Köpa.se Logo
x
566 798
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Tournierkniv, 7 cm, svart

Denna tournerkniv från Mareld är ett precisionsverktyg för köket. Med sitt korta och välbalanserade blad är den idealisk för att skala och forma frukt och grönsaker. Kniven är tillverkad av rostfritt stål och har ett handtag av pakkaträ, vilket ger ett säkert och bekvämt grepp.

299 kr

Köksknivar
Köksredskap
Knivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Akio kockkniv, 21 cm
1199 kr
Bagaren och Kocken

En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de flesta sysslor. Med en skarp kockkniv av hög kvalitet blir matlagningen både enklare och roligare. Akio kockkniv från Mareld är en balanserad och väl avvägd kniv med en rejäl och stabil design. Handtaget buktar ut något på midjan, för att sedan smalna av mot bolstret. Det ger dig ett säkert grepp, oavsett om du greppar över eller bakom bolstret. Du får stilren design och funktionalitet i ett – allt du behöver för att ta din matlagning till nästa nivå.

Marelds Akio-knivar är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.

Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Skärbräda, stor
299 kr
Bagaren och Kocken

En skärbräda är ett oumbärligt verktyg i köket och letar du efter en stor yta att skära på har du kommit rätt. Skärbrädan från Mareld mäter 53 x 30,5 centimeter, har en tjocklek på 1,4 centimeter och är tillverkat av PE-plast. Du får med andra ord en robust skärbräda som passar bra för att skära grönsaker, fisk eller kött. Produkten tål även diskmaskin, du får med andra ord en lätthanterlig vän i köket.

Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.

Skalkniv 9 cm, svart
249 kr
Bagaren och Kocken

Liten, men otroligt effektiv. Skalkniven är ofta den minsta och mest prisvärda bland köksknivarna, men den är allt annat än obetydlig. Tvärtom blir den ofta ett av de mest använda verktygen i köket, eftersom den kan användas till en rad olika uppgifter. Marelds skalkniv är ett perfekt val när du rensar svamp, hackar örter och chili, öppnar förpackningar, skalar potatis och mycket mer. Tack vare den nätta storleken är kniven både lätt att använda och går snabbt att rengöra.

Marelds köksknivar är designade enligt tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en tålig egg som klarar även de mest krävande uppgifterna i köket, samtidigt som den är enkel att slipa. Handtaget är tillverkad av pakkaträ, en sammansättning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Resultatet är ett hårt och kompakt material som är perfekt för köksbruk, eftersom det är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.

För att hålla din skalkniv i bästa möjliga skick rekommenderas att du diskar den för hand och torkar den omedelbart efter användning. Förvara den sedan på en knivlist, i ett knivställ eller i en låda med knivfack för att bibehålla skärpan. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållsslipning kan du till exempel använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderas att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. Du använder då först den grövre slipstenen för att skapa en ny egg, och avslutar med den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Knivset, 3 delar
990 kr
Bagaren och Kocken

Set om tre högkvalitativa knivar från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en medelstor kockkniv, en brödkniv och en skalkniv. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är gjorda av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar perfekt i köket på grund av sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.

Kockkniv, bladlängd 21 cm. En stabil kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar även större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.

Brödkniv, bladlängd 23 cm. Marelds brödkniv har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av många sorters bröd. Den är framtagen för att ge dig ett bra grepp, så att du får full kontroll över tjockleken på brödskivorna. Perfekt såväl för lyxigt surdegsbröd från bageriet och för ångande färskt bröd direkt från din egen ugn.

Skalkniv, bladlängd 9 cm. Kökets mest använda kniv – skalkniven är liten men naggande god. Den kan användas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skär.

Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter användning. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar även att du skärper eggen då och då med ett slipstål eller ett bryne. Du hittar fler underhållsråd nedan.

Akio universalkniv, 13 cm
599 kr
Bagaren och Kocken

En universalkniv hamnar någonstans mellan en skalkniv och en liten kockkniv. Perfekt för att hacka, skiva eller skära mindre grönsaker, till exempel schalottenlök eller vitlök. Universalkniven är också ett bra alternativ om du är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en liten kniv med stora möjligheter – ett bra val i varje kök.

Knivarna i serien Mareld Akio är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar därför att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt, vilket gör att det passar mycket bra i köket. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket gör att du får ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.

