Enkla tips för att välja rätt soffor när du köper på nätet

Soffa

Soffan är ofta den mest använda möbeln i hemmet. Det är i soffan du läser, tittar på TV och umgås med dina barn. Soffan är centrum i hemmet. Att köpa en användbar soffa som håller i många år kan vara en svår sak. Använd gärna våra tips för att förenkla ditt inköp!

Tre typer av soffor

Man kan säga att det finns tre typer av soffor, alla med sina speciella egenskaper, nämligen den klassiska hörnsoffan, tvåsitssoffan och bäddsoffan. En hörnsoffa tar upp en hel del plats, men är samtidigt ofta ombonad och tillverkad i tåliga och bekväma material, såsom till exempel skinn. Tvåsitssoffan är perfekt för det mindre vardagsrummet, antingen för sig själv eller i kombination med ytterligare en tvåsitssoffa alternativt en fåtölj, eller i tonåringens rum. Bäddsoffan fungerar som en tvåsitssoffa eller hörnsoffa med skillnaden att det även finns en utfällbar bädd i stommen.

Det första du ska fundera på när du vill köpa en soffa är alltså vilken typ av soffa du vill ha. Det är dina behov och krav, samt det tillgängliga utrymmet i ditt hem, som avgör vilken soffa du ska välja. I denna bedömning får du givetvis lägga in priset, om priset är viktigt för dig. En hörnsoffa är till exempel nästan alltid dyrare än en tvåsitssoffa. Det beror givetvis på att den är mycket större.

Att köpa soffa på nätet

Det är självklart alltid en fördel att kunna provsitta en soffa innan man slår till. Det kan du inte göra när du köper en soffa på nätet, om inte samma modell finns att prova i din lokal möbelbutik. Det finns dock inga andra direkta nackdelar med att köpa en soffa på nätet. Du får all information du behöver för att göra ett bra val. Dessutom är fraktpriserna klart förmånliga, om du inte till och med har gratis frakt, det vill säga. Kom dock ihåg att kika lite närmare på reglerna för returer. Om du verkligen inte tycker om den soffa du får hem så vill du ju kunna byta eller returnera den så enkelt och smärtfritt som möjligt.

5 saker att tänka på

 • Välj en soffa med hög kvalitet i såväl stomme som överdragsmaterial.
 • Se till att du enkelt kan returnera soffan om du skulle ha behov av det.
 • Undersök fraktpriserna noga. Det är normalt billigare att köpa soffa på nätet, men om priset för frakten är högt jämnas kanske priserna ut.
 • Välj inte första bästa soffa. Ta tid på dig när du letar efter den perfekta soffan. En soffa är en ganska stor investering som ska hålla länge.
 • Undersök om överdragsmaterialet är tvättbart. Om det är tvättbart kan du förmodligen även byta ut överdraget helt och hållet. På så sätt kan du ändra färg på din soffa i en handvändning.

3 butiker du bör överväga
Star5
Kila Möbler - soffor
 • Bra produktinformation
 • Stort utbud

Kila Möbler - soffor

Hos Kila Möbler har du massor av soffor att välja mellan. Här hittar du soffor i alla storlekar och i alla tänkbara material. Oavsett hur ditt vardagsrum ser ut kommer du hitta en favorit här.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
Ellos - soffor
 • Stort utbud av soffor
 • Bra fraktpriser

Ellos - soffor

Ellos erbjuder soffor i alla prisklasser och storlekar, från enkla och moderna tvåsitssoffor till exklusiva soffor i vintagemodell i skinn.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Star4
Jotex - soffor
 • Soffor i alla storlekar
 • Hundratals soffor

Jotex - soffor

Jotex har ett hundratal olika soffor att välja på. Det är lätt att filtrera på olika typer av soffor och utbudet är stort så du kommer hitta vad du söker.

Ev. priser är från 2019-09-17 och är exkl frakt.

Butiker som säljer soffor
Hemmashoppen
Hemmashoppen
Hemmashoppen är butiken som växt så det knakat enda sedan starten 2013. Anledningen är de nöjda kunderna! Med säte i Ödsmål, där Hemmashoppens butik återfinns har verksamheten vuxit och nu finner du via deras webbshop vitvaror, köksprodukter, hemelektronik med mera till välpressade priser.
Nordiska Galleriet 1912
Nordiska Galleriet 1912
Med butiker i Stockholm och Göteborg kompletteras Nordiska Galleriet 1912 av denna välfyllda webbshop med exklusiv inredning från kända designers. I mer än 100 år har Nordiska Galleriet levererat inredning till sina kunder. I dag är butikens mål att vara en "världsledande destinationsbutik för en designintresserad publik"
Terapy
Terapy
Terapy är en butik som erbjuder sittsäckar i alla dess former. Allt från små säckar för att bära omkring sin baby i till stora sittsäckar för flera. Terapy erbjuder sina säckar i ett stort antal former, storlekar och färger. Säckarna levereras från Nederländerna.
Urban living
Urban living
Urban living är möbelbutiken med möbler för en kräsna urbana kunden. Här finns det designmöbler från flera exklusiva designers. Urban living har möbler och inredning för att täcka det mesta av behovet i ett hem. Butiken sorterar sitt utbud antingen efter kategori eller tillverkare/designer.
Zandvoort
Zandvoort
Hos Zandvoort köper du väl utvalda designmöbler till ditt hem. Ett väl utvalt sortiment med flera välkända designers i sitt produktutbud. Zandvoort har möbler för alla möjliga typer av rum. Allt från badrum till vardagsrum och utemöbler. Zandvoort har sin bas i Sickla utanför Stockholm.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer soffor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Soffor du kan köpa nu