Enkla tips för att välja rätt möbler när du köper på nätet

Möbler

Det sägs att Apple-grundaren Steve Jobs inte hade en enda möbel i sitt enorma hus, åtminstone innan han skaffade familj. De flesta av oss vill dock ha det fint och bekvämt hemma. Med vackra möbler skapar du dig ett hem du kan trivas i.

Att köpa möbler på nätet

Traditionellt sett har IKEA varit nummer ett när det gäller möbler i Sverige. Det är få hem i Sverige som inte har åtminstone en Billy-bokhylla någonstans. Men, det har givetvis funnits många andra möbelvaruhus att handla i genom åren, och idag kan du faktiskt köpa möbler även på nätet, precis som du kan köpa hemelektronik och böcker.

Det är självklart en annorlunda upplevelse att handla möbler på nätet än att åka till IKEA eller besöka det lokala möbelvaruhuset, men skillnaden behöver inte bli så stor. Möbelbutikerna på nätet har alltid mycket bra information om möblerna, med beskrivningar av material och kvalitet samt tydliga mått. En del möbelbutiker på nätet låter dig till och med använda virtuella verktyg så du kan möblera ditt hem direkt på nätet.

En sak att kika lite närmare på är hur det fungerar med frakten. Möbelbutikerna på nätet försöker ge dig all information du behöver för att göra rätt val, men om du inte är helt nöjd med soffan, matbordet, etc., så är det givetvis en fördel om du kan skicka tillbaka möbeln utan att betala en förmögenhet i frakt. En del möbelbutiker erbjuder faktiskt fri frakt på såväl beställningen som eventuella returer.

5 saker att tänka på

 • Får du tillräcklig information för att göra ett bra köp? Du behöver bland annat information om storleken på möbeln du vill köpa, vilket material den är tillverkad i samt om det finns några speciella skötselråd.
 • Är det fri frakt? En fördel med att köpa varor på nätet är att det ofta är billigare än i en vanlig butik. Du måste dock lägga till fraktkostnaden för att kunna göra en korrekt jämförelse.
 • Hur är reglerna för eventuella returer? Många möbler är ganska stora och otympliga. Se till att du vet precis vad som gäller för frakten om du vill returnera en vara – detta för att slippa obehagliga överraskningar.
 • Vilka garantier får du? Se till att du åtminstone får leveransgaranti och att du har öppet köp.
 • Sparar du pengar på att köpa en viss möbel på nätet? Jämför olika butiker, både på nätet och bland de större kedjorna, för att göra det bästa köpet.

3 möbelbutiker du bör överväga
Star5
Nordic Nest - Möbler
 • Snabb frakt
 • Nöjd kund-garanti

Nordic Nest - Möbler

Design Online är en inredningsbutik på nätet som även har ett ganska stort sortiment av enklare möbler. Utmärkt e-butik för dig som söker det lilla extra för hemmet.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Solhem Inredning - Möbler
 • Stort utbud av möbler
 • Trygg handel
 • Supersnygga möbler

Solhem Inredning - Möbler

Solhem Inredning har fokus på danska möbler av hög klass och snygg design. Här hittar du möbler som är lite mer exklusiva och vackra.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Kila Möbler
 • Många utomhusmöbler
 • Fria returer
 • Stort utbud

