Skeppshult Traktörpanna 28 cm Trähandtag


Skeppshult Traktörpanna 28 cm Trähandtag

Slitstark traktörpanna 28 cm med fint trähandtag från Skeppshult. Bottendiameter som ligger mot plattan 23 cm. Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier. Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten. Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet. Skötselråd: - Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.- Ställ produkten på hög värme på spisen.- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart. - Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.

Tänk på det här när du köper stekpannor
  • Beläggning eller inte? Det ger bra stekegenskaper men gör att stekpannan slits snabbare.
  • Vilket material? Varje material har sina fördelar och kostar olika mycket. Vad passar dig bäst?
  • Använd rätt temperatur när du lagar mat i stekpannan. För hög temperatur förstör inte bara maten, utan även pannan.
  • Läs och följ skötselråden noga så kan du nästan fördubbla stekpannans livslängd.
  • Köp inte en större stekpanna än du behöverså sparar du energi.
  • Om du väljer en stekpanna med lite mer genomarbetade design kan du använda den till servering även vid finare tillställningar.
  • Kontrollera att stekpannan fungerar på din spistyp. Till exempel fungerar inte alla stekpannor på induktionshäll.

Du kan läsa mer om detta i köpguiden för Stekpannor

Andra rekommenderade produkter inom kategorin stekpannor
Brasserie Hackman
Brasserie Hackman

En robust gjutjärnspanna med trähandtag som ger en lyxig känsla trots sitt låga pris.

Iittala Tools Terra
Iittala Tools Terra

En stekpanna med gammal stil och med modern funktion. Det orangea ytterhöljet ger en känsla av kopparpannorna från förr i tiden. Insidan är däremot toppmodern med en tjock aluminiumkärna och non stick-beläggning

Demeyere Proline
Demeyere Proline

En riktig proffspanna från belgiska Demeyere. Patenterad legering av rostfritt stål som ger oöverträffad stekegenskaper och en lättskött yta. En kärna av aluminium ger perfekt värmeledningsförmåga


Förslag på produkter inom kategorin stekpannor