kort sagt, en multifunktionsskrivare är utmärkt för både hemmet och det lilla kontoret. Egentligen finns det ingen anledning att välja en skrivare som inte är av multifunktionstyp. Prisskillnaden mellan en skrivare som bara har utskriftsfunktioner och en skrivare som även klarar av kopiering och skanning är nämligen ofta försumbar.

Multifunktionsskrivare finns i två varianter, nämligen bläckstråleskrivare och laserskrivare. Det man brukar framhäva som den största skillnaden mellan dessa två varianter är att bläckstråleskrivaren är billigare i inköp men dyrare i drift, medan motsatsen gäller för laserskrivaren. Att bläckstråleskrivaren är dyrare i drift beror på att färgpatronerna är dyrare än toner till laserskrivare. Dessutom kan färgpatronerna lätt torka ut. En laserskrivare är normalt också snabbare än en bläckstråleskrivare.

En annan sak att tänka på är vilken anslutning du vill ha till skrivaren. Alla skrivare har kabel för anslutning till en dator, men vissa har även trådlösa anslutningsmöjligheter, till exempel via wi-fi. Med wi-fi kan flera datorer dela på en skrivare – perfekt om det är flera i familjen som behöver ha tillgång till skrivaren.

Om det är en laserskrivare du främst är intresserad av har du valet att köpa en färglaserskrivare eller en vanlig (monokrom) laserskrivare. Det finns en prisskillnad mellan dessa skrivare eftersom toner till färglaserskrivare är dyrare än toner med svart färg.

5 saker att tänka på

 • Vad är viktigast för dig: inköpskostnaden eller kostnaden per utskrift?
 • Är utskriftshastigheten viktig?
 • Behöver du skriva ut i färg eller räcker det med svartvitt?
 • Vilka anslutningsmöjligheter vill du ha? Vill du skriva ut direkt från kameran, från minneskort eller från dator som tex Mac?
 • Ska skrivaren ingå i ett nätverk?

3 skrivare du bör överväga
Star5
Multifunktionsskrivare från Brother
 • Många utskriftsalternativ
 • Bra kvalitet vid skanning och kopiering
 • Skriver ut 32 sidor i minuten

Multifunktionsskrivare från Brother

Brother DCP-L3550CDW är en multifunktionsskrivare för dig som ställer höga krav. Skrivaren har en kapacitet på 18 sidor i minuten. Du har också möjlighet att göra dubbelsidiga utskrifter, vilket sparar papper.

2 990 kr
Ev. priser är från 2023-11-02 och är exkl frakt.

Star4
HP Laserjet Pro
 • Prisvärd laserskrivare
 • Snabba utskrifter i svartvitt
 • Mycket skrivare för pengarna

HP Laserjet Pro

Multifunktionsskrivaren HP Laserjet Pro är ett kompakt krutpaket. Denna laserskrivare skriver ut upp till 22 svartvita sidor i minuten och du kan skanna, faxa och kopiera. Den är lätt att manövrera med en pekskärm.

1 890 kr
Ev. priser är från 2023-12-04 och är exkl frakt.

Star4
HP DeskJet 2620
 • Möjlighet till anslutning via wi-fi
 • God utskriftsekonomi

HP DeskJet 2620

HP DeskJet 2620 är en bläckstråleskrivare som överraskar. Utskriftskvaliteten är god, både för utskrifter av textdokument och bilder. Den är snabb och tyst. I kombination med scanner/kopiator-funktion.

Ev. priser är från 2024-04-04 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Multifunktionsskrivare
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer multifunktionsskrivare
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer multifunktionsskrivare? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Multifunktionsskrivare du kan köpa nu