Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Bryne, 23 cm, kolstål, svart

Med detta skärpstål från Brusletto kan du enkelt vässa dina knivar. Stålet är tillverkat av kolstål och har ett ergonomiskt handtag som ger ett bra grepp. Regelbunden användning förlänger livslängden på dina knivar.

575 kr

Slipmaskiner
Knivförvaring
Brynen
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Knivset 6 delar
4495 kr
Bagaren och Kocken

Knivset om sex delar från norska Brusletto får du knivar som klarar alla möjliga uppgifter i köket. Du får en smal och vass filékniv, en stabil brödkniv med tandad egg, en chopper med hög precision, en skalkniv för frukt och grönt samt två kockknivar i olika storlek som klarar det mesta i köket. Samtliga knivar i setet har blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell och ergonomiska handtag av högkvalitativ komposit som ligger bra i handen. Du får knivar som snabbt blir oumbärliga hjälpredor i köket och som kommer till nytta i många år framöver.

Skötselråd: Skölj knivarna direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand. Se även till att torka dem torra efter avslutad diskning.

Setet innehåller:
1 x Filékniv, bladlängd 23 centimeter.
1 x Brödkniv, bladlängd 23 centimeter.
1 x Kockkniv, bladlängd 20 centimeter.
1 x Kockkniv, bladlängd 15 centimeter.
1 x Chopper/Grönsakskniv, bladlängd 16 centimeter.
1 x Skalkniv, bladlängd 9 centimeter.

Brynstensset
764 kr
Bagaren och Kocken

Men detta brynstål från Fiskars håller du dina knivar i toppform samtidigt som du underlättar köksarbetet. Köksknivar ska egentligen aldrig ligga för länge utan att slipas, det tär inte bara på deras skärpa utan även deras kvalitet. Just därför är detta set enkelt att använda och inkluderar detaljerade instruktioner för säker och bekväm knivslipning. Du får med en slipsten, en halksäker hållare för stenen samt en slipvinkelguide, allt paketerat på ett smart och praktiskt sätt. Stålet passar till alla möjliga knivar, speciellt Fiskars® Titanium som bara bör slipas med ett stål som detta. Ett enkelt och viktigt redskap att ha nära till hands i köket.

Origin Brynstål 23 cm
300 kr
Bagaren och Kocken

Brynstålet från Sabatiers Origin-serie är ett oumbärligt verktyg för att hålla dina knivar i toppskick. Tillverkat av förstklassigt rostfritt stål med högt kolinnehåll gör detta brynstål det enkelt att underhålla knivarna och hjälper till att bevara en vass egg över tid. Det ergonomiskt utformade handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp som ger dig full kontroll under användningen.

Regelbunden användning av brynstålet förlänger livslängden på dina knivar, så att de alltid är redo för dagliga matlagningsuppgifter. Brynstålet är enkelt att använda och ger en jämn och precis skärpning som är både effektiv och skonsam mot knivbladen. Det rekommenderas att tvätta brynstålet för hand för att bevara kvaliteten och förlänga dess livslängd.

Sabatier Origin-serien innehåller ett brett sortiment av knivar och tillbehör som ger dig allt du behöver för precisionsarbete i köket. Om du kombinerar knivarna med detta brynstål får du ett komplett set för både skärning och underhåll, vilket gör matlagningen enklare och mer effekt.

Keramiskt bryne 25 cm
616 kr
Bagaren och Kocken

Om du vill hålla dina knivar vassa och fina, så behöver du ett bra bryne som kan slipa dem regelbundet. Ett keramiskt bryne är ett utmärkt val, eftersom det är hårt, slätt och slitstarkt. Det kan ta bort små ojämnheter på knivens egg och ge den en fin glans.

Satake keramiskt bryne är ett högkvalitativt bryne som är tillverkat i Japan. Det har ett ergonomiskt handtag i trä, som ger dig ett bra grepp och en bekväm känsla när du bryner dina knivar. Det har också en ögla i änden, så att du kan hänga upp det på en krok när du inte använder det.

Satake keramiskt bryne passar för alla typer av knivar, oavsett om de är japanska eller västerländska. Det har en grit på 240, vilket innebär att det är ett grovt bryne som kan användas för att bygga om knivens egg. Det kan också användas för att underhålla knivens skärpa, men då bör du vara försiktig och inte trycka för hårt.

