Köpa.se Logo
x
567 760
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Äppelskivepanna 21 cm

Denna gjutjärnspanna från Carl Victor är perfekt för att göra krispiga äppelskivor. Gjutjärnet ger en jämn värmefördelning och pannan kan användas på alla typer av spisar, inklusive induktion. Handtaget är tillverkat av trä för ett bra grepp och för att skydda mot värme.

699 kr

Köksredskap
Stekpannor
Gjutjärnspannor
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Gjutjärnslock, 24 cm
349 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victor lock i gjutjärn. Detta gjutjärnslock ger god matlagning, optimal värmefördelning och har en slitstark yta som håller hela livet. Den naturliga non-stick-effekten som utvecklas med tiden är utan någon kemisk beläggning och uppskattas därför av kockar över hela världen. Gjutjärnsprodukter från Carl Victor kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppna lågor. Gjutjärnslocket kan även användas i ugnen.

Carl Victor står för svenskt kunnande och design, producerat i ett toppmodernt gjuteri. Varje Carl Victor-produkt tillverkas för hand och bränns sedan in med vegetabilisk olja, vilket gör dem redo för omedelbar användning.

Locket kan användas på ett antal Carl Victor-produkter:

– Gjutjärnspanna C4000I

– Gjutjärnspanna C4000G

– Stekpanna i gjutjärn D25W

– Stekpanna i gjutjärn D25S

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnsdörr så att den håller i generationer.

Pannkakspanna 23 cm Valnötshandtag
824 kr
Bagaren och Kocken

Valnöt är en traditionellt designad produktserie som knyter samman dåtid och nutid, gjutjärnsprodukterna passar i såväl moderna som rustika miljöer och med sitt exklusiva handtag i valnötsträ är det en crèpespanna lite utöver det vanliga.

Mått:

Diameter: 23 cm.

Vikt 2,25 kg

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Österlen. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett s k Natural Non-Stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.

- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:

- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.

- Ställ produkten på hög värme på spisen.

- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.  

Fyrkantig gjutjärnsgrillpanna 28 cm, handtag i bok
999 kr
Bagaren och Kocken

Denna fyrkantiga gjutjärnsgrillpanna har en naturlig non-stick beläggning, som är gjord av samma typ av fett som du normalt använder för matlagning. Att använda gjutjärn är ett mycket hälsosamt sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen. På så sätt får maten en härlig skorpa medan den tillagas på restvärmen från pannan. Den håller en hög kvalitet som kommer att ge dig och dina nära och kära underbara middagsminnen i många år framöver.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan inbränd i vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är PTFE-fria. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. Den fyrkantiga grillpannan från Carl Victor vann priset Best in Test i Tyskland två gånger och kommer med 25 års garanti.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din grillpanna i gjutjärn så att den håller länge framöver.

Wok 30 cm
1049 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victors wok i gjutjärn med ett vackert trähandtag är det perfekta valet för dig som vill laga autentiska wokrätter med perfekt värmefördelning. Med en diameter på 30 centimeter och en botten på 15 centimeter får du en jämn tillagning utan risk för överhettning, vilket säkerställer optimala resultat varje gång. Tack vare gjutjärnets överlägsna egenskaper blir pannan bara bättre med tiden och skapar en naturlig non-stick-effekt.

Denna handgjorda wok fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion, och är inbränd med vegetabilisk olja, så den är redo att användas direkt. Det ergonomiska trähandtaget ger ett bra grepp, och med en vikt på 3,2 kg är den både robust och stabil. Wokpannans gjutjärn är tillverkat av återvinningsbart material utan kemiska beläggningar.

Med sin tidlösa svenska design och 25 års garanti är denna wokpanna en investering som håller i många år. Woken rengörs med varmt vatten och en borste – använd inte diskmedel för att bevara den naturliga beläggningen. Se till att torka den helt och eventuellt gnida in den med lite matolja för att skydda ytan. Undvik diskmaskinen eftersom gjutjärn kan rosta om det utsätts för fukt.

