Köpa.se Logo
x
569 056
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Bruslettokniven

Bruslettokniven är en traditionell brukskniv med ett enkelt och funktionellt utförande. Kniven har ett skaft tillverkat av björk och ett blad av rostfritt stål, vilket gör den till en pålitlig följeslagare i många situationer.

699 kr

Jaktkniv
Knivar
PN JaktKöp produkten hos PN Jakt
Liknande produkter
Bryne, 23 cm, kolstål, svart
575 kr
Bagaren och Kocken

Med skärpstålet från Brusletto kan du vässa alla dina knivar på nolltid. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål med ett ergonomiskt handtag av komposit som ligger bra i handen. Stålet är värmebehandlat för att göra ytan stark och motståndskraftig. På så vis blir stålet hårdare än knivbladet, vilket ger bästa effekt vid slipning. Rengör för hand med varmt vatten och torka noggrant efteråt.

Användningsguide: Håll bladet mot stålet i 15-20° vinkel. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Det gör du genom att dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på båda sidor av kniven 5-10 gånger tills du har slipat kniven till önskad skärpa.

Knivset 2 delar, svart
919 kr
Bagaren och Kocken

Set om kockkniv och brödkniv från norska Brusletto. En bra kockkniv är ett måste i köket. Kockkniven som ingår i setet har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Brödkniven har en bladlängd på 23 centimeter och har en tandad egg som gör det enkelt att skära alla typer av bröd, även när det är rykande färskt. Bägge knivarna är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen är tillverkade av högkvalitativ komposit och har en ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får två stabila knivar som gör matlagningen enklare och som håller i många år.

Skötselråd: Slipa knivarna vid behov, på 15° med knivstål. Skölj knivarna direkt efter användning för att bevara skärpan, eftersom syra och salt sliper på eggen. Knivarna tål maskindisk, men för optimal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem efteråt med en torr trasa.

Hunter kockkniv Premium Chef Mini AP
1904 kr
Bagaren och Kocken

Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad och tillverkad för hand i deras fabrik i Geilo, Norge, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven är ett mångsidigt verktyg som lätt blir den mest använda kniven i köket. Den är idealisk till grönsaker, benfritt kött eller fisk. Hunter Premium Chef AP-kniven kommer i två storlekar. Den större modellen har en längd på 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och passar bra till frukt och grönsaker. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Skaften på knivarna är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Knivbladen är gjorda av stål med konkava luftfickor infrästa i stålet och utformade för att maten lättare ska släppa från stålet - en egenskap som uppskattas av många.

Fiskern
1190 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk fiskekniv från norska Brusletto. Kniven har ett flexibelt konslipat knivblad, och ett skaft som är tillverkat av oljad björk med korkinslag. Mellan skikten ligger smarta gummiinlägg, vilket gör att kniven ger ett bra grepp även när den är blöt. Tack vare korken i skaftet håller sig kniven dessutom flytande om det skulle behövas – så att du inte tappar bort den i första taget.

Kniven är tillverkad av rostfritt sandviksstål av kvaliteten 440C. Det koniska bladet är 12 centimeter långt, och kniven är totalt 24 centimeter lång. Eftersom bladet är så pass tunt, kan du utan problem använda kniven för att filea fisk. Slida i rostbrunt oxläder medföljer. Kniven Fiskern är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att du har livstidsgaranti vid normal användning.

Kockkniv, 22 cm, svart
499 kr
Bagaren och Kocken

En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. 

Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.

Kockkniv, 20 cm, svart
899 kr
Bagaren och Kocken

En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. 

Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.

Skalkniv, 9 cm, svart
495 kr
Bagaren och Kocken

Med den här skalkniven från norska Brusletto får du en praktisk liten universalkniv som du kan använda för att både skala, skiva och skära. Det korta, spetsiga och raka bladet gör den otroligt mångsidig och mycket lämplig för att hantera frukt och grönt. Knivens blad är gjort av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Den har ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit som ligger bekvämt i handen. Du får en oumbärlig hjälpreda i köket som du får glädje av i många år framöver.

Skötselråd: Slipa kniven med slipstål vid behov, med en vinkel på cirka 15°. Skölj kniven direkt efter användning eftersom salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för maximal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr med en trasa efter avslutad diskning.

Knivset 2 knivar + slipstål
999 kr
Bagaren och Kocken

Knivset i tre delar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en brödkniv och ett slipstål som hjälper dig att hålla dina knivar i toppskick. Den mångsidiga kockkniven har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till allt från grönsaker till benfritt kött och fisk. Brödknivens blad är 23 centimeter långt och har en vass tandad egg som gör det enkelt att skära upp alla typer av bröd, även när det är rykande färskt från ugnen. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål som är värmebehandlat för att skapa en yta som är starkt och tålig mot korrosion och slitage. Knivarnas blad är gjorda av tyskt 1.4116-stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Alla setets delar har ergonomiska handtag av komposit som ligger bra i handen.

Användningsguide slipstål: Håll bladet mot stålet i 15-20° slipvinkel. Håll stålet i vänster hand och kniven med höger. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på bägge sidor av kniven 5-10 gånger tills kniven är slipad till önskad skärpa.

