Köpa.se Logo
x
568 548
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Kockums Stekpanna/Pajform, kolstål, ø28 cm

Denna gedigna stekpanna från Kockums är tillverkad i svenskt kolstål och förinbränd med vegetabilisk olja, vilket gör den redo att användas direkt. Den tål höga temperaturer och fungerar på alla typer av värmekällor, inklusive ugn.

699 kr

Köksredskap
Stekpannor
Pajformar
Kockums jernverkKöp produkten hos Kockums jernverk
Liknande produkter
Fickkniv Hunter XT
895 kr
AstroSweden
Victorinox Hunter XT är en riktigt praktisk jaktkniv. När du väl börjat använda denna fickkniv kan du nästan lämna alla andra knivar hemma. Användningsområdet är oändligt, trots få verktyg. Buköppnaren är rejäl och stabil så du kan enkelt ta ur, men den funkar lika bra att skära rep, bilbälten osv med. Kniven på 11 cm är tillräckligt stor för de flesta tälj jobb. Korkskruven kommer väl tillhands när du ska fira. Denna nya modell har även en smidig träsåg. Alla delarna är självklart låsta med en rejäl knapp i sidan, men samtidigt enkel at hantera med en hand! Detaljer: * Buköppnare med säkerhetslås * Knivblad med säkerhetslås * Korkskruv * Nyckelringsfäste * Träsåg * Bältesskärare * Längd: 11 cm * Bredd: 3,5 cm * Vikt: 150 g
Stekpanna, kolstål/rostfritt stål, Ø28 cm
899 kr
Bagaren och Kocken

I samarbete med den Designstudio Amsell Berlin har Kockums Jernverk skapat en lättare kolstålsstekpanna med ett ergonomiskt utformat handtag, som förenar funktionalitet och estetik. Handtagets breda, rundade form ger perfekt balans och ett bekvämt grepp, även vid tvåhandsfattning. Tillverkad av 2,5 mm tjockt svenskt kolstål är stekpannan cirka 15 % lättare än traditionella modeller, vilket gör den enkel att hantera i köket. Det borstade rostfria handtaget bidrar till stekpannans eleganta utseende, vilket gör den lika vacker att använda som att titta på.

Stekpannan är inbränd med vegetabiliska oljor, vilket innebär att den är klar att användas direkt efter köp utan behov av ytterligare inbränning. Med tiden utvecklar kolstålet en naturlig patina, vilket gör att stekpannan bara blir bättre ju mer du använder den. Dess jämna värmefördelning gör den idealisk för perfekt stekta biffar, krispiga grönsaker och mycket mer. Med rätt skötsel, som långsam uppvärmning och oljebehandling efter rengöring, får du en stekpanna som håller livet ut.

Stekpanna, kolstål/rostfritt stål, Ø24 cm
799 kr
Bagaren och Kocken

I samarbete med den Designstudio Amsell Berlin har Kockums Jernverk skapat en lättare kolstålsstekpanna med ett ergonomiskt utformat handtag, som förenar funktionalitet och estetik. Handtagets breda, rundade form ger perfekt balans och ett bekvämt grepp, även vid tvåhandsfattning. Tillverkad av 2,5 mm tjockt svenskt kolstål är stekpannan cirka 15 % lättare än traditionella modeller, vilket gör den enkel att hantera i köket. Det borstade rostfria handtaget bidrar till stekpannans eleganta utseende, vilket gör den lika vacker att använda som att titta på.

Stekpannan är inbränd med vegetabiliska oljor, vilket innebär att den är klar att användas direkt efter köp utan behov av ytterligare inbränning. Med tiden utvecklar kolstålet en naturlig patina, vilket gör att stekpannan bara blir bättre ju mer du använder den. Dess jämna värmefördelning gör den idealisk för perfekt stekta biffar, krispiga grönsaker och mycket mer. Med rätt skötsel, som långsam uppvärmning och oljebehandling efter rengöring, får du en stekpanna som håller livet ut.

