Köpa.se Logo
x
569 056
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Shinmatsu bunka kockkniv 13,5 cm, kurouchi finish

Denna japanska kockkniv är tillverkad med traditionella metoder och har en unik kurouchi-finish. Kniven är idealisk för både vardagliga och mer avancerade matlagningsuppgifter, från att skala grönsaker till att filéa fisk.

2995 kr

Köksknivar
Knivar
Kockknivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Samura Okinawa santokukniv, 17,5 cm
660 kr
Bagaren och Kocken
Skär, hacka, tärna med Okinawa-knivar - knivserien som kombinerar modern tillverkning med japansk kulturellt arv. Varje knivblad består av japansk AUS-8 rostfritt stål som har formats utefter klassiska japanska knivstilar som paras ihop med ett handtag gjort av vackert rosenträ. En santoku-kniv är en japansk kockkniv med ett brett användningsområde: skär, hacka, tärna, finhacka allt inom grönsaker, kött, fågel, fisk, frukt, ost, nötter - och mycket mer inom matlagning och bakning.
Damask Santokukniv 18 cm
3999 kr
Bagaren och Kocken

Sekiryu Damask Santokukniv 18 cm är en utsökt japansk kockkniv, perfekt för att skära, hacka och tärna kött, grönsaker och fisk. Santoku betyder "tre uppgifter", och denna kniv lever verkligen upp till sitt namn genom att vara ett mångsidigt köksredskap.

Bladet är tillverkat av VG-10 rostfritt stål med 16 lager kolstål på varje sida, vilket ger en slitstark kniv med exceptionell skärpa och ett vackert damaskmönster. Den avancerade värmebehandlingen ökar stålets hårdhet och hållbarhet, medan den handslipade eggen säkerställer exakta snitt varje gång.

Det ergonomiska handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör arbetet i köket mer effektivt och precist. Med sitt breda blad och lätt böjda egg ger denna santokukniv dig full kontroll över matlagningen.

För bästa prestanda bör kniven diskas för hand och torkas omedelbart efter användning. Oavsett om du är en erfaren kock eller en passionerad hemmakock, kommer denna kniv snabbt att bli en favorit i ditt kök!

Argon Audio FORUS 4 + SA1 Mk2 + Malmö 6 Stereoanläggning till TV
9892 kr
Hifiklubben
Prisvänlig musikanläggning med en ljudkvalitet som sopar mattan med soundbar-högtalare och trådlösa smarthögtalare. Supersmidigt TV-ljud via HDMI.
Sakamoto Santoku kniv
1082 kr
Bagaren och Kocken

Med denna Suncraft Santoku kniv får du en kniv med en otrolig hållbarhet och hårdhet. Den kommer garanterat klara av de önskade uppgifterna då hårdheten är på hela 58-60 HRC. Kniven är smiden i tre lager, vilket ger den en unik skärpa. Knivhantaget är ergonomiskt och har ett komfortabelt handtag, du kan därför fokusera fullt ut på de delikata matupplevelserna.

För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.

Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.

Shun Classic Red Santokukniv 19 cm
3000 kr
Bagaren och Kocken

Upplev enastående elegans och prestanda med Shun Classic Red från KAI. Den breda santokukniven, tillverkad av förstklassigt damaskusstål, är ett exklusivt samlarobjekt som endast producerats i 3 000 exemplar världen över. Varje kniv är individuellt numrerad på handtaget, vilket gör den till ett unikt verktyg för köksentusiaster och samlare. Kniven imponerar inte bara visuellt med sitt lyxiga handtag i djup röd-svart pakkaträ, som skiljer sig från det traditionella svarta på Shun Classic-knivar, utan är också ett kraftfullt verktyg som ger optimal kontroll i köket. Handtaget garanterar ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör kniven till en pålitlig allroundkniv.

Oavsett om du skär fisk, kött, grönsaker eller örter, säkerställer santokukniven precision i varje snitt. Med sin balanserade vikt och skarpa egg är den perfekt för både professionella kockar och matentusiaster som söker det bästa av två världar – japansk precision och tysk hållbarhet. Den djupa röda färgen gör den till ett blickfång i varje kök, medan dess överlägsna prestanda består. För att bevara knivens egenskaper rekommenderas handdisk i mild tvållösning – undvik diskmaskin.

SAN Tsubame Santokukniv 17,5 cm
2639 kr
Bagaren och Kocken

Tamahagane San Tsubame Santokukniv 17,5 cm

Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen.

Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Bladets längd: 17,5 cm

Mon Amie Tallrik 27 cm 12-pack
3799 kr
Bagaren och Kocken
12 st tallrikar från porslinsserien Mon Amie. Tallrikarna har en egen karaktär och ett härligt varmt mönster. Imponera på middagsgästerna med Mon Amie!
En midsommarafton på 1940-talet satt den då okända formgivaren Marianne Westman och skissade av en vit blomma i sommarsolen, enskvattram. Några år senare blev den enkla men vackra skissen porslinsserien Mon Amie. Med de stilrena och färgstarka skålarna, muggarna, kopparna, tallrikarna, faten och burkarna är porslinet idag en Rörstrandklassiker.   
Senzo Gyoto kniv 20 cm.
2440 kr
Bagaren och Kocken

Vackert smiden kniv från Seki, Japan. Kniven har 33 VG10 lager och de många lagren ger kniven sin unika damascus-design. Knivhantaget är gjort av vackert pakkaträ, som ger en perfekt balans till kniven. Dessutom har kniven en hårdhet på hela 60-62 HRC. Du får en kniv med en unik skärpa och den har en praktisk stötabsorberande ring.

Wood Santokukniv 16,5 cm V1
1499 kr
Bagaren och Kocken

Wood Santokukniv 16,5 cm är en mångsidig japansk kockkniv, perfekt för att skära, hacka och tärna kött, grönsaker, ost, nötter och fisk. Det breda bladet ger utmärkt kontroll, medan den skarpa eggen säkerställer rena och precisa snitt varje gång.

Kniven är handslipad och smidd av 3-lagers japanskt stål för exceptionell skärpa och slitstyrka. Det vackra HAMON-mönstret på bladet ger kniven ett traditionellt och autentiskt uttryck. Det ergonomiska handtaget i Redwood ger ett bekvämt grepp, och med rätt skötsel kommer denna kniv att vara en pålitlig följeslagare i köket i många år framöver.

För att bevara knivens kvalitet bör den diskas för hand med milt diskmedel och torkas noggrant efter användning. Regelbunden slipning säkerställer optimal prestanda – en kniv att glädjas åt under lång tid!


Master Santokukniv 18 cm V1
1679 kr
Bagaren och Kocken

Sekiryu Master Santokukniv 18 cm är en mångsidig japansk kockkniv som kombinerar precision, skärpa och komfort. "Santoku" betyder "tre uppgifter", och denna kniv lever verkligen upp till sitt namn genom att vara perfekt för skärning, hackning och tärning av kött, grönsaker och fisk.

Det 18 cm långa bladet är tillverkat av 8A japanskt molybdenstål – ett material känt för sin höga slitstyrka, rostbeständighet och förmåga att behålla skärpan under lång tid. Den avancerade värmebehandlingen, där stålet upphettas till 1050 °C och sedan kyls ned till -70 °C, ger extra styrka och hållbarhet. Den handslipade eggen ger exakta och rena snitt, oavsett om du skär tunna grönsaksskivor eller styckar kött.

Handtaget i svart POM-termoplast är ergonomiskt utformat för ett bekvämt och säkert grepp. Den svetsade konstruktionen förhindrar vatteninträngning, vilket förbättrar både hygien och livslängd.

För bästa prestanda bör kniven diskas för hand och slipas regelbundet. Upplev äkta japanskt hantverk med en kniv som ger dig kontroll och precision i köket!

Fresh Kid Gosedjur Kanin 15 cm (Beige)
109 kr
Stor & Liten
Cutie Heads är en serie med världens sötaste och gosigaste mjukisdjur!
Shinmatsu bunka kockkniv 13,5 cm, satin finish
3099 kr
Bagaren och Kocken

Kockkniven Shinmatsu bunka 135 mm är ett hantverksmässigt mästerverk, som kombinerar årtionden av expertis och japansk knivtradition från Suncraft-smedjan. Med en optimal balans mellan styrka och flexibilitet är den här lilla kniven ett oumbärligt tillskott till din knivsamling. Tack vare sin breda bladprofil är kniven en perfekt följeslagare till Shinmatsu-kniven på 200 mm, och dess mångsidighet sträcker sig från vardagliga uppgifter som att skala och skiva till mer krävande uppgifter som att filéa fisk och bena ur kyckling.

Kniven har en silkeslen satinfinish som återspeglar dess utsökta kvalitet. Den karaktäristiska "K-tip"-formen är ett användbart hjälpmedel när du vill göra detaljerade snitt i frukt och grönt, men även för att polera och skala råvaror. Den subtila, hamrade tsuchime-finishen på bladet ger kniven en unik estetik, men gör den även enklare att använda. Kniven är tillverkad av det berömda ZDP-189 pulverstålet, som är ett resultat av banbrytande teknologi och ger långvarig skärpa med sin extrema hårdhet på 65-66 HRC. Den höga kromhalten på 20% ger stark motståndskraft mot korrision och gör kniven till ett pålitligt verktyg i köket.

