
Denna stekpanna från Kockums Jernverk kombinerar kolstål och rostfritt stål för en optimal matlagningsupplevelse. Den är lättare än traditionella stekpannor och har ett ergonomiskt handtag för bekväm användning. Stekpannan är inbränd med vegetabiliska oljor och redo att användas direkt.

Robust stekpanna/pajform från Kockums Jernverk, producerad i Sverige och tillverkad av högkvalitativt svenskt kolstål. Stekpannan är inbränd på förhand med vegetabiliska oljor, vilket gör att du kan börja använda den direkt efter inköp utan att själv bränna in den. Den har en jämn och effektiv värmespridning och tål höga temperaturer, vilket är optimalt för stekning och rostning.
Pannan fungerar på alla typer av värmekällor och i ugnen. Du kan använda den både som stekpanna och pajform – tack vare sina dubbla handtag är den lätt att placera i ugnen. Om du vill kan du komplettera pannan med dekorativa handtagsskydd av Tärnsjöläder som skyddar fingrarna vid servering. Pannan finns i tre olika storlekar.
Storleksguide:
24 cm – diameter 24 centimeter, bredd med handtag 29,2 centimeter, höjd 5,3 centimeter.
28 cm – diameter 28 centimeter, bredd med handtag 32,7 centimeter, höjd 5,3 centimeter.
30 cm – diameter 30 centimeter, bredd med handtag 34,7 centimeter, höjd 5,3 centimeter.

Tillaga en lång räcka välsmakande rätter med hjälp av den smarta stekpanna från Kockums Jernverk. Pannan är tillverkad i Sverige av materialet kolstål. Vid bränningsprocessen har man använt vegetabilisk olja, vilket också sker i Sverige. Den funktionella stekpannan finns i tre olika storlekar: 24 cm, 28 cm och 30 cm. Bottendiameter är 19 cm. (24 cm.), 22,5 cm. (28 cm.) och 25 cm. (30 cm.) Tjockleken på stekpannan är 3 mm.
Stekpannan tål extremt höga temperaturer, vilket är perfekt när du vill få till en spröd stekyta. Därutöver fördelas värmen jämt och effektivt för optimala resultat. Den stilrena stekpannan är kompatibel med alla typer av spisar, inkl. induktion, och den tål även användning i ugn. Pannan tål inte maskindisk och bör diskas för hand i varmt vatten, därefter bör den torkas av noggrant.


Världens första frästa pannkakspanna i kolstål kommer från Kockums Jernverk och tillverkas i Anderstorp. Den har en låg kant och en lätt vinklad insida, så att det blir busenkelt att vända dina pannkakor. Pannkakspannan är både praktisk och slitstark, med en 4 millimeter tjock botten som ger en jämn och energieffektiv värmeledning. Den är dessutom inbränd på förhand med svensk vegetabilisk olja, vilket både ger en väldigt god "släpp lätt"-effekt med tiden och gör att du kan börja använda din kolstålspanna direkt, utan att behöva bränna in den. Tack vare kolstålets goda stekegenskaper kan du självklart använda pannan till annat än bara pannkakor. Fungerar på alla värmekällor, inklusive öppen eld, i ugnen och på grillen.

Robust stekpanna/pajform från Kockums Jernverk, producerad i Sverige och tillverkad av högkvalitativt svenskt kolstål. Stekpannan är inbränd på förhand med vegetabiliska oljor, vilket gör att du kan börja använda den direkt efter inköp utan att själv bränna in den. Den har en jämn och effektiv värmespridning och tål höga temperaturer, vilket är optimalt för stekning och rostning.
Pannan fungerar på alla typer av värmekällor och i ugnen. Du kan använda den både som stekpanna och pajform – tack vare sina dubbla handtag är den lätt att placera i ugnen. Om du vill kan du komplettera pannan med dekorativa handtagsskydd av Tärnsjöläder som skyddar fingrarna vid servering. Pannan finns i tre olika storlekar.
Storleksguide:
24 cm – diameter 24 centimeter, bredd med handtag 29,2 centimeter, höjd 5,3 centimeter.
28 cm – diameter 28 centimeter, bredd med handtag 32,7 centimeter, höjd 5,3 centimeter.
30 cm – diameter 30 centimeter, bredd med handtag 34,7 centimeter, höjd 5,3 centimeter.

Kockumshällen är en högkvalitativ stekplatta från Kockums Jernverk, tillverkad i Sverige av 6 millimeter svenskt kolstål. Hällen är förinbränd med vegetabiliska oljor. Det innebär att du kan börja använda den direkt efter inköp, utan att behöva genomföra en egen inbränning.
Stekbordet har en robust design med två rejäla handtag och en dekorativ Kockumslogga. Den fungerar på alla värmekällor, i ugnen och på grillen. Du kan använda den för att smasha burgare, steka större kött- eller fiskstycken eller tillaga egna pizzor. Hela hällen går dessutom att lyfta fram och använda för servering och varmhållning direkt på middagsbordet – perfekt för att bjuda in vänner och familj till en riktig festmåltid.