Villmarka, liten
929 kr
Bagaren och Kocken

Villmarka liten är en specialdesignad allroundkniv, som passar perfekt även för tyngre uppgifter som huggning. Den är en version av kniven Villmarka, som är anpassad efter dig som vill ha en praktisk kniv som klarar av mycket. En riktigt bra kniv med fingerskydd, här i mindre upplaga – perfekt för både stora och små vildmarksentusiaster.

Kniven är totalt 29,2 centimeter lång. Bladet har en längd på 16 centimeter, och är tillverkat i rostfritt stål av kvaliteten 440C. Knivens skaft är tillverkat av tåligt ljus olivträ, som förstärks ytterligare av den stabila holken i stål. Kniven är dessutom utrustad med Bruslettos signarturdesign – ett halvmåneformat hack på ryggsidan, så att du enkelt kan ta kaffekannan från elden. Slida i svart oxläder med eggskydd medföljer.

Granbit
1190 kr
Bagaren och Kocken

Brusletto Granbit är en stor täljkniv i traditionell design, med ett rörformat skaft och en slida i svart oxläder. Kniven har ett skaft i vacker masurbjörk, med ett genomgående knivblad som är omgivet av mässingshylsor fram och bak och en skruv längst bak på skaftet – en snygg och funktionell kniv att räkna med.

Knivens blad är tillverkat av rostfritt stål i kvaliteten 141116N. Kniven är totalt 22,5 centimeter långt, och bladet har en längd på 11 centimeter. Eftersom kniven Granbit är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, har du livstidsgaranti vid normal användning.

Filékniv, 23 cm, svart
699 kr
Bagaren och Kocken

Smal och vass filékniv från norska Brusletto, utmärkt för att skära kött eller fisk i tunna bitar eller för urbening. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtaget är tillverkat av högkvalitativ komposit och har en väl uttänkt ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får helt enkelt en robust och smidig kniv som snabbt blir umbärlig i köket och som håller i många år framöver.

Skötselråd: Slipa kniven vid behov, på 15° vinkel med knivstål. Salt och syra sliter på kniven, så skölj den direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar av den efteråt med en torr trasa.

Hunter Premium
1579 kr
Bagaren och Kocken

Hunter Premium från norska Brusletto är den elegantare presentversionen av kniven Hunter, som är Norges mest sålda jaktkniv. Du får det bästa av båda världar – ett omsorgsfullt handtillverkat prydnadsföremål, och ett verktyg av högsta kvalitet som är redo för långvarig användning. Kniven är dessutom tillverkad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att den har livstidsgaranti.

Kniven är totalt 22,5 centimeter lång, och det smala konformade bladet har en längd på 13,2 centimeter. Bladet är tillverkat i rostfritt stål som är keramiskt blåst, vilket gör att det har en matt och silkeslen finish. Dessutom är stålet slipat även på bladryggen, så att du kan använda ditt tändstål på ryggen och slipper slita på knivens egg. Knivens bekväma skaft är tillverkat av vacker masurbjörk. Slipstål och slida i svart oxläder medföljer. Levereras i lyxig presentkartong.

Hunter
1169 kr
Bagaren och Kocken

Solid jaktkniv från Brusletto, som är Norges mest sålda kniv genom tiderna och har sålts i över 1,4 miljoner exemplar. En ultimat allroundkniv med bekvämt skaft och konslipat blad – perfekt för både jägare, fiskare och friluftsfolk.

Kniven är 25,5 centimeter lång, och det smala koniska bladet har en längd på 13,2 centimeter. Holken är gjuten i stabil aluminium, och en slida färgat oxläder med säkerhetsinlägg medföljer. Skaftet är tillverkad av färgad oljad björk, och bladet är gjort i rostfritt stål från tyska Solingen. Levereras i lyxig presentkartong. Kniven är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att du har livstidsgaranti.

Bruslettokniven
557 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk allroundkniv från norska Brusletto som är perfekt för jägaren och friluftsentusiasten. Kniven har ett rakslipat blad som är 9,3 centimeter långt, en stabil holk i nysilver och en slida i färgat oxläder med säkerhetsinlägg – en pålitlig och mångsidig kniv att räkna med.

Knivens blad är tillverkat av rostfritt stål i standarden 1.4116N, och det bekväma skaftet är tillverkat av vacker oljad björk. Levereras i lyxig presentförpackning.

Brödkniv, 23 cm, svart
799 kr
Bagaren och Kocken

En bra brödkniv är ett riktigt måste i köket. Med den här varianten från norska Brusletto skär du rent och enkelt genom alla typer av bröd, även när brödet är ångande färskt. Den stabila kniven har ett skarpt blad med tandad egg, tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Bladet är 23 centimeter långt. Handtaget är gjort av högkvalitativ komposit av harts och glasfiber, med en ergonomisk design som ligger bra i handen.

Skötselråd: Om du vill slipa kniven rekommenderar vi en vinkel på 15° med slipstål. Skölj kniven direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar den med en torr trasa efteråt.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.