Enkla tips för att välja rätt matbord när du köper på nätet

Matbord

I varje hem finns två centrala rum, nämligen vardagsrummet och köket. Det är i de här två rummen som man samlar familjen för att umgås. I vardagsrummet är vardagsrumssoffan den centrala mötesplatsen. I köket samlas man kring matbordet, antingen för att äta, fika, prata eller spela spel. Ett matbord kan placeras i köket, om köket är rymligt nog. Har man ett stort vardagsrum eller ett rum som fungerar som matsal är det kanske lämpligare att ställa matbordet där och placera ett lite mindre bord i köket.

Matbord finns i alla storlekar och utformningar. För det mindre köket kanske ett ovalt matbord i vitlackerat trä är det bästa valet. Om bordet ska fungera som matbord för lite finare middagar kanske ett större, mer massivt matbord i ett mer exklusivt material, med utdragsskivor för extra sittplatser, är att föredra.

Det går mycket mode i matbord, men den skandinaviska stilen är alltid gångbar. Möbelbutikerna på nätet har ett stort utbud av alla tänkbara typer av matbord. Det är egentligen bara för dig att välja och vraka.

7 saker att tänka på

 • Behöver du bara ett matbord eller är det en matgrupp du är ute efter? Det är ofta billigare om du köper stolar samtidigt som du köper matbord.
 • Ska bordet ha utdragsklaffar för kortsidorna?
 • I vilken miljö ska matbordet stå? Det är alltid en fördel om bordet harmonierar med den övriga inredningen.
 • Ska bordet vara av massiv karaktär eller ska det vara lite lättare för enklare möblering? Ett bord tillverkat av massivt trä kan vara mycket tungt. Ett mycket lätt bord kan å andra sidan upplevas som ostadigt.
 • Hur stort ska bordet vara? Mät gärna utrymmet i köket eller matsalen innan du väljer storlek så att bordet inte blir för litet eller för stort.
 • Vilken form vill du ha på bordet (rektangulärt, fyrkantigt, runt eller ovalt)? Med ett runt eller ovalt bord skapas mer fri yta omkring bordet, men samtidigt kanske det inte får plats lika många sittande som vid ett bord med raka kanter.
 • Vilket material ska bordet vara tillverkat av? Trä, glas, metall, laminat eller plast? Du väljer själv utifrån dina egna preferenser.

3 möbelbutiker du bör överväga
Star5
Matbord från Trendrum
 • Lätt att filtrera och hitta rätt

Matbord från Trendrum

Trendrum har nära 750 olika matbord i sitt utbud. Här kan du verkligen hitta matbord som är unika, snygga, vackra och inte samma matbord som varenda svensk har.

Ev. priser är från 2024-07-14 och är exkl frakt.

Star5
Matbord från Nordiska Galleriet
 • Vackra matbord
 • Exklusivt

Matbord från Nordiska Galleriet

Vackra, stilrena och klassiska matbord för dig som vill ha ett exklusivt matbord till vardagsrummet eller ett snyggt matbord till köket som passar resten av din inredning. Välj matbord från NG om du vill ha något extra.

Ev. priser är från 2024-07-14 och är exkl frakt.

Star3
Matbord från Kila Möbler
 • Annorlunda
 • Prisvärt

Matbord från Kila Möbler

Kila möbler har inte ett jättestort utbud men här kan du hitta annorlunda matbord jämfört med klassikerna på IKEA och Mio osv. Vill du ha ett annorlunda och prisvärt matbord bör du leta här.

Ev. priser är från 2024-07-14 och är exkl frakt.

Butiker som säljer matbord
Homezan
Homezan
Homezan kontrollerar hela kedjan från tillverkning till försäljningen av sina produkter. Det gör att du som kund i större utsträckning än vanligt kan påverka dina möbelköp hos Homezan i avseende på till exempel färg, form och funktion. Hos Homean hittar du främst möbler och heminredning men också förvaringsmöbler och utomhusmöbler.
Jotex
Jotex
Jotex säljer heminredning, hemtextilier och mycket annat som du kan tänkas vilja inreda ditt hem med. Jotex har själ och passion för sina produkter vilket gör att du som kund kan vara säker på att det du köper är noga utvalt med pris, kvalitet och design i omtanke.
Trendrum
Trendrum
Trendrum är möbelbutiken online som stoltserar med ett imponerande utbud av möbler av alla dess slag. Mattor, sängar, förvaringsmöbler, Trendrum har allt! Leverans av stora möbler är alltid ett problem för de som har liten eller stor bil. Detta löser sig enkelt med Trendrums hemleveranser.
Zandvoort
Zandvoort
Hos Zandvoort köper du väl utvalda designmöbler till ditt hem. Ett väl utvalt sortiment med flera välkända designers i sitt produktutbud. Zandvoort har möbler för alla möjliga typer av rum. Allt från badrum till vardagsrum och utemöbler. Zandvoort har sin bas i Sickla utanför Stockholm.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer matbord? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Matbord du kan köpa nu