Köpa.se Logo
x
567 760
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
by Garcima kolstålspanna, 24 cm

Denna kolstålspanna från Mareld by Garcima är tillverkad i Spanien och känd för sin höga kvalitet. Den ger en jämn värmefördelning, vilket är viktigt för ett bra stekresultat. Pannan kräver inbränning före användning och enkel rengöring med hett vatten.

449 kr

Köksredskap
Stekpannor
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Wokpanna i gjutjärn 36 cm
349 kr
Bagaren och Kocken

Mareld har en wokpanna i gjutjärn som har fantastiska värmeegenskaper. Den värmer upp maten snabbt och jämnt, så att du kan laga mat smidigt och få goda resultat. Pannan har två handtag som gör den enkel att lyfta och flytta. Den har också en slät botten som passar på alla spisar, även induktion. Du kan även grilla med den om du vill. Pannan mäter 36cm i diameter.

Lyonnaise Traktörpanna Kolstål 28 cm
649 kr
Bagaren och Kocken

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnsstekpannorna.

En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.

Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat. 

Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:

Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper.
Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.

Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.

 

 



Mareld Stekpanna 20 cm
300 kr
Bagaren och Kocken
Kökets viktigaste tillbehör!En bra stekpanna är verkligen A och O när det kommer köksarbete och matlagning. Denna panna har en diameter på 20 cm, vilket gör att du kan laga både små och stora middagar till dig själv och gästerna. Mareld har tagit marknaden med storm och deras produkter som alla finner inspiration från den svenska västkusten har de senaste åren blivit otroligt populära. Här får du både kvalité och estetisk design. En stekpanna att räkna med! Specifikationer:- Färg: Svart.- Diameter: 20 cm. - Inspirerad av den svenska västkusten!- Material: Non Stick
Stekpanna kolstål, 24 cm
483 kr
Bagaren och Kocken

Tillaga en lång räcka välsmakande rätter med hjälp av den smarta stekpanna från Kockums Jernverk. Pannan är tillverkad i Sverige av materialet kolstål. Vid bränningsprocessen har man använt vegetabilisk olja, vilket också sker i Sverige. Den funktionella stekpannan finns i tre olika storlekar: 24 cm, 28 cm och 30 cm. Bottendiameter är 19 cm. (24 cm.), 22,5 cm. (28 cm.) och 25 cm. (30 cm.) Tjockleken på stekpannan är 3 mm.

Stekpannan tål extremt höga temperaturer, vilket är perfekt när du vill få till en spröd stekyta. Därutöver fördelas värmen jämt och effektivt för optimala resultat. Den stilrena stekpannan är kompatibel med alla typer av spisar, inkl. induktion, och den tål även användning i ugn. Pannan tål inte maskindisk och bör diskas för hand i varmt vatten, därefter bör den torkas av noggrant.

 

Stekpanna 30 cm, kolstål
832 kr
Bagaren och Kocken

Denna stekpanna i kolstål från Samuel Groves är framtagen för dig som söker ett pålitligt redskap till både vardag och matlagning med ambition. Med en generös diameter på 30 cm erbjuder den gott om utrymme för råvarorna att brynas, fräsas och karamelliseras – oavsett om du steker en saftig biff, tillagar krämiga äggrätter eller låter grönsaker få en smakrik yta.

Kolstål är ett material som förenar det bästa från två världar: det värms upp snabbt, fördelar värmen jämnt och tål höga temperaturer, samtidigt som det med tiden utvecklar en naturligt non-stick-liknande yta. Ju mer du använder pannan, desto bättre blir den. Pannan levereras inbränd med olja och är redo att användas direkt – det enda du behöver göra är att fortsätta vårda den med inbränning av neutral olja då och då för att bygga upp den slitstarka ytan.

Till skillnad från gjutjärn är kolstål betydligt lättare, men fortfarande extremt hållbart. Det rostfria handtaget är bekvämt att greppa och håller sig svalt under användning – oavsett om du använder pannan på spishällen, i ugnen eller över öppen eld. Den fungerar dessutom på alla typer av värmekällor, inklusive induktion.