DALI BluOS NPM-2i Bluesound Uppgradering
5798 kr
Hifiklubben
Bygg in Bluesound i din DALI SOUND HUB. Sen har du trådlös High End-streaming utan extra kablar och apparater i hyllan. Otroligt enkel montering.
Pannkaksjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok
799 kr
Bagaren och Kocken

Detta pannkaksjärn är speciellt framtaget för pannkakor och har något lägre kanter än en vanlig stekpanna. Men självklart kan man även använda den till annat, då själva gjutjärnet ger en saftighet och smak som inte går att jämföra med något annat.

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar. Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda pannkaksminnen i många år framöver. Kom ihåg att du aldrig får lämna kastrullen i vatten eller diska den i diskmaskinen.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Gjutjärnsform 33 x 24 cm
499 kr
Bagaren och Kocken

Essentials gjutjärnspanna på 33x24 cm kombinerar effektiv värmefördelning och hållbarhet för att ge jämna tillagningsresultat. Gjutjärnets naturliga förmåga att hålla värmen gör pannan idealisk för rätter som kräver precis och stabil värme, så att dina ingredienser tillagas perfekt. Denna variant är matt emaljerad, vilket gör den enkel att använda och rengöra samt ger ett professionellt matlagningsresultat. Pannan tål upp till 300 °C i ugnen och fungerar på alla spishällar, inklusive induktion, samt på grillen – perfekt för biffar, bakade rotfrukter och krämiga gratänger. Essentials gjutjärnspanna är det mångsidiga och pålitliga köksredskapet som tar din matlagning till nästa nivå.

Fyrkantig gjutjärnsgrillpanna 28 cm med höga kanter, stålhandtag
999 kr
Bagaren och Kocken

Grillpanna i gjutjärn med naturlig non-stick beläggning, som är gjord av samma typ av fett som du annars använder till matlagning. Därför är gjutjärn ett mycket hälsosammare sätt att steka mat på. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du gör. Här finns gott om plats för allt du vill grilla, stort som smått. Det som redan är klart kan lämnas på sidan tills resten är klart, där det vilar och behåller sin saftighet och värme utan att brännas.

Hetta upp grillpannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen. På så sätt får du en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Väger 2,8 kg.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. Tillverkade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek, de är gjorda av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är dessutom fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Gjutjärnsstekpanna 18 cm, stålhandtag
549 kr
Bagaren och Kocken

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar.

Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen försiktigt. På så sätt får maten en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Vikt 2,9 kg. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Gjutjärnspanna 26 cm
399 kr
Bagaren och Kocken

Essentials gjutjärnspanna, tillgänglig i 26 cm och 30 cm i diameter, är det perfekta valet för mångsidig matlagning, oavsett om du tillagar kött, grönsaker, pannkakor eller sås. Gjutjärnets utmärkta värmefördelning säkerställer att värmen sprids jämnt över hela ytan, vilket ger perfekta och enhetliga resultat varje gång. Pannan håller värmen länge, vilket gör den idealisk för både stekning och långkok.

Den mattlackade ytan gör pannan lätt att använda och rengöra samtidigt som den garanterar fantastiska stekresultat varje gång. Essentials gjutjärnspanna kan användas på alla typer av spishällar, inklusive induktion, och tål ugnstemperaturer upp till 300 °C. Den är även lämplig för användning på grillen, vilket ger extra flexibilitet och hållbarhet i köket.

Med Essentials gjutjärnspanna får du en slitstark och funktionell panna som gör det enkelt att skapa jämnt tillagade måltider, oavsett vad du lagar. Lägg till ett professionellt verktyg i ditt kök som gör vardagsmatlagningen till ett nöje.

Gjutjärnsstekpanna 18 cm, bok
549 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victor gjutjärnsgrytor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills pannan är varm och klar. Du behöver bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen - på så sätt får du en läcker skorpa medan maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i gjutjärnet.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända i vegetabilisk olja vid 400°C och är klara att användas. Finns i tre storlekar. De är tillverkade och designade i Höganäs, beläget i Skåne, av Göran Ek och Robert Ek. Deras gjutjärnspannor är gjorda av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Det ger en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Carl Victor Traktörpanna med glaslock 32 cm, gjutjärn
1399 kr
Bagaren och Kocken

Ta din matlagning till nästa nivå med den här robusta och stilrena traktörpannan i gjutjärn från Carl Victor. Traktörpannan rymmer hela 5 liter och har en generös diameter på 32 centimeter. Ett idealiskt val för att steka, bräsera och sjuda – perfekt för både vardagsmat och festliga rätter.