Genom att ta hand dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Hacka, 18 cm
599 kr
Bagaren och Kocken

En hacka klarar både stora och små uppgifter i köket. Tack vare det höga bladet får du stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen ger en otrolig precision. Kanske vill du klyva ett kålhuvud, eller tärna upp en bit ingefära? Marelds hacka löser båda uppgifterna med bravur. Knivens blad är nästintill plant, vilket gör kniven perfekt för att hacka istället för att använda den klassiska vaggande rörelsen. Ett roligt, praktiskt och användbart komplement till övriga knivar i köket.

Marelds köksknivar är designade med utgångspunkt i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt kan skärpas upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.

För att bevara kniven på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.

Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål samt slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Filékniv, 16 cm
499 kr
Bagaren och Kocken

Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.

Den här serien av Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk tradition. Knivarna är alla tillverkade i 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC på Rockwellskalan. På så vis får du en tålig egg som klarar det mesta, samtidigt som den är enkel att skärpa upp. Knivens handtag är tillverkad av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och som hämmar bakterietillväxt.

För att bevara eggen på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar kniven för hand, torkar av den med kökshandduk och förvarar på knivlist, i knivställ eller i knivfack. Bör underhållas med skärpstål och slipas med våtsten regelbundet för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar Mareld Skärpstål. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderar vi att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och sedan polerar eggen med en sten med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Kockkniv 21 cm, svart
499 kr
Bagaren och Kocken

En kockkniv är kökets universalverktyg och ett oumbärligt redskap för de flesta köksuppgifter. Att välja en vass kockkniv av hög kvalitet gör därför matlagningen både enklare och roligare. Den här kockkniven från Mareld har ett något bredare blad, vilket gör den mer robust och stabil vid användning. Handtaget är designat för att breddas något i mitten och smalna av mot skaftet, vilket ger ett stadigt grepp oavsett om du håller framför eller bakom skaftet. Snygg design och hög funktionalitet i kombination – allt du behöver för att ta din matlagning till nya höjder.

Marelds köksknivar är designade med inspiration från tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en hållbar egg som klarar även de tuffaste uppgifterna i köket och som är enkel att slipa vid behov. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, ett material som består av tunna lager trä som pressas samman med harts under högt tryck. Resultatet är ett hårt och kompakt handtag som passar perfekt för köksbruk, eftersom materialet är både vattenavvisande och bakteriehämmande.

För att bevara knivens egg på bästa sätt rekommenderas att du diskar kniven för hand, torkar den med en kökshandduk och förvarar den i knivskena, knivhållare eller knivfack. Regelbundet underhåll med slipstål och våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderas att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500, och sedan polerar eggen med en finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Tournierkniv, 7 cm
299 kr
Bagaren och Kocken

Mareld tournerkniv är ett praktiskt verktyg med ett kort blad, perfekt utformat för att skala och forma frukt och grönsaker med precision. Tillverkad av rostfritt stål ger denna kniv hög prestanda i köket. Den är också noggrant balanserad för att säkerställa ett bekvämt och säkert grepp under användning. Knivbladet är 7 cm, vilket gör den idealisk för detaljerat arbete och effektiv hantering av mindre ingredienser. Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.

För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.

Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Knivset, 2 knivar, svart
1090 kr
Bagaren och Kocken

Mareld fortsätter att leverera knivar av högsta kvalitet med en perfekt kombination av stil, funktionalitet och hållbarhet. Med en elegant svart design och blad i högkvalitativt rostfritt stål är dessa knivar utformade för att ge långvarig skärpa och prestanda i köket. Ergonomiska handtag ger både komfort och kontroll under arbetet, vilket gör dem till pålitliga redskap för både hemmakockar och professionella.

Hackkniv 18 cm
Hackkniven på 18 cm är utformad för att hantera större mängder råvaror med precision och enkelhet. Med sitt breda blad och robusta konstruktion är denna kniv idealisk för att hacka grönsaker, örter och andra ingredienser snabbt och effektivt. Knivens tyngd och balans gör den till ett kraftfullt verktyg för alla typer av grov- och finhackning.

Filékniv 16 cm
Filékniven på 16 cm är designad för exakta snitt och smidig filering av både fisk och kött. Det smala och flexibla bladet ger dig full kontroll när du arbetar nära ben och känsliga råvaror, vilket säkerställer ett rent och professionellt resultat varje gång.

