
Denna brödkniv från Brusletto är ett måste i köket för alla som älskar färskt bröd. Kniven har ett tandat blad som enkelt skär igenom alla typer av bröd, och ett ergonomiskt handtag som ligger bra i handen.


Smal och vass filékniv från norska Brusletto, utmärkt för att skära kött eller fisk i tunna bitar eller för urbening. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtaget är tillverkat av högkvalitativ komposit och har en väl uttänkt ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får helt enkelt en robust och smidig kniv som snabbt blir umbärlig i köket och som håller i många år framöver.
Skötselråd: Slipa kniven vid behov, på 15° vinkel med knivstål. Salt och syra sliter på kniven, så skölj den direkt efter användning för att bevara bladets skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa hållbarhet rekommenderar vi att du diskar kniven för hand och torkar av den efteråt med en torr trasa.

Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Den här varianten från Mareld är 23 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, för nu är det frukost!
Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som står pall i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett kompakt och hårt material som passar bra i köket eftersom det både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.
För att bevara din kniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan gärna på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.
Underhåll kniven regelbundet med skärpstål, och slipa kniven med våtsten vid behov. För underhållsslippning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Solid jaktkniv från Brusletto, som är Norges mest sålda kniv genom tiderna och har sålts i över 1,4 miljoner exemplar. En ultimat allroundkniv med bekvämt skaft och konslipat blad – perfekt för både jägare, fiskare och friluftsfolk.
Kniven är 25,5 centimeter lång, och det smala koniska bladet har en längd på 13,2 centimeter. Holken är gjuten i stabil aluminium, och en slida färgat oxläder med säkerhetsinlägg medföljer. Skaftet är tillverkad av färgad oljad björk, och bladet är gjort i rostfritt stål från tyska Solingen. Levereras i lyxig presentkartong. Kniven är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att du har livstidsgaranti.

Gör lite lite enklare när du behöver skära färskt bröd från bagaren eller från din egen ugn. Brödkniven från Victorinox er en del av Swiss Modern-serien och har ett långt, vasst och tandat blad, som är 26 cm. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och gör det enkelt för dig att skära fina skivor bröd.
Dessutom kan brödkniven används till andra matvaror, så som lax, grönsaker och kött. Det ergonomiska handtaget är tillverkat av plast och kommer i flera olika färger. Kniven tål även diskmaskin.

Praktisk allroundkniv från norska Brusletto som är perfekt för jägaren och friluftsentusiasten. Kniven har ett rakslipat blad som är 9,3 centimeter långt, en stabil holk i nysilver och en slida i färgat oxläder med säkerhetsinlägg – en pålitlig och mångsidig kniv att räkna med.
Knivens blad är tillverkat av rostfritt stål i standarden 1.4116N, och det bekväma skaftet är tillverkat av vacker oljad björk. Levereras i lyxig presentförpackning.

Här får du Victorinox berömda brödkniv med handtag i trä och 22 cm långt blad (exklusive skaft). Trähandtaget är format så de alltid ligger bekvämt i handen när du arbetar, och det är dessutom mjukt designat för att vara säkrare och ge ett bättre grepp. Du kan använda kniven till mycket mer än bara bröd då den även passar bra till att filéa lax, skära upp grönsaker och kött med mera. En storfavorit i restaurangköken såväl som hemma i vardagen.

Barnkniv med trubbig spets, utvecklad av norska Brusletto för att även dina barn ska kunna vara delaktiga i friluftslivet. Skaftet är utformat särskilt för att passa små händer, och kniven är utrustad med ett dubbelt parergrepp för extra säkerhet.
Kniven har en skandinavisk rakslipad egg i rostfritt stål med trubbspets. Bladet har en längd på 8,3 centimeter, och knivens totallängd är 18,4 centimeter. Slida i läder medföljer.

Med skärpstålet från Brusletto kan du vässa alla dina knivar på nolltid. Slipstålet är tillverkat av krombelagt kolstål med ett ergonomiskt handtag av komposit som ligger bra i handen. Stålet är värmebehandlat för att göra ytan stark och motståndskraftig. På så vis blir stålet hårdare än knivbladet, vilket ger bästa effekt vid slipning. Rengör för hand med varmt vatten och torka noggrant efteråt.
Användningsguide: Håll bladet mot stålet i 15-20° vinkel. Håll stålet stilla och slipa kniven genom att röra den över stålet. Det gör du genom att dra bladet från botten till spets längs stålet, så att hela bladet slipas. Upprepa processen på båda sidor av kniven 5-10 gånger tills du har slipat kniven till önskad skärpa.

