
Denna stekpanna från Ronneby Bruk är tillverkad i lätt gjutjärn, vilket gör den enkel att hantera. Den är designad för att vara lika effektiv som traditionella gjutjärnspannor, men med en betydligt lägre vikt. Pannan värms upp snabbt och ger en jämn värmefördelning.


Den högkvalitativa gjutjärnspannan från Carl Victor har högre kanter än en vanlig stekpanna. Den har även en naturlig non-stick-beläggning som skapas av det fett du annars använder för matlagning och är därför ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du gör. De höga kanterna på 6,5 cm gör denna panna idealisk för grytor eller långsam upptining och uppvärmning av all slags mat.
Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen. På så sätt uppnår du en läcker stekskorpa, samtidigt som maten blir färdig med hjälp av värmen som redan finns i järnet.
Carl Victor gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor (inklusive induktion). Handtaget är tillverkat av bokträ och är en perfekt värmeisolator. Finns i två storlekar. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.
Läs nedan hur du sköter och bevarar din stekpanna så att den kan hålla i generationer.

Ronneby Bruk Maestro Induction Koppar är en serie med kastruller, stekpannor och grytor konstruerade för att användas på alla typer av spisar och hällar, även induktion. Handtag och skaft är gjutna i rostfritt stål som ger ett skönt och säkert grepp.
Kärlen är tillverkade i tre lager, koppar ytterst, därefter aluminium och på insidan rostfritt stål 18/10. De två yttre lagren ger en mycket god värmeledning och den rostfria insidan ett hygieniskt och lättskött kokkärl.
Tjock botten för jämn och god värmefördelning, gjord för bästa funktion även på induktion.

Med den här stekpannan i gjutjärn från HOLM får du oändliga möjligheter i köket. Den passar för användning på alla hällar, inklusive induktion, men kan även användas såväl i ugnen som på grillen. Gjutjärn är ett praktiskt material för stekning eftersom det behåller och fördelar värmen jämnt och effektivt. Det är dock ej lämpligt för matlagning med sura livsmedel, till exempel tomater och citronsaft.
Stekpannan är tillverkad av gjutjärn med rå yta. Vid användning på glashäll är det därför viktigt att inte skjuta pannan fram och tillbaka på spisen, utan istället lyfta pannan när du ska flytta på den. Handdisk med varmt vatten rekommenderas, även innan första användning. Se till att pannan är helt torr innan du ställer undan den. Skötselråd medföljer.



En rejäl stekpanna med samma goda förmåga att fördela och hålla värmen som Staubs alla gjutjärnsgrytor. Stekpannan är gjord i gjutjärn, vilket betyder att den bara kommer att bli bättre för varje gång du använder den, en perfekt kamrat i köket helt enkelt.
OBS. I en gjutjärnspanna ska du aldrig använda diskmedel när du diskar den utan endast varm vatten och en diskborste.
Material: Gjutjärn, Trähandtag
Diameter: 28 cm


Stekpanna med rak kant med en diameter på 28 cm med stålhandtag. Den raka kanten medgör att du kan skaka innehållet i stekpannan utan att maten åker ur. Den här stekpannan brukar i folkmun kallas för köttbullepannan.
Bottendiameter: 24,5 cm.
Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett så kallat Natural non-stickskydd, utan några tillsätta kemikalier.
Gjutjärnsprodukterna tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn. De använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärnsmaterial. När man tillagar mat i en gjutjärnspanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.
Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av en stor yrkesskicklighet.






Den här stekpannan i gjutjärn från Skottsberg levererar en rad fantastiska egenskaper i köket. Pannan är förkryddad, vilket innebär att den är inbränd med vegetabilisk olja för att vara redo att användas direkt. Den tål dessutom höga temperaturer, vilket gör den väl lämpad för att steka fisk, kött, potatis, pannkakor och wraps, eller varför inte för att göra läcker paella eller steka bröd?
Stekpannan är tillverkad i en enda gjutning av lätt och slitstark järnmalm. Eftersom pannan värms upp mycket snabbt är det viktigt att du låter den värmas gradvis på plattan, för att undvika att botten blir skev. Stekpannans handtag är ihåligt, vilket gör att det håller sig svalt och kan greppas enkelt även när stekpannan är varm.
Med en gjutjärnspanna från Skottsberg får du en högkvalitativ panna som värms upp snabbt och säkerställer optimal värmefördelning. Den är kompatibel med många typer av värmekällor: gas, el, keramik, induktion och öppen eld. Den finns dessutom i flera storlekar, så att du kan hitta en panna för varje tillfälle i köket.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.