Knivset, 5 knivar
1990 kr
Bagaren och Kocken

Set om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, brödkniv, universalkniv och skalkniv.

Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.

Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.

Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.

Brödkniv, bladlängd 23 cm. Den här brödkniven från Mareld har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den har ett bra grepp och är framtagen för att ge dig ett bra grepp. På så vis får du full kontroll över tjockleken på brödskivorna, oavsett om du skär mjukt och fluffigt formbröd eller surdegsbröd med segt inre och krispig skorpa.

Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. 

Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.

För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.

Filékniv 16 cm, svart
499 kr
Bagaren och Kocken

Med en bra filékniv blir det mycket lättare att ta sig an uppgifter som normalt kan vara utmanande, som att filéa laxsida eller skära upp hel kyckling. Marelds filékniv har medelhög flexibilitet, vilket säkerställer hög precision under arbetet. Den har även ett smalt blad, vilken gör den idealisk för att skära tunna skivor av kött eller skinka. Kort sagt får du en kniv som låter dig ta matlagningen till nästa nivå och bli en ännu bättre hemmakock.

Marelds köksknivar är designade med inspiration från tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger ett slitstarkt knivblad som klarar de flesta köksuppgifter och är enkelt att slipa. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, en sammansättning av tunna trälager som pressas samman med harts under högt tryck. Tillverkningsmetoden ger ett hårt och kompakt material, som är både vattenavvisande och motståndskraftigt mot bakterietillväxt.

För att bevara eggen på bästa sätt rekommenderas att du diskar kniven för hand, torkar den med en kökshandduk och förvarar den antingen i knivlist, knivhållare eller knivfack. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning rekommenderas för att bibehålla skärpan. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderar vi att du först använder en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och sedan polerar eggen med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Flexibel Filékniv svart, 19 cm
599 kr
Bagaren och Kocken

Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.

Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av svart pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.

För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.

Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Akio brödkniv, 20 cm
999 kr
Bagaren och Kocken

Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!

Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.

Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Akio Kockkniv Olivslipad svart, 21 cm
1199 kr
Bagaren och Kocken

Mareld Akio kockkniv Olivslipad är kökets mångsidiga hjälpreda, perfekt för de flesta uppgifter. Med en skarp, högkvalitativ kockkniv blir matlagningen både enklare och mer njutbar. Den här kockkniven från Mareld har en balanserad och robust design, där handtaget buktar något på midjan och smalnar av mot bolstret för att ge ett säkert och bekvämt grepp, oavsett hur du håller kniven.
Bladet är dessutom olivslipat, vilket innebär att det har små fördjupningar längs ytan som gör att livsmedel som frukt, grönsaker och ost lättare släpper från bladet under skärning. Denna kombination av stilren design och funktionalitet gör Mareld Akio kockkniv till det perfekta verktyget för att ta din matlagning till nästa nivå.

Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.

Knivarnas handtag är gjort av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i svart trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.

Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Hackkniv 18 cm, svart
599 kr
Bagaren och Kocken

En hackkniv är oumbärlig för både stora och små uppgifter i köket. Det höga bladet ger stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen garanterar en imponerande precision. Är det dags att klyva ett kålhuvud, eller tärna ingefära i små bitar? Marelds hackkniv klarar bägge dessa uppgifter, och många fler, utan problem. Bladets nästintill platta profil gör kniven idealisk för att hacka istället för att skära stora råvaror med den klassiska vaggande rörelsen – ett roligt, snyggt och praktiskt komplement till dina andra köksknivar.

Marelds köksknivar är designade med inspiration från tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en hållbar och robust egg som enkelt står pall även för de mest krävande köksuppgifterna. Det gör även bladen enkla att slipa vid behov. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, en sammansättning av tunna trälager som pressats samman med harts under högt tryck. Det ger ett hårt och kompakt material som passar perfekt för köksbruk tack vare sina vattenavvisande och antibakteriella egenskaper.

För att bevara knivens skärpa på bästa sätt rekommenderas att du diskar den för hand och torkar den med en kökshandduk efter användning. Förvara sedan på en knivlist, i en knivhållare eller i en låda med knivinsats för att hålla eggen vass. Regelbundet underhåll med slipsten och våtstensslipning rekommenderas. För underhållslipning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderas att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. Du kan då börja med den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.