Set om kockkniv och brödkniv från norska Brusletto. En bra kockkniv är ett måste i köket. Kockkniven som ingår i setet har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Brödkniven har en bladlängd på 23 centimeter och har en tandad egg som gör det enkelt att skära alla typer av bröd, även när det är rykande färskt. Bägge knivarna är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen är tillverkade av högkvalitativ komposit och har en ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får två stabila knivar som gör matlagningen enklare och som håller i många år.
Skötselråd: Slipa knivarna vid behov, på 15° med knivstål. Skölj knivarna direkt efter användning för att bevara skärpan, eftersom syra och salt sliper på eggen. Knivarna tål maskindisk, men för optimal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem efteråt med en torr trasa.

Den handgjorda kockkniven från norska Brusletto är en exklusiv kniv som är designad och tillverkad för hand i deras fabrik i Geilo, Norge, vilket betyder att den kommer med livstidsgaranti vid normal användning. Kockkniven är ett mångsidigt verktyg som lätt blir den mest använda kniven i köket. Den är idealisk till grönsaker, benfritt kött eller fisk. Hunter Premium Chef AP-kniven kommer i två storlekar. Den större modellen har en längd på 31,5 centimeter med ett blad på 19 centimeter. Den mindre modellen är minst lika mångsidig som den större och passar bra till frukt och grönsaker. Den mindre modellen mäter 25,5 centimeter med ett blad på 13,5 centimeter. Skaften på knivarna är tillverkade av specialbehandlad, färgad och oljad masurbjörk. Knivbladen är gjorda av stål med konkava luftfickor infrästa i stålet och utformade för att maten lättare ska släppa från stålet - en egenskap som uppskattas av många.

Set om tre knivar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en filékniv och en skalkniv. Kockkniven är en riktigt mångsidig kniv som är en oumbärlighet i köket. Den här varianten har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Den smidiga filékniven i setet har ett smalt och vasst blad, 23 centimeter långt, som är perfekt för att skära upp tunna skivor av kött och fisk eller för att bena ur kött. Setets skalkniv är en utmärkt universalkniv som låter dig skala, skiva och skära med enkelhet. Den har ett kort och spetsigt rakt blad, 19 centimeter långt, som är utmärkt för frukt och grönsaker.
Samtliga knivar i setet har ett blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen har en ergonomisk design som ligger bra i handen och tillverkas av högkvalitativ komposit. Du får med andra ord stabila knivar som håller länge och kommer till nytta i köket i många år framöver. Slipa knivarna vid behov med en vinkel på 15° med slipstål. Skölj av dem direkt efter användning, då salt och syra påverkar eggen. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och sedan torkar dem torra med en trasa.

Praktisk fiskekniv från norska Brusletto. Kniven har ett flexibelt konslipat knivblad, och ett skaft som är tillverkat av oljad björk med korkinslag. Mellan skikten ligger smarta gummiinlägg, vilket gör att kniven ger ett bra grepp även när den är blöt. Tack vare korken i skaftet håller sig kniven dessutom flytande om det skulle behövas – så att du inte tappar bort den i första taget.
Kniven är tillverkad av rostfritt sandviksstål av kvaliteten 440C. Det koniska bladet är 12 centimeter långt, och kniven är totalt 24 centimeter lång. Eftersom bladet är så pass tunt, kan du utan problem använda kniven för att filea fisk. Slida i rostbrunt oxläder medföljer. Kniven Fiskern är producerad i Bruslettos fabrik i Geilo, vilket innebär att du har livstidsgaranti vid normal användning.

Brödkniven är ofta ett förbisett köksredskap – kanske för att man inser värdet av en riktigt bra brödkniv först när man hållit den i handen. Den här brödkniven från Mareld har en bladlängd för 23 centimeter, vilket är tillräckligt för de allra flesta typer av bröd. Knivens vassa, tandade egg skär enkelt genom såväl frallor som surdegsbröd med hård skorpa och seg, fluffig insida. Perfekt såväl för läckert bröd från bageriet som för nybakat bröd direkt från din egen ugn. Så fram med ost, marmelad och kallskuret – frukosten är serverad.
Marelds köksknivar är inspirerade av tysk knivtradition. De är tillverkade av rostfritt stål 1.4116 med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en tålig egg som är oumbärlig i köket och som är enkel att slipa vid behov. Handtaget är tillverkad av pakkaträ, ett praktiskt trämaterial av tunna träskikt som sammanfogas med harts under högt tryck. Det resulterar i ett kompakt och tåligt handtag som är idealiskt för köksbruk, eftersom materialet är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.
För att bibehålla eggen på bästa sätt och hålla den så vass som möjligt rekommenderas att du diskar kniven för hand, torkar den med en kökshandduk och förvarar den i knivlist, knivhållare eller knivfack. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning rekommenderas. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderas att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500, och sedan polerar eggen med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!
Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.
Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.
Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen.
Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.