För att använda Satake keramiskt bryne, behöver du bara fukta det med lite vatten och sedan dra kniven längs brynet med en vinkel på cirka 15-20 grader. Du bör göra samma antal drag på båda sidor av kniven, och kontrollera att kniven är vass nog genom att skära i ett papper eller en tomat. Om du vill ha en ännu vassare egg, kan du använda ett finare bryne efter det grova.

Satake keramiskt bryne är ett prisvärt och praktiskt bryne som kan hjälpa dig att förlänga livslängden på dina knivar. Det är också ett snyggt och stilrent tillbehör som passar i alla kök. Beställ det idag och upplev skillnaden i din matlagning!

Slipsten J3000/8000
995 kr
Bagaren och Kocken

Slipa dina knivar regelbundet med våtslipstenen från tyska Wüsthof och utrusta köket med högkvalitativa knivar. Slipstenen har två sidor: en med fina korn (3000) och en med superfina korn (8000). Detta gör att stenen passar utmärkt till slipning av knivens egg och polering av bladets sidor.

Slipstenen blötläggs i vatten före användning och bör torkas av när du är klar. Stenen mäter 20 cm på längden, 6 cm på bredden och 3 cm på höjden. Den levereras med livstidsgaranti och säkrar optimala resultat. Slipstenen från Wüsthof är verkligen något för dig som alltid vill ha skarpa knivar nära till hands i köket.

Hunting Sharpening Steel
375 kr
AstroSweden
Detta är ett utmärkt underhållsverktyg för att rikta kniveggen tillbaka till ett centralt läge. Slipstålet förlänger knivens livscykel och ger de bästa förutsättningarna för att lyckas med knivens uppgifter över tid. Det ergonomiska spolformade polymerskaftet i jaktinspirerad färg har ett friktionsgrepp och ett fingerskydd som ger både styrka och stabilitet till handens rörelser. Skaftets design gör den idealisk för att arbeta säkert och effektivt under jaktens olika säsonger och väderförhållanden. Specifikation - Grepp av Polypropylen (PP) - Bladlängd: 320 mm - Totallängd: 320 mm - Tillverkad i Sverige - Vikt: 176 gram
Speider, liten
237 kr
Bagaren och Kocken

Barnkniv med trubbig spets, utvecklad av norska Brusletto för att även dina barn ska kunna vara delaktiga i friluftslivet. Skaftet är utformat särskilt för att passa små händer, och kniven är utrustad med ett dubbelt parergrepp för extra säkerhet.

Kniven har en skandinavisk rakslipad egg i rostfritt stål med trubbspets. Bladet har en längd på 8,3 centimeter, och knivens totallängd är 18,4 centimeter. Slida i läder medföljer.

Slipstål Metall 26 cm
298 kr
Bagaren och Kocken

Ett fantastiskt bryne i metall från Zwilling. Med ett slipstål som detta kan du förnya alla dina knivar på nolltid. Passar både den professionella kocken och hemmakocken. Storlek 26 cm.

Knivslip
139 kr
Partyhallen.se
Har du tröttnat på att skära upp maten och ingredienserna med alldeles för slöa knivar så är den här smidiga knivslipen en perfekt pryl för dig! Med den här knivslipen kan du snabbt och riktigt enkelt slipa och polera alla typer av knivar på nolltid. Beroende på i vilken vinkel du placerar kniven i knivslipen kan du även välja mellan grov- eller finslipning. Kort sagt en riktigt smidig manuell knivslip som är så gott som ett måste för alla som önskar riktigt vassa knivar som är enkla att skära med! Knivslip omfattar en manuell knivslip som polerar, som är enkel att använda och som beroende på vinkel kan grov- eller finslipa. Knivslipen är ca 9,5 x 9,4 x 5,5 cm stor och passar alla typer av knivar. Info om Knivslip: - Polerar och slipar. - Passar alla typer av knivar. - Grov- eller finslipning beroende på vinkel. - Material: Plast, silikon, karbid. - Mått: ca 9,5 x 9,4 x 5,5 cm.
Knivset 2 delar, svart
919 kr
Bagaren och Kocken

Set om kockkniv och brödkniv från norska Brusletto. En bra kockkniv är ett måste i köket. Kockkniven som ingår i setet har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Brödkniven har en bladlängd på 23 centimeter och har en tandad egg som gör det enkelt att skära alla typer av bröd, även när det är rykande färskt. Bägge knivarna är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen är tillverkade av högkvalitativ komposit och har en ergonomisk design som ligger bra i handen. Du får två stabila knivar som gör matlagningen enklare och som håller i många år.

