Enkla tips för att välja rätt matvaror när du köper på nätet

Matvaror

Även om det fortfarande är ganska ovanligt är det idag möjligt att köpa matvaror på nätet, direkt och utan att behöva köpa veckomenyer. Man kan välja att köpa till exempel en liter mjölk, två gurkor, sitt favoritkaffe och så vidare och plocka varje vara för sig. Därtill går det även att prenumenera på en shoppingkasse så att man får sina basvaror hemskickade regelbundet om man så vill.

Detta är en mindre revolution för den stressade, moderna svensken. Man slipper att spendera en halvtimme varannan dag på ett stressigt snabbköp eller supermarknad när man allra helst bara vill komma hem och umgås med sin familj, eller ta det lugnt. På så sätt köper man egentligen inte mat, utan tid!

Beroende på var du bor finns det olika stort utbud, till olika kostnad för hemkörning. Det lönar sig att köpa regelbundet och att köpa mycket på en gång för att slå ut leveranskostnaden på flera varor. Leveranskostnaden brukar ligga på lite under 100 kr men det skiljer sig från företag till företag.

En fördel med att köpa matvaror direkt på nätet är att man oftast bara köper det man faktiskt behöver och inte de där onyttiga sakerna som ligger framme vid kassan som bara slinker med annars. Bara på detta sätt kan man lätta spara in leveranskostnaden samt kanske även något kilo kring magen!

4 saker att tänka på

 • Köp mat för 1-2 veckor på en och samma gång så blir leveranskostnaden mindre påtaglig.
 • Lägg upp smarta listor så att basvaror som ofta behöver köpas inte glöms bort.
 • Använd gärna recept från receptsidor för att komponera måltider för hela veckan, ungefär som en matkasse men som du skapar själv.
 • Köp matvaror åtminstone 2-3 gånger som du vanligtvis brukar veckohandla. Räkna sedan på hur mycket (extra) det kostat och bedöm om den tiden du frigör är värd det.

3 webbutiker du bör överväga
Star5
Coop.se
 • Mycket att välja på
 • Även matkasse med recept
 • Bra erbjudanden

Coop.se

Coop har inte bara ett komplett utbud med matvaror utan levererar även matkassar med färdiga recept. De har också många bra erbjudanden.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Mat.se
 • Stort ekologiskt sortiment
 • Fri frakt över 700 kr
 • Leverans alla dagar i veckan

Mat.se

Mat.se är en nätbutik specialiserad på matvaror. De har ett mycket stort ekologiskt sortiment och har alltid frakt vid beställningar över 700 kr. En bra sajt att testa när du ska köpa matvaror på nätet.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Matsmart.se - matvaror
 • Snygg och enkel sida
 • Extremt låga priser på mat
 • Miljövänligt - "rädda" utgående mat

Matsmart.se - matvaror

Matsmart är en nätbutik som säljer blanda annat utgående varor och udda sortiment till MYCKET låga priser. Här kan du fynda storpack, torrvaror och basvaror till kraftiga rabatter. Du kan dock inte köpa färskvaror och du kommer inte hitta allt du behöver.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Matvaror
Kod Sista datum Beskrivning
MHNY200 2024-12-31 Gäller endast nya kunder Se erbjudandet hos Mathem.se
Webbutiker som säljer matvaror
City Gross
City Gross
City Gross har sedan introduktionen i Sverige gjort sig kända för riktigt stora butiker med låga priser. City Gross är inte bara stora butiker utan har nu också en e-handel för mat där du kan klicka hem dina mat hur enkelt som helst. Det finns också matkassar anpassade efter recept som förenklar vardagen.
Hemköp
Hemköp
Hemköp är den kända och framgångsrika dagligvarukedjan i ditt kvarter, som även finns på nätet. Här finns ett brett sortiment av härliga livsmedelsprodukter, allt du behöver till dagens alla måltider. Hemköps mål är att lägga grunden för hållbar matglädje hos sina kunder. Hos Hemköp är det roligt att handla mat!
Mathem.se
Mathem.se
Mathem är din matbutik på nätet. Här kan du enkelt beställa de matvaror du önskar hemma framför datorn utan att behöva traska till affären, lät istället maten traska hem till dig. Här finns ett brett utbud av varor, som i en vanlig mataffär. Genom att handla din mat via nätet bidrar du dessutom till att minska matsvinnet som är mer utbrett hos fysiska mataffärer.
Mat.se
Mat.se
Mathem.se gör det möjligt för dig att handla mat online och få dina varor levererade direkt hem till dörren. Mat.se kör alltid ut senast nästa dag och jobbar veckan runt med att förse sina kunder med sina beställningar. Med Mat.se blir din vardag enklare och planerar du väl kommer du aldrig behöva besöka ett storköp igen!
Matsmart
Matsmart
Matsmart är den smarta och miljövänliga butiken som säljer mat som annars med stor sannolikhet skulle ha slängts. Hos Matsmart hittar du varor som gått ur säsong, har blivit överproducerade av misstag, bytt förpackning eller av någon annan anledning blivit överflödiga i den konventionella mathandeln. Hos Matsmart kan du hitta varor med upp till 90% rabatt.
Överlevnadsbutiken
Överlevnadsbutiken
Överlevnadsbutiken har ett brett sortiment av saker som kan skydda dig och göra dig trygg inför olika scenarier. Här finns produkter för att hjälpa dig vid både stora och små kriser. Överlevnadsbutiken är en friluftsbutik med fokus på prepping och överlevnad.

Övriga webbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer matvaror? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.