PadKing DA Proline UH 60 mm


PadKing DA Proline UH 60 mm

PadKing DA Proline UH White är speciellt framtaget för att ta bort virvlar, repor och oxideringar samt avsluta direkt med en högglans i ett enda moment, även på de hårdaste lacktyperna, ihop med lämpligt polermedel som till exempel Rupes UHS Easy Gloss, Menzerna Power Finish PF2500 eller Sonax ProfLine Cut & Finish..

PadKing DA Proline UH White passar dessutom bra ihop med grövre polermedel för en 2-stegspolering på alla typer av lack för att rätta till grövre lackdefekter, repor och oxideringar. Testa den ihop med Sonax ProfLine CutMax, Menzerna heavy Cut Compond 400 eller motsvarande polermedel, och upplev hur snabbt du når målet.

PadKing DA Proline UH White mäter 60 mm mot fästplattan och karossen, och är byggd på öppen cellteknik, vilket är ett unikt sätt att bygga upp poleringsskum på, och har faktiskt flera funktioner. Den viktigaste är att det kommer in luft till skivans mitt. Det kan du enkelt testa för att förstå hur det fungerar genom att föra skivan upp mot munnen och blåsa. En skiva med öppen cellstruktur blåser du lätt igenom, medan en skiva med stängda celler ger dig starkt motstånd när du blåser.

DÄRFÖR ANVÄNDER PADKING DA PROLINE ÖPPEN CELLTEKNIK

Bra ventilering i en DA-poleringssvamp är viktigt för att bibehålla formen och för att inte utveckla värme i skivan Det gör att även mjuka skivor behåller sin sidledes-styrka, och du får därmed full kraft från maskinens oscillering. Det vill säga skivans uppbyggnad håller ”ramen” på plats, vilket garanterar dig att en maskin med exempelvis 15 mm bana bibehåller sin bestämda bana ända längst ut på skivan.

En annan viktig egenskap för skivor med öppen cellstruktur är att polermedlet hela tiden pressas ned mot underlaget istället för att försvinna in mot skivans mitt. På så vis utnyttjar du hela tiden polermedlets egenskap och slipförmåga fullt ut. Och vägen till det perfekta resultatet blir både snabbare och enklare.

Vad är unikt med PadKing UH?

PadKing DA Proline UH White har ett speciellt skum utvecklat för särskilt hårda lacktyper och är framtaget samt tillverkat i Tyskland. Baksidan är VELCRO (original kardborreband) av bästa kvalitet. Kardborrebandet är fastsatt i skummet, vilket garanterar att det inte lossnar eller delar sig. Skivorna blir tillskurna och monterade efter våra behov och efterfrågan från den svenska marknaden. PadKing skivorna är helt klart ett förstahandsval för dig som är noga med detaljer, detta är kvalitet rakt igenom.

PROFFSTIPS FÖR PADKING DA PROLINE MEDIUM CUT POLERSKIVA

  • När du jobbar med DA polermaskin ska du inte använda något tryck. Låt maskinen och skivan jobba ihop, utan kraft och styrka från ditt håll. Detta gör att skivan och polishen gör det jobb som de ska, med rätt utkast. Det gör även så att luftgenomströmningen av skivan fungerar som den ska. Genom att lägga press på maskinen kan du påverka poleringsresultat samt i värsta fall förstöra skivan.
  • Jobba på små områden (cirka 6 x 6 av skivans storlek) och fördela polish med lägsta hastigheten, innan du ökar hastigheten. Låt maskinen jobba med långsamma rörelser – utan tryck.
  • Byt till en ren skiva 4-5 gånger per standardbil.
  • Tvätta skivorna för hand eller i maskin

Andra produkter från Bilvårdskungen