Prickbort – kallavfettning (2,5 liter)


Prickbort – kallavfettning (2,5 liter)

Under vintersäsongen finns det ofta en beläggning på undersidan av fordonet som består av en blandning utav salt, asfaltsrester och andra föroreningar som är svåra, men nödvändiga, att avlägsna. Prickbort är en mästare på att ta bort dessa beläggningar, med sina tjär- och fettlösande egenskaper löser den upp det som har satt sig på lacken under en hård och lång vinter. Salt och asfaltsrester är inga problem, de är borta efter en runda med Prickbort, tvätt och högtryck.

Tuff mot asfalts- och tjärarester – skonsam mot vax.

En utmaning och svår balansgång är gränsen mellan att tvätta bilen ren och att råka tvätta bort vaxet som skyddar din lack. Prickbort visar sig vara extremt tuff på asfalt och fett, samtidigt som det är mycket skonsam mot vax och tätningsmedel.

För att ge en jämn och välskyddade hinna under vintern så rekommenderar vi ändå att lägga Autoglyms Aqua Wax Använd det vid var 3-4 biltvätt så har du ALLTID ett bra skydd på bilen.

Bäst i test

Bäst i test och det finns ingen tvekan om varför. Mac Prickbort är en mirakelkur på flaska. Förr fick du kanske skrubba tills du fick kramp i armarna, men det kommer du inte få längre. Nu behöver du inte skrubba något och den största ansträngningen kommer att vara när du slänger en snabb blick på det och ser om det har blivit rent (Bästa avfettningsmedlet enligt ”Bäst i Test” på SVT).

Prickbort är gjord för att kunna avlägsna riktigt svår smuts på din lack – smuts som innehåller olja och fett. Går även att använda i motorn om det behövs samt på fälgar om de har fått asfaltsrester etc.på sig.

Så enkelt använder du Prickbort

Applicera Prickbort på torr lack (ej i direkt solljus)
Låt det dra i 5-10 minuter (Låt det inte torka)
Högtrycksspola bilen
Tvätta bilen

Kan lägga en ny hinna på lacken.
Prickbort kan med endast högtryck lämna efter sig en hinna på lacken, därför rekommenderar vi att tvätta bilen efter du har använt Prickbort. Vanlig tvätt med tvål och vatten räcker. Efteråt kan du gärna använda claybar för att avlägsna sandkorn, om du önskar det. Sen kan du börja polera.

PS: Avfettning ska alltid läggas nedifrån och upp på bilen.

Andra produkter från Bilvårdskungen