För dig som söker ett köksredskap med både karaktär och kapacitet är detta en investering att växa med. Sköts den rätt blir den en självklar del av din matlagningsrutin i många år framöver – och kanske till och med i nästa generation.

Lyonnaise Stekpanna Kolstål 28 cm
299 kr
Bagaren och Kocken

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna. En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnstekpannorna.

En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.

Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.

Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
Rengör pannan med mycket varmt vatten. Häll ca 1 mm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter. Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper. Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinen.

Våra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten.

Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionsspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.

Gjutjärnspanna 29 cm, svart
430 kr
Bagaren och Kocken

Gjutjärnsstekpanna i hög kvalitet från Mareld. Att välja stek- och kokkärl i gjutjärn är ett riktigt bra val och fördelarna är många. Materialet medför goda matlagningsegenskaper som effektiv och jämn värmefördelning över hela stekytan. När du adderar grönsaker med syra i din gjutjärnspanna sker en naturlig järnberikning av maten. Gjutjärn som material är robust och tål höga temperaturer.

Med gjutjärnspannan från Mareld är det lätt att lyckas med allt från stekning och bräsering till karamellisering. Pannan fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshäll. Tack vare gjutjärnet fungerar stekpannan också bra till servering, inte bara är det ett hemtrevligt inslag på middagsbordet utan dessutom håller den maten varm.

Skötselråd:
Diska alltid din gjutjärnspanna för hand i ljummet eller hett vatten. Vid behov kan du skrapa loss fastbrända rester med en plastskrapa, eller koka upp lite vatten i pannan och koka loss eventuella rester. Använd aldrig diskmedel i din gjutjärnspanna.

Använd smör eller olja när du steker och ge pannan ett par minuter att bli varm innan du lägger ner råvarorna i pannan. Låt sedan alltid pannan svalna innan du diskar den och ställ aldrig ned en varm panna direkt i kallt vatten eftersom temperaturväxlingen kan orsaka sprickor eller skador på emaljen.

Paellapanna 40 cm, rostfritt stål
399 kr
Bagaren och Kocken

Mareld paellapanna, med sin imponerande storlek på 40 centimeter, är det idealiska verktyget för att lyckas med paella och liknande rätter. Den är tillverkad av rostfritt stål och passar perfekt för användning på gasolbrännare – ett bra val för paella och andra rätter som kräver vätska, vilket kan vara knepigt att få till direkt på en stekhäll.

Tack vare pannans gedigna design i rostfritt stål behöver du inte oroa dig för att den ska reagera med syror och påverka smaken på maten, något som ibland kan hända med material som kolstål eller gjutjärn.

Efter användning är pannan lätt att rengöra – diska helt enkelt med diskmedel och varmt vatten. Om det finns envisa inbränningar kan du använda lite stålull för att få paellapannan skinande ren igen.

Opus Cupra stekpanna 30 cm
4402 kr
Bagaren och Kocken

Opus Cupra stekpanna från Ruffoni är en trogen följeslagare i köket, som levererar klassiskt hantverk och exakt värmefördelning. Perfekt för att sautera grönsaker, reducera såser, rosta kryddor eller steka kött, fågel och fisk med optimal kontroll över tillagningen.

Stekpannans solida kopparkonstruktion ger snabb och jämn värmefördelning för enkel temperaturkontroll. Tack vare insidan i rostfritt stål är den dessutom både motståndskraftig mot sura ingredienser och lätt att underhålla. Det långa handtaget i rostfritt stål, dekorerat med vackra blad, ger ett elegant utseende och gör pannan enkel att hantera både på spisen och vid servering. När den inte används kan den hängas upp som dekorativ detalj i köket.

Stekpannan finns i två storlekar, med diameter på 26 eller 30 centimeter, så du kan välja den som passar bäst utifrån dina behov. Oavsett vilken storlek du väljer får du en tidlös kombination av funktionalitet och raffinerat italienskt hantverk – precision och estetik i ett.

Stekplåt 25 x 34 cm
319 kr
Bagaren och Kocken
Pallarès stekbleck i kolstål är ett hantverk från Solsona, Katalonien. Rustika stekbleck för matlagning över öppen eld, på grillen, i ugnen och på gashällen.
Stekblecken är enkla att sköta och tål att användas mycket. Handdiska, torka & olja in! Blecken kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina.
 
