Enkla tips för att välja rätt matvaror när du köper på nätet

Matvaror

Även om det fortfarande är ganska ovanligt är det idag möjligt att köpa matvaror på nätet, direkt och utan att behöva köpa veckomenyer. Man kan välja att köpa till exempel en liter mjölk, två gurkor, sitt favoritkaffe och så vidare och plocka varje vara för sig. Därtill går det även att prenumenera på en shoppingkasse så att man får sina basvaror hemskickade regelbundet om man så vill.

Detta är en mindre revolution för den stressade, moderna svensken. Man slipper att spendera en halvtimme varannan dag på ett stressigt snabbköp eller supermarknad när man allra helst bara vill komma hem och umgås med sin familj, eller ta det lugnt. På så sätt köper man egentligen inte mat, utan tid!

Beroende på var du bor finns det olika stort utbud, till olika kostnad för hemkörning. Det lönar sig att köpa regelbundet och att köpa mycket på en gång för att slå ut leveranskostnaden på flera varor. Leveranskostnaden brukar ligga på lite under 100 kr men det skiljer sig från företag till företag.

En fördel med att köpa matvaror direkt på nätet är att man oftast bara köper det man faktiskt behöver och inte de där onyttiga sakerna som ligger framme vid kassan som bara slinker med annars. Bara på detta sätt kan man lätta spara in leveranskostnaden samt kanske även något kilo kring magen!

4 saker att tänka på

  • Köp mat för 1-2 veckor på en och samma gång så blir leveranskostnaden mindre påtaglig.
  • Lägg upp smarta listor så att basvaror som ofta behöver köpas inte glöms bort.
  • Använd gärna recept från receptsidor för att komponera måltider för hela veckan, ungefär som en matkasse men som du skapar själv.
  • Köp matvaror åtminstone 2-3 gånger som du vanligtvis brukar veckohandla. Räkna sedan på hur mycket (extra) det kostat och bedöm om den tiden du frigör är värd det.

2 webbutiker du bör överväga
Star5
Coop.se
  • Mycket att välja på
  • Även matkasse med recept
  • Bra erbjudanden

Coop.se

Coop har inte bara ett komplett utbud med matvaror utan levererar även matkassar med färdiga recept. De har också många bra erbjudanden.

Ev. priser är från 2011-04-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
Mathem.se - matvaror
  • Snygg och enkel sida
  • Har även matkassar
  • Levererar på många orter

Mathem.se - matvaror

Mathem är en matvarubutik på nätet som levererar över stora delar av Sverige. Det är lätt att köpa och sortimentet är stort (över 10 000 varor).

Ev. priser är från 2011-04-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Webbutiker som säljer matvaror
Coop
Coop
På Coop.se kan du köpa allt du kan köpa i butik men därtill också matkassar. Spara tid och gör det enkelt för dig genom att beställa maten hem via nätet, och slipp storhandlandet på söndagarna när du vill göra annat istället.

Övriga webbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer matvaror? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.