Enkla tips för att välja rätt laptopkuddar när du köper på nätet

Laptop-kudde

Du har säkert märkt det när du suttit i soffan och arbetat med din laptop någon gång - hur varmt det blir i knät vilket gör det praktiskt taget omöjligt att jobba en längre tid utan att byta position. Som du förmodligen känner till så finns det bot för det i form av så kallade laptop-kuddar man kan köpa.

En laptop-kudde är en sorts kudde som är specialgjord för att placera en laptop på när man jobbar med en laptop i knät. Den skyddar inte bara ditt knä från att bli alltför varmt utan även datorn från att må dåligt. Ingen dator gillar att bli överhettad och att sätta den på en vanlig kudde är inte en långsiktigt bra idé eftersom dammpartiklar kommer in i datorn och förkortar datorns livslängd.

Det finns olika sorters laptopkuddar att köpa. Dels de med en bricka på ovansidan och dels de med små knoppar på ovansidan som torde ge datorn ett bättre luftflöde undertill. I praktiken är det dock inte så mycket som skiljer dem åt, de ska vara lätta att ha i knät, datorn ska sitta stadigt och självklart inte förmedla någon värme.

Eftersom alla laptopkuddar är ganska snarlika är det i första hand en prisfråga när man ska köpa laptopkudde så länge funktionen är ok. Nedan får du ett par exempel på laptopkuddar som löser uppgiften och som är billiga.

3 saker att tänka på

  • Jobbar du mycket ute på caféer etc så kan det vara lämpligt att köpa en laptop-kudde som är enkel att ta med.
  • En laptop-kudde blir lätt kvar framme, det kan vara värt att köpa en laptop-kudde som är lite snyggare av den anledningen.
  • En dator mår inte så bra av att ligga mot ett mjukt material som hindrar luftflödet. Om du bryr dig om din dator bör du överväga en laptop-kudde som ger bra luftflöde för att datorn ska hålla längre. Det gör också att datorfläkten slipper gå på högvarv.

3 produkter du bör överväga
Star5
laptopCooler
  • Högteknologisk med inbyggd kylkudde
  • Ger längre batteritid och livstid åt datorn

laptopCooler

En superb laptopkudde som har inbyggt kylelement som verkligen håller knät kallt och datorn likaså. En dator som inte blir varm håller dessutom längre.

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Star4
Laptopbricka från Bosign
  • Snyggast
  • Bättre luftflöde

Laptopbricka från Bosign

En riktigt snygg och skön laptopkudde i kombination med en bräda på toppen. Egentligen är det här kanske inte en laptopkudde men den passar perfekt till det.!

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Star3
Laptop-brädan från IKEA
  • Billigast

Laptop-brädan från IKEA

IKEA:s laptopkudde kallas enkelt Bräda enligt klassiskt IKEA-manér. Den sköter uppgiften och är billig.

Finns i svart och beige.

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Laptop-kudde
Kod Sista datum Beskrivning
2024-08-31 Låt inte myggen förstöra sommarfriden när du sitter ute och njuter av sommarvärmen. Det är inte alltid lätt att undvika myggen, men med rätt myggskydd kan du få bukt på myggorna. Vi har ett brett sortiment av myggnät, myggskydd och myggmedel som hjälper d Se erbjudandet hos Smarta Saker
2024-06-30 Månadens vara för maj är Potatisskrubbare Potturi! Med den finskdesignade potatisskrubbaren Potturi® kan du snabbt och effektivt skala, skölja och skrubba färskpotatis i havet, sjön eller i en hink med vatten. Genom att skaka runt potatisen vid vattenytan Se erbjudandet hos Smarta Saker
2024-08-31 När sommaren äntligen är här är det kul att vara utomhus och hitta på roliga sommaraktiviteter. Hos SmartaSaker hittar du ett brett sortiment för dina sommarnöjen och många roliga sommarleksaker som är perfekta att ta med till stranden och parken. Se erbjudandet hos Smarta Saker
2024-08-31 Har du svårt att komma ihåg att vattna dina växter eller behöver du hjälp att vattna när du reser bort? Med ett självbevattningssystem slipper du oroa dig för vad som händer med dina växter när du har många bollar i luften eller är bortrest. Du behöver in Se erbjudandet hos Smarta Saker
Butiker som säljer laptopkuddar
Amazon
Amazon
Amazon är från början ett amerikanskt företag som nu spritts över världen och både finns i Kanada, Europa och Asien. Detta är en stor butik med en rad olika produktkategorier och ett stort utbud, här kan du helt enkelt hitta det mesta. Detta för att de erbjuder företagare att sälja sina produkter via amazon. Du kan alltså hitta ett stort utbud av varor från ett stort antal företag.
CoolStuff
CoolStuff
CoolStuff är en väletablerad svensk nätbutik som säljer allt möjligt i prylväg. CoolStuff säljer coola produkter för alla tillfällen, hitta smarta, användbara prylar eller fina, roliga presenter. Collstuff erbjuder snabba leveranser. De utvecklar hela tiden sortimentet och det går att tipsa om du tycker att något saknas.
Proshop
Proshop
Proshop är från början ett danskt företag som säljer IT och hemelektronik, nu även i Sverige som ett första steg i en större internationalisering. Hos Proshop hittar du ett stort utbud av IT-varor och tillbehör samt hemelektronik, sortimentet är noga utvalt och lokalt anpassat med lokala, svenska leverantörer.
Smarta Saker
Smarta Saker
Smarta Saker säljer just smarta och funktionella produkter till hus och hem. Smarta Saker jobbar med en mängd olika designers, kända som okända, och skapar en marknad där deras produkter kan komma fram. Här finns roliga, finurliga och smarta lösningar på de flesta vardagsbekymmer.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer laptopkuddar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.