Det knappa 100 år gamla företaget är det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona med en tradition daterat bak så långt som till 1600-talet. Med en kontinuerlig strävan efter högkvalitativa material och att de slipar varje kniv för hand, gör Pallarès till ett helt unikt företag med passion och kärlek i varje producerad produkt.  
 
Kolstål rostar, så låt aldrig plåten ligga i blöt. Torka av noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin.  
 
Mått:25 x 34 cm
by Garcima kolstålspanna, 32 cm
799 kr
Bagaren och Kocken

Mareld by Garcima kolstålspanna är en högkvalitativ stekpanna tillverkad i Spanien, ett land med en lång och stolt tradition av just kolstålspannor i olika former och storlekar. Kolstålspannan har i århundraden varit en del av spansk matlagningstradition och är än idag ett populärt val för både professionella kockar och hemmakockar. Pannorna är kända för sin tålighet, sin mångsidighet och sin förmåga för att ge jämn värmefördelning – en faktor som är särskilt avgörande för att uppnå ett perfekt stekresultat. Mareld by Garcima kolstålspanna finns i tre storlekar, med diameter på 24, 28 eller 32 centimeter.

För att ta hand om din kolstålspanna: diska den med hett vatten utan diskmedel, undvik ingredienser med hög syra och använd den regelbundet för att undvika att beläggningen torkar ut. Innan första användning behöver pannan brännas in, för att den ska få bästa möjliga rostsskydd och nonstick-egenskaper.

 

Paellapanna Polerat kolstål 60 cm
795 kr
Bagaren och Kocken

En klassisk spansk paellapanna i polerat kolstål, används framför allt på gas eller över öppen eld

 

60 cm är lagom till att tillaga paella för 19 personer 

 

Komplettera  med en gasbrännare för att kunna tillaga paella eller andra rätter ute i trädgården 


Kolarpanna 28 cm.
349 kr
Bagaren och Kocken

Den perfekta pannan från Hällmark, gjord för användning över öppen eld. Pannan är tillverkad av varmvalsat stål av hög kvalitet, som har fått en unik ytbehandling. Det ergonomiska handtaget är gjort av ekträ och är fällbart, vilket gör att den tar lite plats och är perfekt att ta med på utflykten.

Den praktiska pannan har en diameter på 28 cm., en tjocklek på 2 mm. och väger 1,8 kg. Använd pannan över öppen eld, eldstad eller på kol- eller gasolgrillen. Pannan är gjord för dig som älskar att laga mat utomhus.

Lyonnaise djup stekpanna/sauteuse Kolstål 24 cm
395 kr
Bagaren och Kocken

Sauteusen av lyonnaise från Garcima är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll. Man kan säga att dessa sauteuser är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärns.

En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnspannorna. En kolstålspanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt. Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den. Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat.

Disney Stitch Boll 23 cm
59 kr
Stor & Liten
Denna boll är dekorerad med Stitch som dansar hula och har en diameter på 23 cm.
Stekpanna kolstål, 28 cm
594 kr
Bagaren och Kocken

Tillaga en lång räcka välsmakande rätter med hjälp av den smarta stekpanna från Kockums Jernverk. Pannan är tillverkad i Sverige av materialet kolstål. Vid bränningsprocessen har man använt vegetabilisk olja, vilket också sker i Sverige. Den funktionella stekpannan finns i tre olika storlekar: 24 cm, 28 cm och 30 cm. Bottendiameter är 19 cm. (24 cm.), 22,5 cm. (28 cm.) och 25 cm. (30 cm.) Tjockleken på stekpannan är 3 mm.

Stekpannan tål extremt höga temperaturer, vilket är perfekt när du vill få till en spröd stekyta. Därutöver fördelas värmen jämt och effektivt för optimala resultat. Den stilrena stekpannan är kompatibel med alla typer av spisar, inkl. induktion, och den tål även användning i ugn. Pannan tål inte maskindisk och bör diskas för hand i varmt vatten, därefter bör den torkas av noggrant.

 

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.