Enkla tips för att välja rätt matkassar på nätet när du köper på nätet

Matkasse

På senare tid har det blivit lite av en matboom på nätet i Sverige. Det började med receptsidor och numera har det också blivit mycket vanligt att beställa mat på nätet och då framförallt med så kallade matkassar.

Att köpa matkasse innebär att man får råvaror hemskickade till ens dörr tillsammans med recept för hela veckan anpassade för dessa råvaror. De stora fördelarna med att köpa mat på detta sätt är att man slipper åka och handla mat men framförallt kanske att man slipper komma på något gott att laga varje dag!

Detta har företrädesvis lockat många småbarnsfamiljer som sparar mycket tid på att planera middagar och shoppa i matbutiker. Man får spännande, nyttiga och goda maträtter i princip hem i brevlådan, även om man inte slipper laga maten själv.

Ett alternativ till Matkasse kan också vara...

4 saker att tänka på

 • Först räkna ut hur mycket man spenderar varje vecka på middagsmat. Är det värt kostnaden?
 • Läsa på om olika matleveranssidor, tex på deras webbsidor. Ser recepten goda ut? Har de fokus på det du kräver i form av smak och nyttighet?
 • Kan företaget leverera hem till din adress? - det är inte alltid ett matkasseföretag kan köra till alla adresser, framförallt inte i glesbygd.
 • Är du, eller din familj, svårflörtade när det gäller nya maträtter? Om man får avancerade maträtter hemlevererade som ingen (läs: barnen) äter så är det lite bortkastade pengar.

3 matbutiker du bör överväga
Star5
Middagsfrid
 • Mycket populär tjänst
 • God, nyttig och lättlagad mat
 • Fokus på enkelhet och smidighet

Middagsfrid

Middagsfrid är en av de mest kända och populäraste matkasseföretagen. De har en väl genomtänkt process för allt från valet av ingredienser och måltider till hur maten levereras.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Linas Matkasse
 • God, nyttig och lättlagad mat
 • Prisvärt och med bra erbjudanden

Linas Matkasse

Linas Matkasse kommer varannan vecka och innehåller mat för cirka 4 personer i fem dagar. Tester har visat att varannan vecka är den frekvensen av matkassar som de flesta föredrar. Linas Matkasse har annars en bra variation av god, nyttig och lättlagad mat.

Rabattkod: = Kod giltig 1 april - 11 juni. Kod endast giltig för nya kunder t.o.m. 11 juni med leveranser t.o.m. 11 juli. Du behåller din rabatt även om du pausar.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star3
City Gross Matkasse
 • Många att välja på
 • Prisvärt

City Gross Matkasse

CityGross erbjuder förutom matvaror också färdigpreparerade matkassar av många olika typer, som tex Bamsekassen, Viktväktarkassen, Familjekassen osv.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Matkasse
Kod Sista datum Beskrivning
MHNY200 2024-12-31 Gäller endast nya kunder Se erbjudandet hos Mathem.se
2024-06-11 Kod giltig 1 april - 11 juni. Kod endast giltig för nya kunder t.o.m. 11 juni med leveranser t.o.m. 11 juli. Du behåller din rabatt även om du pausar. Se erbjudandet hos Linas Matkasse
Matbutiker som säljer matkassar på nätet
City Gross
City Gross
City Gross har sedan introduktionen i Sverige gjort sig kända för riktigt stora butiker med låga priser. City Gross är inte bara stora butiker utan har nu också en e-handel för mat där du kan klicka hem dina mat hur enkelt som helst. Det finns också matkassar anpassade efter recept som förenklar vardagen.
GI-boxen
GI-boxen
GI-boxen är ett företag som skapat ett koncept för optimal viktminskning som du som kund inte ska kunna misslyckas med! De har skapat ett helhetskoncept där de levererar färdiglagad mat, tillagad helt enligt GI-metoden och levererar maten till din dörr under en månads tid. Detta tillsammans med daglig mailcoachig, viktgaranti och tips på goda och nyttiga GI-recept.
Hemköp
Hemköp
Hemköp är den kända och framgångsrika dagligvarukedjan i ditt kvarter, som även finns på nätet. Här finns ett brett sortiment av härliga livsmedelsprodukter, allt du behöver till dagens alla måltider. Hemköps mål är att lägga grunden för hållbar matglädje hos sina kunder. Hos Hemköp är det roligt att handla mat!
Linas Matkasse
Linas Matkasse
Linas Matkasse är ett företag som levererar färdiga matkassar med ingredienser till färdigkomponerade, hälsosamma middagar. Slipp allt strul med att handla mat och få middagen klar före Bolibompa, med Linas Matkasse får du maten levererad direkt till dörren med goda recept för en hel vecka som sedan bara är att följa. Ett vinnande och både kostnadseffektivt och miljövänligt sätt att handla mat.
Mathem.se
Mathem.se
Mathem är din matbutik på nätet. Här kan du enkelt beställa de matvaror du önskar hemma framför datorn utan att behöva traska till affären, lät istället maten traska hem till dig. Här finns ett brett utbud av varor, som i en vanlig mataffär. Genom att handla din mat via nätet bidrar du dessutom till att minska matsvinnet som är mer utbrett hos fysiska mataffärer.
Matkomfort.se
Matkomfort.se
Matkomfort är den optimala lösningen för dig som lever ett aktivt liv eller har barn och vill spendera mindre tid med att planera, handla och laga mat. Matkomfort planerar din vardagsmat och förbereder den så långt det går, precis som på restaurang. Maten levereras sedan till din dörr och det enda du behöver är 10-15 minuter i köket för att göra maten helt färdig.
Middagsfrid
Middagsfrid
Middagsfrid är ett företag som levererar färdiga matkassar med goda och nyttiga recept för 4 personer. Med Middagsfrids hjälp får du maten levererad direkt till dörren och slipper alt krångel med att själv planera och handla mat. Middagsfrid erbjuder matkassar med tre eller fem måltider, och hemleveransen sker sön-tis, 17-22, lite beroende på var i landet du bor.

Övriga matbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer matkassar på nätet? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.