PadKing DA Proline UH White 45 mm


PadKing DA Proline UH White 45 mm

PadKing DA Proline UH White är speciellt sammansatt för att kunna ta bort virvlar, repor och oxidering samt avsluta direkt med en högglans i ett enda moment även på de hårdaste lacktyperna. Används tillsammans med lämpligt polermedel som till exempel Rupes UHS Easy Gloss, Menzerna Power Finish PF2500 eller Sonax ProfLine Cut & Finish.

PadKing Proline UH White fungerar dessutom väldigt bra ihop med grövre polish för 2-stegspolering på alla typer av lack för att rätta till grövre lackdefekter, repor och oxideringar. Prova den tillsammans med Sonax ProfLine CutMax, Menzerna Heavy Cut Copond 400 eller motsvarande polermedel och upplev hur snabbt du når målet.

Vad är unikt med PadKing UH?

PadKing Proline UH White har ett speciellt skum utvecklat för särskilt hårda lacktyper, framtaget och tillverkat i Tyskland. Baksidan är VELCRO (original kardborreband) av bästa kvalitet. Kardborrebandet är fastsatt i skummet, vilket garanterar att det inte lossnar eller delar sig. svamparna blir tillskurna och monterade efter våra behov och önskemål i Sverige. PadKing-svamparna är helt klart ett förstaval för dig som är noga med detaljer, detta är kvalitet rakt igenom.

PadKing DA Proline UH White mäter 45 mm i diameter, vilket gör den perfekt till Rupes iBrid Nano, ShineMate EP 803 eller andra maskiner med en fästplatta på 45-35 mm. skivan är tillverkad med öppen cellteknik, vilket är ett unikt sätt att bygga upp poleringsskum på vilket dessutom har flera funktioner. Den viktigaste är att skivans mitt ventileras. Det kan du enkelt testa för att förstå hur det fungerar genom att hålla upp skivan mot munnen och blåsa. En skiva med öppen cellstruktur blåser du lätt igenom, medan en skiva med stängda celler ger dig ett starkt motstånd när du blåser.

DÄRFÖR ANVÄNDER PADKING DA PROLINE ÖPPEN CELLTEKNIK

Bra ventilation i en DA-poleringsskiva är viktigt för att bibehålla formen och så att det inte utvecklas värme i skivan Det gör att även mjuka skivor behåller sin sidledes styrka och du får därmed full kraft från maskinens oscillation. skivans uppbyggnad håller med andra ord ”ramen” på plats, vilket innebär att du kan vara säker på att en maskin med exempelvis 15 mm kast behåller sitt bestämda kast ända längst ut på skivan.

En annan viktig egenskap för skivor med öppen cellstruktur är att polermedlet hela tiden pressas mot underlaget, istället för att försvinna in mot skivans mitt. På så sätt utnyttjar du polermedlets egenskaper och slipförmåga fullt ut. Och vägen till det perfekta resultatet blir både snabbare och enklare.

PadKing DA Proline UH White har ett speciellt skum som är framtaget och tillverkat i Tyskland. Baksidan är VELCRO (original kardborreband) av bästa kvalitet. Kardborrebandet är fastsvetsat i skummet, vilket säkerställer att det inte lossnar eller delar sig. svamparna blir tillskurna och monterade efter våra behov och önskemål i Sverige. PadKing-skivorna är helt klart ett förstahandsval för dig som är noga med detaljer, detta är kvalitet rakt igenom.

PROFFSTIPS FÖR PADKING DA PROLINE MEDIUM CUT POLERSKIVA

  • När du jobbar med DA polermaskin ska du inte använda något tryck. Låt maskinen och skivan jobba ihop, utan kraft och styrka från ditt håll. Detta gör att skivan och polishen gör det jobb som de ska, med rätt utkast. Det gör även så att luftgenomströmningen av skivan fungerar som den ska. Genom att lägga press på maskinen kan du påverka poleringsresultat samt i värsta fall förstöra skivan.
  • Jobba på små områden (cirka 6 x 6 av skivans storlek) och fördela polish med lägsta hastigheten, innan du ökar hastigheten. Låt maskinen jobba med långsamma rörelser – utan tryck.
  • Byt till en ren skiva 4-5 gånger per standardbil.
  • Tvätta skivorna för hand eller i maskin

Andra produkter från Bilvårdskungen