Längtar du efter att lyfta din matlagning både inomhus och utomhus? Satsa på ett stekbord från Kockums Jernverk. Den här varianten är tillverkad av 4 mm svenskt kolstål som fungerar på alla typer av värmekällor, på grillen och över öppen eld. Utöver matlagningen kan du även lyfta fram stekbordet för stilfull servering och varmhållning på middagsbordet. Perfekt för att smasha burgare, tillaga grönsaker och steka större stycken av kött och fisk.
Stekbordet har två rejäla handtag och vinklade kanter som hindrar fett och vätska från att rinna ut, samtidigt som du enkelt kommer åt att arbeta med maten. Stålets tjocklek är optimerad för att ge dig ett bord som både hettas upp snabbt och lagrar värme effektivt. Det är dessutom förinbränt med vegetabiliska oljor, så att du kan börja använda stekbordet direkt. Om du vill ta med dig matlagningen ut i naturen kan du komplettera stekbordet med en praktisk eldställning från samma märke. Stekyta 45x22 centimeter.
Skötselråd: Låt stekbordet svalna innan rengöring. Rengör med hett vatten utan diskmedel, torka sedan torrt och smörj in med olja. Förvaras torrt. Bör aldrig diskas i diskmaskin.


Tillaga en lång räcka välsmakande rätter med hjälp av den smarta stekpanna från Kockums Jernverk. Pannan är tillverkad i Sverige av materialet kolstål. Vid bränningsprocessen har man använt vegetabilisk olja, vilket också sker i Sverige. Den funktionella stekpannan finns i tre olika storlekar: 24 cm, 28 cm och 30 cm. Bottendiameter är 19 cm. (24 cm.), 22,5 cm. (28 cm.) och 25 cm. (30 cm.) Tjockleken på stekpannan är 3 mm.
Stekpannan tål extremt höga temperaturer, vilket är perfekt när du vill få till en spröd stekyta. Därutöver fördelas värmen jämt och effektivt för optimala resultat. Den stilrena stekpannan är kompatibel med alla typer av spisar, inkl. induktion, och den tål även användning i ugn. Pannan tål inte maskindisk och bör diskas för hand i varmt vatten, därefter bör den torkas av noggrant.


Den här stekpannan i kolstål från Skottsberg levererar hög funktionalitet i köket. Den är förkryddad, vilket innebär att den har bränts in två gånger med vegetabilisk olja – något som ger den mycket god släppfunktion. Pannan tål höga temperaturer, vilket gör den lämplig för att steka och baka grönsaker, fisk, kött, potatis, pannkakor, wraps, paella, smörgåsar och mycket mer.
Stekpannans botten mäter 2,5 millimeter, vilket är en optimal tjocklek för att förhindra att botten blir skev vid användning på induktion. Pannans handtag är ihåligt och absorberar inte värmen från pannan, vilket gör den enkel att hantera – även vid höga temperaturer. Pannan värms upp snabbt och effektivt och kräver mycket lite fett för stekning. Ett mångfacetterat och praktiskt val som hjälper dig att lyckas med alla möjliga typer av rätter i köket.


Upplev precision, kraft och smak på hög nivå med detta exklusiva stekset från Kockums Jernverk – bestående av en rejäl stekplatta i kolstål och en professionell grillvikt i rostfritt stål. Båda tillverkade i Sverige med högsta hantverkskvalitet och framtagen för dig som vill laga mat med både känsla och kontroll, oavsett om det sker på spisen, grillen eller direkt över öppen eld.
Stekplattan är tillverkad i 6 mm svenskt kolstål och förinbränd med vegetabiliska oljor – redo att användas direkt. Den robusta konstruktionen med två greppvänliga handtag och en snygg Kockumslogga gör den både funktionell och estetisk. Den stora ytan lämpar sig för allt från smashburgare till större köttstycken, grönsaker och pizza. Plattan fungerar på alla värmekällor och blir dessutom en elegant serveringsyta vid bordet.
Grillvikten väger 1,5 kg och är framtagen i nära samarbete med stjärnkocken Jacob Holmström. Med sin jämna tyngd pressar den råvarorna mot stekytan och ger snabbare, jämnare tillagning – samtidigt som du behåller saftighet och smak. Idealisk för allt från fisk och kött till bacon, grönsaker och grillade smörgåsar.

I samarbete med den Designstudio Amsell Berlin har Kockums Jernverk skapat en lättare kolstålsstekpanna med ett ergonomiskt utformat handtag, som förenar funktionalitet och estetik. Handtagets breda, rundade form ger perfekt balans och ett bekvämt grepp, även vid tvåhandsfattning. Tillverkad av 2,5 mm tjockt svenskt kolstål är stekpannan cirka 15 % lättare än traditionella modeller, vilket gör den enkel att hantera i köket. Det borstade rostfria handtaget bidrar till stekpannans eleganta utseende, vilket gör den lika vacker att använda som att titta på.
Stekpannan är inbränd med vegetabiliska oljor, vilket innebär att den är klar att användas direkt efter köp utan behov av ytterligare inbränning. Med tiden utvecklar kolstålet en naturlig patina, vilket gör att stekpannan bara blir bättre ju mer du använder den. Dess jämna värmefördelning gör den idealisk för perfekt stekta biffar, krispiga grönsaker och mycket mer. Med rätt skötsel, som långsam uppvärmning och oljebehandling efter rengöring, får du en stekpanna som håller livet ut.


Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.