Kila Möbler

Kila möbler är en möbelhandlare på nätet med ett fantastiskt stort utbud av möbler med över 16.000 artiklar i sortimentet.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Möbler
Kod Sista datum Beskrivning
2024-12-31 Just nu 50% rabatt på "KRALJEVIC BEDSIDE Sängbord med hyllpan - Marmor" - gäller så långt lagret räcker då detta är en utgående produkt! Välj mellan 4 olika sorters marmor på toppskivan. Se erbjudandet hos Peace of Home
Möbelbutiker som säljer möbler
Bemz
Bemz
Bemz förvandlar vanliga IKEA-möbler till rena designmöbler med sina specialsydda överdrag. Bemz strävar efter att hjälpa människor att uttrycka sin egen stil och sin unika personlighet, genom sitt hem. Alla Bemz överdrag är sydda på beställning av ett skickligt team, i anläggningar som drivs av 100% solenergi.
Homezan
Homezan
Homezan kontrollerar hela kedjan från tillverkning till försäljningen av sina produkter. Det gör att du som kund i större utsträckning än vanligt kan påverka dina möbelköp hos Homezan i avseende på till exempel färg, form och funktion. Hos Homean hittar du främst möbler och heminredning men också förvaringsmöbler och utomhusmöbler.
Hulténs
Hulténs
Hulténs hjärta slår för uterummet! Här hittar du utemöbler, trädgårdsmöbler och grillar från välvalda tillverkare. Hos Hulténs klickar du dig fram antingen via tillverkare eller produktkategori. Hulténs erbjuder bra support och kunskap inom sitt gebit. Handlar du från Hulténs kan du känna dig trygg med ditt köp.
Inredningsvaruhuset
Inredningsvaruhuset
Inredningsvaruhuset erbjuder ett stort sortiment av inredning främst med fokus på kök, tvättstuga och badrum. Här kan du köpa allt från vitvaror till de finstilta inredningsdetaljerna som får badrummet att skina av mer än renhet. Men utbudet är brett och här hittar du också trädgårdsinredning, småel och annan inredning som är oumbärlig för det kompletta hemmet.
Jotex
Jotex
Jotex säljer heminredning, hemtextilier och mycket annat som du kan tänkas vilja inreda ditt hem med. Jotex har själ och passion för sina produkter vilket gör att du som kund kan vara säker på att det du köper är noga utvalt med pris, kvalitet och design i omtanke.
Linea
Linea
Linea är en butik med fullt fokus på sovrummet. Sängtextilier i alla dess former. Från påslakan och lakan till gardiner och annan sovrumsinredning. Hos Linea finns allt som omger sovrummet. Produkterna levereras direkt hem till dig.
Peace of Home
Peace of Home
Hos Peace of Home kan du handla härlig inredning och möbler, allt för att trivas i ditt hem. Här finns ett brett sortiment med både kända varumärken och mer personliga, unika sådana. Peace of Home ger dig alla förutsättningar för att finna just din personliga inredningsstil. Bra priser, och fri frakt vid köp över 799 kr!
RUM21
RUM21
Rum21 är en del av CDON-koncernen, där en mängd butiker som CDON.com, Nelly.com med flera ingår. Koncernen är en stor och stabil koncern i e-handelsbranschen och bedriver trygg e-handel inom många nischer. PÅ Rum21 säljer man möbler, inredning och heminredning till slående priser.
SACKit
SACKit
SACKit är ett danskt designmärke som skapar multifunktionella livsstilsprodukter. Hos SACKit finner du produkter av hög kvalitet som andas exklusiv dansk design. SACKit lägger högsta vikt vid kvalitet, funktionalitet och design, så allt i sortimentet ska kunna användas under lång tid framöver. Vare sig du letar efter elektronik, möbler eller utomhusinredning hittar du många favoriter hos SACKit!
Solheminredning
Solheminredning
På Solhem Inredning har man sedan 1982 arbetat med att hjälpa sitt klientel att få ett vackrare hem. Sortimentet har en gedigen bredd - här hittar du många högkvalitativa klassiker! Personalen är både erfaren och engagerad, och hjälper gärna till om du har frågor.
Trendrum
Trendrum
Trendrum är möbelbutiken online som stoltserar med ett imponerande utbud av möbler av alla dess slag. Mattor, sängar, förvaringsmöbler, Trendrum har allt! Leverans av stora möbler är alltid ett problem för de som har liten eller stor bil. Detta löser sig enkelt med Trendrums hemleveranser.
Zandvoort
Zandvoort
Hos Zandvoort köper du väl utvalda designmöbler till ditt hem. Ett väl utvalt sortiment med flera välkända designers i sitt produktutbud. Zandvoort har möbler för alla möjliga typer av rum. Allt från badrum till vardagsrum och utemöbler. Zandvoort har sin bas i Sickla utanför Stockholm.

Övriga möbelbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer möbler? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Möbler du kan köpa nu