Enkla tips för att välja rätt mat och dryck när du köper på nätet

Mat och dryck

Sedan några år tillbaka kan vi beställa mat och dryck på nätet. Då handlar det inte om catering utan om hemkörning av matkassar, middagar och liknande. Det finns många företag som erbjuder hemleverans av mat och dryck. Till exempel kan du välja att få färdiga matkassar med middagsmat levererade en gång i veckan eller varannan vecka. Om du bor i någon av storstäderna kan du även handla på nätet precis på samma sätt som i en riktig mataffär, med skillnaden att du inte behöver ta dig till affären, stå i kö och bära hem dina varor.

Fördelar med att handla mat och dryck på nätet

Det finns många fördelar med att handla mat och dryck på nätet. För det första sparar du tid. En normal vecka spenderar många av oss flera timmar i mataffärer. Du frigör tid som du kan lägga på andra, roligare saker. På nätet kan du dessutom handla när du vill. Det finns inga öppettider att hålla reda på.

För det andra är det mycket smidigt att göra inköpen på nätet. I stället för att gå runt med kundvagnen i mataffären och leta efter varor behöver du bara göra en sökning och klicka på de matvaror du vill ha. Då läggs de automatiskt i den virtuella kundvagnen. När du är nöjd med din beställning är det bara att skicka iväg ordern.

Nackdelar med att handla mat på nätet

En nackdel med att handla mat på nätet är att du får betala lite extra för servicen. Hur stor matleverantörens påslag är beror på vilken typ av tjänst det handlar om. Hemleverans av matkassar som plockas i en mataffär kostar inte många kronor. För färdiga kassar med välplanerade recept för ett visst antal middagar varje vecka får du räkna med ett lite större påslag.

En annan nackdel är att du måste vara hemma för att ta emot leveransen. Normalt får du bra information om när leveransen förväntas ske, men det kan ändå kännas som en begränsning att du måste vara hemma vid en viss tidpunkt.

3 saker att tänka på

  • Att köpa mat på nätet innebär ofta att du behöver vara hemma när maten levereras, men det gäller inte alla leveranser.
  • När du köper matvaror och matkassar så undviker du ofta impulsköpen och sparar på så sätt pengar.
  • Att köpa färdiglagad mat från nätet innebär att du ofta också kan se maten och menyn på nätet med uppdaterade bilder och priser.

3 webbsidor du bör överväga
Star5
Coop.se
  • Snabba leveranser
  • Välkänd butik
  • Låga priser

Coop.se

Coop.se är den kända matkedjan som numera också säljer mat på nätet. Priserna är förhållandevis låga, leveransen snabb och det finns också möjligheten att köpa färdiga matkassar tillsammans med din mat.

Ev. priser är från 2024-06-02 och är exkl frakt.

Star4
Linas Matkasse - mat och dryck
  • Smidig lösning på middagsproblemet
  • Fräscha råvaror och spännande recept

Linas Matkasse - mat och dryck

Linas Matkasse var en av de första leverantörerna av färdiga matkassar och har fått genomgående höga betyg av sina kunder. Du väljer mellan tre olika typer av middagskassar som du får levererade ända hem till dörren.

Rabattkod: = Kod giltig 1 april - 11 juni. Kod endast giltig för nya kunder t.o.m. 11 juni med leveranser t.o.m. 11 juli. Du behåller din rabatt även om du pausar.

Ev. priser är från 2024-06-02 och är exkl frakt.