Traktörpannans välbalanserade gjutjärnsdesign säkerställer en jämn värmefördelning och håller temperaturen stabil under hela tillagningen. Dessutom är den förinbränd, så att du kan börja använda den direkt. Den är kompatibel med alla värmekällor, inklusive induktion, ugn och grill. Tack vare glaslocket kan du hålla ett öga på maten utan att släppa ut värme, vilket passar perfekt för långkok och mustiga grytor.

Stekpanna 24 cm, gjutjärn
1039 kr
Bagaren och Kocken

Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?

Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.

Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.

Grillpanna i gjutjärn 28x28 cm, handtag i bokträ
999 kr
Bagaren och Kocken

Grillpanna i gjutjärn med naturlig non-stick beläggning, som är gjord av samma typ av fett som du annars använder till matlagning. Därför är gjutjärn ett mycket hälsosammare sätt att steka mat på. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du gör. Här finns gott om plats för allt du vill grilla, stort som smått. Det som redan är klart kan lämnas på sidan tills resten är klart, där det vilar och behåller sin saftighet och värme utan att brännas.

Hetta upp grillpannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen. På så sätt får du en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Väger 2,8 kg.

Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan eldats med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. Tillverkade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek, de är gjorda av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är dessutom fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Oval Gjutjärnsform 22 cm, underlägg i trä
299 kr
Bagaren och Kocken

Essentials ovala gjutjärnspanna på 22 cm är idealisk för bakning och servering av gratänger, pajer och andra ugnsrätter. Den matta emaljytan garanterar goda matlagningsresultat och gör rengöringen snabb och enkel. Formen håller effektivt värmen, så maten förblir varm och inbjudande länge efter servering. Det medföljande underlägget i slitstarkt, lackerat bokträ gör det enkelt att servera direkt från ugnen till bordet på ett både praktiskt och stilfullt sätt. Pannan fungerar både på grillen och i ugnen och är ugnssäker upp till 300 °C, vilket gör den mångsidig och hållbar för all matlagning och presentation.

Essentials ovala gjutjärnspanna kombinerar funktion och elegans, så att du kan skapa smakfulla, värmande måltider med en rustik serveringsupplevelse.

Gjutjärnspanna 29 cm, svart
430 kr
Bagaren och Kocken

Gjutjärnsstekpanna i hög kvalitet från Mareld. Att välja stek- och kokkärl i gjutjärn är ett riktigt bra val och fördelarna är många. Materialet medför goda matlagningsegenskaper som effektiv och jämn värmefördelning över hela stekytan. När du adderar grönsaker med syra i din gjutjärnspanna sker en naturlig järnberikning av maten. Gjutjärn som material är robust och tål höga temperaturer.

Med gjutjärnspannan från Mareld är det lätt att lyckas med allt från stekning och bräsering till karamellisering. Pannan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll. Tack vare gjutjärnet fungerar stekpannan också bra till servering, inte bara är det ett hemtrevligt inslag på middagsbordet utan dessutom håller den maten varm.

Skötselråd:
Diska alltid din gjutjärnspanna för hand i ljummet eller hett vatten. Vid behov kan du skrapa loss fastbrända rester med en plastskrapa, eller koka upp lite vatten i pannan och koka loss eventuella rester. Använd aldrig diskmedel i din gjutjärnspanna.

Använd smör eller olja när du steker och ge pannan ett par minuter att bli varm innan du lägger ner råvarorna i pannan. Låt sedan alltid pannan svalna innan du diskar den och ställ aldrig ned en varm panna direkt i kallt vatten eftersom temperaturväxlingen kan orsaka sprickor eller skador på emaljen.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.