Enkla tips för att välja rätt soffor när du köper på nätet

Soffa

Soffan är ofta den mest använda möbeln i hemmet. Det är i soffan du läser, tittar på TV och umgås med dina barn. Soffan är centrum i hemmet. Att köpa en användbar soffa som håller i många år kan vara en svår sak. Använd gärna våra tips för att förenkla ditt inköp!

Tre typer av soffor

Man kan säga att det finns tre typer av soffor, alla med sina speciella egenskaper, nämligen den klassiska hörnsoffan, tvåsitssoffan och bäddsoffan. En hörnsoffa tar upp en hel del plats, men är samtidigt ofta ombonad och tillverkad i tåliga och bekväma material, såsom till exempel skinn. Tvåsitssoffan är perfekt för det mindre vardagsrummet, antingen för sig själv eller i kombination med ytterligare en tvåsitssoffa alternativt en fåtölj, eller i tonåringens rum. Bäddsoffan fungerar som en tvåsitssoffa eller hörnsoffa med skillnaden att det även finns en utfällbar bädd i stommen.

Det första du ska fundera på när du vill köpa en soffa är alltså vilken typ av soffa du vill ha. Det är dina behov och krav, samt det tillgängliga utrymmet i ditt hem, som avgör vilken soffa du ska välja. I denna bedömning får du givetvis lägga in priset, om priset är viktigt för dig. En hörnsoffa är till exempel nästan alltid dyrare än en tvåsitssoffa. Det beror givetvis på att den är mycket större.

Att köpa soffa på nätet

Det är självklart alltid en fördel att kunna provsitta en soffa innan man slår till. Det kan du inte göra när du köper en soffa på nätet, om inte samma modell finns att prova i din lokal möbelbutik. Det finns dock inga andra direkta nackdelar med att köpa en soffa på nätet. Du får all information du behöver för att göra ett bra val. Dessutom är fraktpriserna klart förmånliga, om du inte till och med har gratis frakt, det vill säga. Kom dock ihåg att kika lite närmare på reglerna för returer. Om du verkligen inte tycker om den soffa du får hem så vill du ju kunna byta eller returnera den så enkelt och smärtfritt som möjligt.

5 saker att tänka på

 • Välj en soffa med hög kvalitet i såväl stomme som överdragsmaterial.
 • Se till att du enkelt kan returnera soffan om du skulle ha behov av det.
 • Undersök fraktpriserna noga. Det är normalt billigare att köpa soffa på nätet, men om priset för frakten är högt jämnas kanske priserna ut.
 • Välj inte första bästa soffa. Ta tid på dig när du letar efter den perfekta soffan. En soffa är en ganska stor investering som ska hålla länge.
 • Undersök om överdragsmaterialet är tvättbart. Om det är tvättbart kan du förmodligen även byta ut överdraget helt och hållet. På så sätt kan du ändra färg på din soffa i en handvändning.

3 butiker du bör överväga
Star5
Kila Möbler - soffor
 • Bra produktinformation
 • Stort utbud

Kila Möbler - soffor

Hos Kila Möbler har du massor av soffor att välja mellan. Här hittar du soffor i alla storlekar och i alla tänkbara material. Oavsett hur ditt vardagsrum ser ut kommer du hitta en favorit här.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Jotex - soffor
 • Soffor i alla storlekar
 • Hundratals soffor

Jotex - soffor

Jotex har ett hundratal olika soffor att välja på. Det är lätt att filtrera på olika typer av soffor och utbudet är stort så du kommer hitta vad du söker.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Star4
Ellos - soffor
 • Stort utbud av soffor
 • Bra fraktpriser

Ellos - soffor

Ellos erbjuder soffor i alla prisklasser och storlekar, från enkla och moderna tvåsitssoffor till exklusiva soffor i vintagemodell i skinn.

Ev. priser är från 2024-04-21 och är exkl frakt.

Butiker som säljer soffor
Jotex
Jotex
Jotex säljer heminredning, hemtextilier och mycket annat som du kan tänkas vilja inreda ditt hem med. Jotex har själ och passion för sina produkter vilket gör att du som kund kan vara säker på att det du köper är noga utvalt med pris, kvalitet och design i omtanke.
Trendrum
Trendrum
Trendrum är möbelbutiken online som stoltserar med ett imponerande utbud av möbler av alla dess slag. Mattor, sängar, förvaringsmöbler, Trendrum har allt! Leverans av stora möbler är alltid ett problem för de som har liten eller stor bil. Detta löser sig enkelt med Trendrums hemleveranser.
Zandvoort
Zandvoort
Hos Zandvoort köper du väl utvalda designmöbler till ditt hem. Ett väl utvalt sortiment med flera välkända designers i sitt produktutbud. Zandvoort har möbler för alla möjliga typer av rum. Allt från badrum till vardagsrum och utemöbler. Zandvoort har sin bas i Sickla utanför Stockholm.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer soffor? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Soffor du kan köpa nu