Star4
Mat.se - mat och dryck
  • Du kan beställa allt från mjöl till diskmedel
  • Fri frakt över 700 kr

Mat.se - mat och dryck

Mat.se är en fullsorterad mataffär på nätet. Du handlar genom att klicka på matvaror och lägga till dem i en virtuell varukorg. Du betalar med kort direkt på sajten eller mot faktura. Sedan levereras dina matvaror hem till din dörr.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Mat och dryck
Kod Sista datum Beskrivning
MHNY200 2024-12-31 Gäller endast nya kunder Se erbjudandet hos Mathem.se
2024-06-11 Kod giltig 1 april - 11 juni. Kod endast giltig för nya kunder t.o.m. 11 juni med leveranser t.o.m. 11 juli. Du behåller din rabatt även om du pausar. Se erbjudandet hos Linas Matkasse
Webbsidor där man kan köpa mat och dryck
Amazon.se
Amazon.se
Amazon.se säljer allt du kan tänkas behöva, från böcker till skönhet och elektronik. Amazon har ett mycket brett utbud, till väldigt attraktiva priser. Amazon jobbar också med snabba leveranser, perfekt för den med kort framförhållning. Här är det enkelt att shoppa och bli nöjd!
City Gross
City Gross
City Gross har sedan introduktionen i Sverige gjort sig kända för riktigt stora butiker med låga priser. City Gross är inte bara stora butiker utan har nu också en e-handel för mat där du kan klicka hem dina mat hur enkelt som helst. Det finns också matkassar anpassade efter recept som förenklar vardagen.
Hemköp
Hemköp
Hemköp är den kända och framgångsrika dagligvarukedjan i ditt kvarter, som även finns på nätet. Här finns ett brett sortiment av härliga livsmedelsprodukter, allt du behöver till dagens alla måltider. Hemköps mål är att lägga grunden för hållbar matglädje hos sina kunder. Hos Hemköp är det roligt att handla mat!
Klippkungen.se
Klippkungen.se
Klippkungen säljer godis, snacks och dryck online till riktigt bra priser. Klippkungen är också miljöhjäten som säljer godis som närmar sig bäst före-datumet. Enligt SCB slänger varje svensk uppåt 50 kilo mat och dryck varje år. Klippkungen hjälper till att minska detta svinn genom att erbjuda godis och snacks till oemotståndliga priser.
Linas Matkasse
Linas Matkasse
Linas Matkasse är ett företag som levererar färdiga matkassar med ingredienser till färdigkomponerade, hälsosamma middagar. Slipp allt strul med att handla mat och få middagen klar före Bolibompa, med Linas Matkasse får du maten levererad direkt till dörren med goda recept för en hel vecka som sedan bara är att följa. Ett vinnande och både kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att handla mat.
Mathem.se
Mathem.se
Mathem är din matbutik på nätet. Här kan du enkelt beställa de matvaror du önskar hemma framför datorn utan att behöva traska till affären, lät istället maten traska hem till dig. Här finns ett brett utbud av varor, som i en vanlig mataffär. Genom att handla din mat via nätet bidrar du dessutom till att minska matsvinnet som är mer utbrett hos fysiska mataffärer.
Mat.se
Mat.se
Mathem.se gör det möjligt för dig att handla mat online och få dina varor levererade direkt hem till dörren. Mat.se kör alltid ut senast nästa dag och jobbar veckan runt med att förse sina kunder med sina beställningar. Med Mat.se blir din vardag enklare och planerar du väl kommer du aldrig behöva besöka ett storköp igen!
Matsmart
Matsmart
Matsmart är den smarta och miljövänliga butiken som säljer mat som annars med stor sannolikhet skulle ha slängts. Hos Matsmart hittar du varor som gått ur säsong, har blivit överproducerade av misstag, bytt förpackning eller av någon annan anledning blivit överflödiga i den konventionella mathandeln. Hos Matsmart kan du hitta varor med upp till 90% rabatt.
Middagsfrid
Middagsfrid
Middagsfrid är ett företag som levererar färdiga matkassar med goda och nyttiga recept för 4 personer. Med Middagsfrids hjälp får du maten levererad direkt till dörren och slipper alt krångel med att själv planera och handla mat. Middagsfrid erbjuder matkassar med tre eller fem måltider, och hemleveransen sker sön-tis, 17-22, lite beroende på var i landet du bor.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer mat och dryck? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.