Koch Chemie Heavy Cut Pad (76 mm)


Koch Chemie Heavy Cut Pad (76 mm)

Koch Chemie Heavy Cut Pad är en av de fyra svamparna i en helt ny serie från den här tillverkaren. De nya svamparna är framtagna i kombination med de uppgraderade polishmedlen från Koch Chemie och det här är den grövsta skumsvampen i serien.

Koch Chemie Heavy Cut Pad har en unik patenterad design och ett skum som du inte hittar hos någon annan leverantör. De här svamparna är framtagna för att tåla strykningar under lång tid och samtidigt bibehålla både form och effekt. Svamparna har också en förbättrad öppen cellstruktur som ger mindre damm, vilket resulterar i en bättre arbetsmiljö. Svampens tjocklek har också gått från 30 mm ner till 23 mm, vilket gör det lättare att vrida om svampen. Det innebär att svamparna klarar av sidorörelser mycket bättre, vilket är nödvändigt när du använder poleringsmaskiner med stor bana.

Heavy Cut Pad är framtagen för att polera upp svårt skadad klarlack. Det inkluderar djupare repor, matt yta samt rejält slitage. Heavy Cut Pad är speciellt framtaget för att användas med Koch Chemie Heavy Cut H9.01 Polish. Kombinerar du de här två produkterna kommer du förvandla din lack till en skinande klar yta med minimalt med repor.

Vi rekommenderar dig att använda 4–5 svampar av varje modell när du polerar en vanlig personbil. På så sätt blir inte svamparna för varma så att de tappar sin funktion. Under poleringen är det viktigt att borsta bort rester från poleringsmedel och klarlack, det gör du med hjälp av en svampborste . När du har polerat en av bilens paneler borstar du den och låter den ligga på vindrutan medan du exempelvis fortsätter med en ny svamp.

Efter att du har polerat färdigt är de viktigt att tvätta rent poleringssvampen med ett riktigt medel. Du använder då ett särskilt medel för tvätt av svampar , spraya på och låt det verka en stund innan du tvättar svampen för hand i ljummet vatten. Det ger en längre hållbarhet på dina svampar.

Såhär använder du Koch Chemie Heavy Cut Pad

  • Centrera svampen på din maskin.
  • Applicera 2–3 ärtstora droppar med önskat poleringsmedel.
  • Polera tills det att ytan har fått det önskade resultatet.
  • Borsta svampen under tiden med svampborsten för att uppnå maximal funktion.
  • Byt svamp efter en arbetad panel.

Andra produkter från Bilvårdskungen