Bladets konstruktion är en hyllning till traditionen med san-mai-laminering. Knivens kärna, som är smidd av hårt stål, är nämligen omgiven av mjukare stål vilket ger ökad flexibilitet och elasticitet. Det åttkantiga rosenträskaftet gör att kniven ligger bekvämt i handen och är en njutning att hålla i. Perfekt när du vill berika din matlagningsupplevelse, oavsett om du är en ivrig hemmakock eller en professionell kock.

Shinmatsu bunka kockkniv 20 cm, satin finish
4859 kr
Bagaren och Kocken

Kniven Shinmatsu 200 mm från Suncraft är resultatet av årtionden av expertis och den rika japanska knivtraditionen i Suncraft-smedjan. Kniven är tillverkad av robust ZDP-189 stål, vilket gör den till en fröjd att använda för både professionella kockar och ambitiösa hemmakockar. Knivens blad har en bred och platt bas som övergår till en lätt böjd del, vilket gör den perfekt för både långa och korta skär. En mångsidig och praktisk hjälpreda som lätt skär igenom såväl frukt och grönsaker som kött och fisk.

Den inverterade tanto-spetsen ger dig exakta snitt och utskärningar och knivens unika "K-tip" ger både precision och tillgänglighet runt svåra områden. Knivens starka ZDP-189 pulverstål har en kolhalt på runt 3%, vilket ger den en extrem hårdhet på 65-66 HRC och säkerställer långvarig skärpa. Kniven har dessutom en kromhalt på 20%, vilket gör den till en tillförlitlig hjälpreda i köket.

Kniven har en solid kärna omgiven av flexibla lager, en metod som kallas för san-mai-laminering. Den övre delen har ett hamrat tsuchime-mönster med en silkeslen satinfinish. Den nedre halvan är polerad ner till fästet, vilket markerar den fina linjen mellan det laminerade området kring bladet och kärnan. Det åttkantiga skaftet i rosenträ gör att kniven är bekväm att hålla i och en fröjd att använda i köket.

Gyoto AUS 8 167 kniv
1359 kr
Bagaren och Kocken

Kniven AUS 8 från Suncraft har ett blad med tre lager kärnstål (AUS8), vilket ger ett mycket tunt blad och tydlig skärpa. Den vackra Hamono linjen, där kärnstålet framträder, finner man längsmed eggen. Skaftet är gjort av svart pakkaträ och har tre nitar som håller fast det helsmidda stålet. Den mittersta niten har en mosaikpinn med ett familjemärke. Endast handdisk.

Utility AUS 8 120 kniv
1019 kr
Bagaren och Kocken

AUS8 kniven från Suncraft har ett mycket tunt blad som ger tydlig skärpa. Knivens kärna består av 3 lager AUS 8 stål, skillnaden på det omgivande stålet och kärnan framträder längst ner vid eggen likt en linje som heter Hamono på japanska. Skaftet är gjort av vackert, svart pakkaträ med nitar som fäster det helsmidda stålet. En av nitarna, den mittersta, har en mosaikpinn med ett familjemärke. Endast handdisk.

Houcho bunka allroundkniv 17 cm
599 kr
Bagaren och Kocken

Satake Houcho Bunka 17 cm är en kniv som förenar japanskt hantverk med modern precision och mångsidighet. Tillverkad av Hi Carbon-stål, ger bladet på 17 cm en imponerande skärpa och hållbarhet. Den karakteristiska Kaku-tipen gör kniven idealisk för både grova och detaljerade uppgifter, som att skära genom senor eller utföra precisionsarbete. Handtaget i magnoliaträ erbjuder ett bekvämt grepp och tidlös elegans. Med rätt skötsel, inklusive slipning med sten eller keramiskt bryne, kommer denna kniv att vara en trogen följeslagare i köket under många år.

Den diskreta designen och rakbladsvassa eggen gör Bunka-kniven till en del av Satakes mest sålda serie, Houcho. Den är utformad för att hantera allt från grövre arbete till finhackning med precision och lätthet. Bunkans spetsiga Kaku-tip ger ett hårdare, rakare blad som gör den extra lämplig för tunga köksuppgifter, samtidigt som den bibehåller en utmärkt balans mellan funktion och stil.

Denna kniv är ett oumbärligt verktyg för alla köksentusiaster och en långvarig investering som kan föras vidare i generationer.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.