Skötselråd: Slipa knivarna vid behov, på 15° med knivstål. Skölj knivarna direkt efter användning för att bevara skärpan, eftersom syra och salt sliper på eggen. Knivarna tål maskindisk, men för optimal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem efteråt med en torr trasa.

Reisa
687 kr
Bagaren och Kocken

Praktisk och robust fällkniv från norska Brusletto. Kniven har keramiska kullager och en smart tumknapp så att du enkelt kan fälla ut den. Tumknappen ger dessutom ett bra fingerskydd, så att du får en säkrare användarupplevelse. 

Kniven är totalt 19,5 centimeter, med ett bekvämt skaft i oljat olivträ och ett blad i rostfri stål med en längd på 8,5 centimeter. Tack vare den praktiska fickklämman kan kniven enkelt fästas i fickan, och den har även ett hål på baksidan för montering av snodd.

Krokbryne Small
139 kr
AstroSweden
Krok och knivbryne med två olika slipgrovlekar. Skåra för att lätt få rätt vinkel vid skärpning av krokspetsar. Gummerat greppvänligt handtag. Slipytan har en coating av diamantpulver.
Kockkniv, 20 cm, svart
899 kr
Bagaren och Kocken

En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. 

Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.

Skalkniv, 9 cm, svart
495 kr
Bagaren och Kocken

Med den här skalkniven från norska Brusletto får du en praktisk liten universalkniv som du kan använda för att både skala, skiva och skära. Det korta, spetsiga och raka bladet gör den otroligt mångsidig och mycket lämplig för att hantera frukt och grönt. Knivens blad är gjort av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Den har ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit som ligger bekvämt i handen. Du får en oumbärlig hjälpreda i köket som du får glädje av i många år framöver.

Skötselråd: Slipa kniven med slipstål vid behov, med en vinkel på cirka 15°. Skölj kniven direkt efter användning eftersom salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för maximal hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr med en trasa efter avslutad diskning.

Knivset 3 delar, svart
1895 kr
Bagaren och Kocken

Set om tre knivar från norska Brusletto. I setet ingår en kockkniv, en filékniv och en skalkniv. Kockkniven är en riktigt mångsidig kniv som är en oumbärlighet i köket. Den här varianten har en bladlängd på 20 centimeter och kan användas till såväl grönsaker som benfritt kött och fisk. Den smidiga filékniven i setet har ett smalt och vasst blad, 23 centimeter långt, som är perfekt för att skära upp tunna skivor av kött och fisk eller för att bena ur kött. Setets skalkniv är en utmärkt universalkniv som låter dig skala, skiva och skära med enkelhet. Den har ett kort och spetsigt rakt blad, 19 centimeter långt, som är utmärkt för frukt och grönsaker.

Samtliga knivar i setet har ett blad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell. Handtagen har en ergonomisk design som ligger bra i handen och tillverkas av högkvalitativ komposit. Du får med andra ord stabila knivar som håller länge och kommer till nytta i köket i många år framöver. Slipa knivarna vid behov med en vinkel på 15° med slipstål. Skölj av dem direkt efter användning, då salt och syra påverkar eggen. Knivarna tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar dem för hand och sedan torkar dem torra med en trasa.

Diamantslipstål Fint 23 cm
854 kr
Bagaren och Kocken

Underhåll dina knivars skarphet med detta diamantstål från tyska Wüsthof. Det populära slipstålet är enkelt att använda och rengöra, allt som krävs är att du torkar av det med en lätt fuktig trasa. Stålet finns i längderna 23 cm och 26 cm.

Du underhåller dina knivar bäst genom regelbunden slipning med diamantstålet. Stålet är belagt med industriella diamanter och slipar enkelt upp slöa knivar tills de blir som nya igen. Diamantbeläggningen gör också stålet perfekt till hårdare typer av stål, samtidigt som livslängd och hållbarhet förlängs. 

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.