Enkla tips för att välja rätt wokpannor när du köper på nätet

Wokpannor

Wokpannor har en central roll i stora delar av asiatisk matkultur. Munsbitar av kött, fisk och grönsaker steks på hög värme i olja. På grund av den höga värmen är det viktigt att man kan kasta ingredienser upp längs väggarna för att det inte ska bränna fast och få en jämn stekyta på kort tid. Wokpannan är dock inte enbart ett stekkärl utan lika mycket en gryta. Ofta kan den använda båda egenskaper i samma rätt.

Traditionella kinesiska wokpannor är ofta tillverkade i stål med en rund botten. Sådana finns att köpa även i västvärlden och kan anpassas för våra spisar med en “wokring”. Det finns även varianter med plan botten. Stålpannorna är de som kan anses som lyxigast då de har mycket stekegenskaper, kombinerat med en bra Vanligast är dock wokpannor med teflonbeläggningar eller i gjutjärn.

Fördelen med teflonbelagda wokpannor är att de har en non stick-funktion som gör att du inte bränner fast lika enkelt. Dock slits teflonbeläggningen ut med tiden. Gjutjärnspannor däremot har en oslagbar hållbarhet, men kan istället vara lite svårare att hantera.

Storleken är också en viktig aspekt när man ska välja wokpanna. Wokat är ofta perfekt mat till middagsbjudningar, eftersom det är enkelt att laga mycket utav, vilket ställer krav på storleken.

6 saker att tänka på

 • Välj en wok i gjutjärn för bästa hållbarhet
 • En wokpanna med teflonbeläggning underlättar mycket för dig som inte är så van i köket
 • Välj gärna en stor wokpanna, perfekt när du har många hungriga middagsgäster
 • Med en wokpanna i stål får du många möjligheter i köket - perfekt för dig som gillar lite utmaningar
 • Tänk på förvaringen i förväg, en wokpanna tar ofta mycket plats
 • Kontrollera att wokpannan fungerar på induktionshäll om du har det hemma

3 wokpannor du bör överväga
Star5
Demeyere Apollo
 • Perfekt värmeledningsförmåga med aluminiumkärnan
 • Utmärkta stekegenskaper
 • Bättre hållbarhet än teflonwokpannor

Demeyere Apollo

En extraordinär wok i rostfritt stål med en kärna av aluminium för bästa stegenskaper. För kocken med stora amibitioner!

1 995 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star4
Wokpanna Chefs Delight
 • Mycket bra non stick-förmåga
 • Tjock aluminiumstomme leder värme bra

Wokpanna Chefs Delight

Wokpanna från Tefal med non-stickbehandling som gör det mycket enklare att laga mat.

499 kr 849 kr
Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Star3
Iittala All Steel
 • Snygg design
 • Prisvärd

Iittala All Steel

Stålwokpanna med non stick-beläggning som passar perfekt för wok.

Ev. priser är från 2024-04-07 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Wokpannor
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Wokpannor som säljer wokpannor
Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken
Bagaren och kocken är en av Sveriges största butiker inom området köksmaskiner och köksredskap. Med bas och butik i Göteborg har Bagaren och kocken snabbt blivit en av de mest populära butikerna att vända sig till när det kommer till köksutrustning. Sedan starten i mitten av 00-talet har butiken vuxit stadigt.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Cervera
Cervera
Cervera är det välkända varumärket för kök, inredning och servering. Här hittar du vackert designade föremål för matsal och matlagning. Här hittar du allt från porslin till smarta köksprodukter.
Webhallen
Webhallen
Webhallen.com har både fysiska butiker och en populär webbsida. De är framförallt kända för att vara en pålitlig källa till många TV-spel men har också ett mycket gott utbud av hemelektronik.

Övriga wokpannor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer wokpannor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Wokpannor du kan köpa nu