
Global G-22 är en brödkniv med ett 20 cm långt, tandat blad. Kniven är designad som en kockkniv och kan användas för att skära bröd, grönsaker och kött. Denna kniv är slipad för högerhänta.

För 30 år sedan klev Globalkniven in i våra kök, den kom för att stanna!
Detta är en mycket populär kockkniv från Global. Kniven klarar nästan allt och har Globals höga kvalitet. Ett av det största plusen med kniven är hur behagligt den ligger i handen samt den otroligt vassa slipningen som gör att motståndet blir minimalt. Kockkniven blir snabbt din bästa vän i köket!
Kniven har det sköna kurviga handtaget och ett lite längre blad på 13 cm.

Nu lanserar Global en kniv som lämpar sig väl för de tyngsta uppgifterna i köket. Modellen heter GF-98, men på vissa marknader går den under smeknamnet "Model X". Den är dubbelt så tjock över bladet (4 mm) jämfört med kockknivens klassiska G-2 (2 mm). Denna modell är handsmidd och är 40 % tyngre än motsvarande kockknivar.
Själva knivbladet mäter 20,5 cm, medan hela kniven mäter 33,5 cm. Den har ett ergonomiskt grepp, vilket ger dig exceptionellt bra kontroll över skärbladet. Här har du en kniv som du kan lita på i alla lägen. En riktig hårt arbetande kniv i köket som kommer att göra grovarbetet enkelt och snabbt på nolltid. För att bevara skärpan på kniven så länge som möjligt är det bäst att diska den för hand efter användning och torka den.
Förvara dina knivar helst på en knivmagnet. I Japan är det en viktig tradition att ha knivarna pekande nedåt, då uppåtvända knivar kallar på krig och gräl, medan nedåtriktade knivar, svärd och andra vapen skapar och lockar till fred. Det är naturligtvis ditt val.
Specifikationer:

Global knivset bestående av G-2 Kockkniv med ett blad som är 20 cm långt, G-9 brödkniv med 22 cm långt blad samt den lilla flexibla allkniven GS-11 med ett 15 cm långt knivblad.
Dessutom följer det snygga knivblocket GKB-52 i rostfritt med i setet.
Knivblocket har plats för 9 knivar med max 24 cm bladlängd.
Dessutom finns det ett hål där man kan placera en skärpstav eller en kökssax.

G-2 är baskniven i Globalsortimentet och den kniv som de flesta köper först. Knivarna från Global är alla gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Knivarna är kända för att hålla skärpan, de är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande. Global erbjuder en speciell kniv för varje tillfälle i köket!
Globalknivarna består av två utstansade handtagshalvor och ett valsat eller smitt blad. Delarna svetsas ihop och sedan fylls handtaget med sand.
Knivarna är indelade i serier med olika serienummer som börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de lite större knivarna, GS står för Global Small och är de mindre knivarna i sortimentet med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och är knivar smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut. GSF står för Global Small Forged, det vill säga smidda knivar i något mindre storlek.

Globals knivar är till för alla som älskar att laga mat och inte tummar på utrustning och kvalitet. Den här kockkniven har ett långt blad på 27 cm, som dessutom är högt för att ge plats för att stödja knogarna mot bladet när du hackar och skär. Kockkniven är smidd i ett stycke utan fogar, vilket gör den hygienisk och lätt att rengöra. Knivens handtag är smyckat med Globals klassiska prickade design, som både gör den vacker och säkerställer ett fast och säkert grepp om kniven för optimal ergonomi.
Kniven är tillverkad i Japan av högkvalitativt rostfritt Cromova 18-stål. För att behålla knivens skärpa rekommenderas alltid att du diskar kniven för hand.

Globals flexibla kockkniv passar utmärkt både som kökets allroundkniv och till renodlade fliéuppdrag. Alla flexibla knivar från Global har ett något tunnare stålblad vilket gör dem flexibla och följsamma.
Globals knivar är indelade i olika grupper vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF där G är de vanligaste och lite större knivarna. GS (Global Small) är de mindre knivarna i Globals sortiment, med ett något mindre handtag. GF står för Global Forged och här hittar vi knivar smidda i ett stycke stål. GSF står således för Global Small Forged som är smidda knivar, modell mindre.
Även om Globals knivar kallas helstålsknivar är de inte gjorda i ett enda stycke (med undantag för GFS & GF knivarna). Handtaget skulle bli alldeles för tungt och ta lång tid att värma upp i handen. En Globalkniv består från början av två utstansade handtagshalvor och ett blad, valsat eller smitt beroende på knivmodell. När delarna är svetsade fylls handtaget med sand innan kniven går vidare till en kemifabrik där den doppas i olika bad för rengöring och för att det ska bildas svart kromoxid på handtaget. Kniven skickas sedan tillbaka till fabriken för slipning, bladets kilform skall slipas till och handtaget poleras så att svart kromoxid endast finns kvar i urgröpningarna. Det är detta som ger knivens handtag det karakteristiska Globalmönstret med prickar. De små prickarna, eller konkava paraboler som det egentligen är, har faktiskt ett syfte och är inte där bara för skönhetens skull. Prickarna gör att värmestrålningen som utvecklas i handen studsar tillbaka och ger en isolerande luftspalt mellan handtaget och handen. Därför känns inte handtaget så kallt. När knivens handtag är polerat skall eggen slipas. Beroende på modell fortsätter kniven antingen till sliproboten eller till handslipning. Slutligen är det dags för avsyning, etsning av loggan och packning innan kniven kan skeppas iväg till ytterligare en lycklig ägare.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.