Enkla tips för att välja rätt tv-apparater när du köper på nätet

TV

Det är inte helt enkelt att hitta rätt i dagens digra utbud av TV-apparater. Det enda som egentligen är klart är att ”tjockteven” hör till historien, men hur ska man välja mellan LCD, LED och plasma? Hur stor ska TV:n vara och vilka in- och utgångar är lämpliga att TV:n har? Här får du enkla tips för att välja rätt TV för dina behov.

Det du kan börja med är att bestämma dig för vilken storlek TV:n ska ha. Använd avståndet till din nuvarande TV som måttstock. Ju längre ifrån TV:n du sitter, desto större bör skärmen vara. Samtidigt ska du fundera på om det är sport och film du helst ser på, eller om du är mer allmän i ditt TV-tittande. Älskar du film är det smart att välja en större storlek.

Nästa steg är att läsa på om olika tekniker och välja den som är bäst för dina behov. En plasma-TV ger enligt de flesta experter en bättre bild. LCD-skärmar, och särskilt de som bygger på LED-teknik är i gengäld mer strömsnåla. Men, allt är upp till betraktarens öga så gör gärna ett besök i din lokala TV-butik för att se vilken sorts TV du tycker verkar bäst. Idag finns även TV-apparater med inbyggd 3D-teknik. Det kanske är något för dig som tycker om film?

Upplösning och bildförbättring är andra saker du kan fundera på. Vad det handlar om är helt enkelt hur väl TV:n verklighetstroget kan visa TV-sändningar eller uppspelning av DVD eller Blu-Ray. Viktigast är att den frekvensen som TV:n använder sig av vid visning överensstämmer med den som gäller för respektive visning eller format. Om du väljer en HD-TV som kan ta emot 1080p-signaler kan du räkna med att den uppfyller de flesta, om inte alla, dina behov.

Andra saker du ska kika efter och fundera på är vilka anslutningar du behöver, om TV:n ska ha inbyggd digitalbox samt om TV:n ska vara en så kallad Smart-TV, till vilken du kan koppla in ditt bredband och få tillgång till en mängd multimediafunktioner.

8 saker att tänka på

 • Storlek
 • Skärmteknik (plasma, LED, LCD, 3D)
 • Bildkvalitet från olika vinklar
 • Design
 • Upplösning
 • Bildförbättring
 • Anslutningar
 • Extrafunktioner som inbyggd digitalbox eller Smart-TV

3 produkter du bör överväga
Star5
Netonnet TV
 • Stort utbud
 • Fri frakt
 • Utmärkta köpvillkor

Netonnet TV

Netonnet har ett mycket stort och brett utbud av TV-apparater. Här hittar du alla tänkbara TV-apparater i alla prisklasser, från budgetmodeller till sovrummet till högteknologiska mästerverk för hemmabion.

Ev. priser är från 2024-05-05 och är exkl frakt.

Star5
DustinHome - TV
 • Överskådlig sajt
 • Snabb leverans
 • Mycket bra priser

DustinHome - TV

Dustin Home har ett fantastiskt sortiment av TV-apparater från olika märken. Du har alla möjliga tekniker att välja mellan och till mycket bra priser.

Ev. priser är från 2024-03-27 och är exkl frakt.

Star4
CDON TV
 • Stort utbud
 • Bra information om modellerna

CDON TV

Det går inte klaga på utbudet av TV-apparater hos Cdon. De flesta märken och tekniker finns här. Ofta fina rabatter på vissa modeller.

Rabattkod: = Fynda hos CDON

Ev. priser är från 2024-03-18 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer TV
Kod Sista datum Beskrivning
2024-10-27 Fynda hos CDON Se erbjudandet hos CDon
Butiker som säljer tv-apparater
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
Billig teknik
Billig teknik
Billigteknik.se erbjuder ett brett utbud av en rad olika teknikprodukter, allt till låga priser. Billig teknik har båda nya och begagnade produkter, och ett sortiment som ständigt utvecklas. Butiken jobbar med säkra betalningar och trygga villkor. Hos Billig teknik får du också bra support och snabb leverans på dina beställningar.
CDon
CDon
CDON erbjuder det mesta inom film, musik, spel och hemelektronik. CDON är en väletablerad butik som erbjuder ett brett sortiment av allt från böcker till mobiltelefoner. CDON erbjuder dessutom fri frakt om du handlar varor för över 600 kr. Här finns allt du behöver för hemmet och många bra film och musikupplevelser!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
Thorn
Thorn
Thorn är företaget som har 40 år inom branschen i ryggen. Denna gedigna erfarenhet återspeglas i form av deras breda kompetens - här får kunden alltid hjälp med sina problem. Man jobbar efter mottot "Rätt produkt till rätt person", och satsar uteslutande på produkter av hög kvalitet.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer tv-apparater? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Tv-apparater du kan köpa nu