Kockums Kockumshäll, kolstål, 35x35 cm
1999 kr
Kockums jernverk
Kockumshällen tillverkas i Sverige av svenskt 6 mm kolstål. Den är förinbränd med vegetabiliska oljor vilket gör den startklar direkt efter inköp och du slipper att börja med en inbränningsprocedur. Hällen har två rejäla handtag och en dekorativ Kockumslogga. De svetsade kanterna är väl bearbetade. Vi har även adderat en låg kant framtill för att undvika att fett och vätska rinner ut, samtidigt som du enkelt kommer åt att jobba med maten. Hällen fungerar på alla typer av värmekällor, i ugn och på grillen. Du kan smasha burgare, steka större bitar av kött och fisk eller göra dina egna pizzor. Samla familjen och vännerna, sätt Kockumshällen på grillen och servera dem en härlig festmåltid. Hela hällen går att lyfta fram och använda för servering och varmhållning vid middagsbordet.
Pannkakspanna 24 cm, kolstål
555 kr
Bagaren och Kocken

Världens första frästa pannkakspanna i kolstål kommer från Kockums Jernverk och tillverkas i Anderstorp. Den har en låg kant och en lätt vinklad insida, så att det blir busenkelt att vända dina pannkakor. Pannkakspannan är både praktisk och slitstark, med en 4 millimeter tjock botten som ger en jämn och energieffektiv värmeledning. Den är dessutom inbränd på förhand med svensk vegetabilisk olja, vilket både ger en väldigt god "släpp lätt"-effekt med tiden och gör att du kan börja använda din kolstålspanna direkt, utan att behöva bränna in den. Tack vare kolstålets goda stekegenskaper kan du självklart använda pannan till annat än bara pannkakor. Fungerar på alla värmekällor, inklusive öppen eld, i ugnen och på grillen.

Stekpanna/Pajform, Ø28 cm, kolstål
472 kr
Bagaren och Kocken

Robust stekpanna/pajform från Kockums Jernverk, producerad i Sverige och tillverkad av högkvalitativt svenskt kolstål. Stekpannan är inbränd på förhand med vegetabiliska oljor, vilket gör att du kan börja använda den direkt efter inköp utan att själv bränna in den. Den har en jämn och effektiv värmespridning och tål höga temperaturer, vilket är optimalt för stekning och rostning.

Pannan fungerar på alla typer av värmekällor och i ugnen. Du kan använda den både som stekpanna och pajform – tack vare sina dubbla handtag är den lätt att placera i ugnen. Om du vill kan du komplettera pannan med dekorativa handtagsskydd av Tärnsjöläder som skyddar fingrarna vid servering. Pannan finns i tre olika storlekar.

Storleksguide:
24 cm – diameter 24 centimeter, bredd med handtag 29,2 centimeter, höjd 5,3 centimeter. 
28 cm – diameter 28 centimeter, bredd med handtag 32,7 centimeter, höjd 5,3 centimeter.
30 cm – diameter 30 centimeter, bredd med handtag 34,7 centimeter, höjd 5,3 centimeter.

Kockums Paket Stekpanna med ergonomiskt handtag, 24 cm och 28 cm
1698 kr
Kockums jernverk
Upptäck fördelarna med svenskt kolstål och ta din matlagning till nästa nivå. I detta paket får du två av våra populära stekpannor med ergonomiskt handtag, framtagna i samarbete med Designstudio Amsell Berlin. De är tillverkade i Anderstorp och förbehandlade med svenska vegetabiliska oljor och redo att användas direkt - ingen egen inbränning krävs. I detta paket ingår: Stekpanna ø24 cm med ergonomiskt handtag Stekpanna ø28 cm med ergonomiskt handtag Med Kockums Jernverks ergonomiska kolstålsstekpanna får du:- En stekpanna tillverkad i Sverige med omtanke om både användare och miljö, och som med rätt skötsel håller livet ut.- En jämn och effektiv värme, idealisk för perfekt stekta biffar och krispiga grönsaker.- Din egen naturligt uppbyggda stekyta, fri från farliga ämnen, där det du steker släpper lätt från stekpannan.- Ett ergonomiskt utformat handtag.- En stekpanna med lättare vikt för smidig hantering.- En stekpanna som med sin stilrena design kan ställas på matbordet vid servering.
Skogspanna Kolstål 46 cm
895 kr
AstroSweden
Stabilotherm Skogspanna Kolstål 46 cm - för dig som vill bära med dig stekhällen. Denna lätta stekhäll i kolstål är tillverkad i Sverige, svenskt hantverk i högsta klass. Tack vare att den är i kolstål så blir den lätt att bära med sig och är betydlig lättare än t.ex. stekhäll i gjutjärn. De höga kanterna gör att maten stannar kvar på pannan och du kan även laga grytor, köttfärssås eller steka pytt utan att maten trillar av. Den plana ytan på stekhällen gör det enklare att steka pannkakor, ägg och krabbelurer då smeten inte flyter in i mitten. Handtagen på sidorna är vikbara så du enklare kan packa ner stekhällen i packningen. Storleken på 46 cm gör den lämplig för upp till 8-10 personer beroende på maträtt. Använda alltid rapsolja eller SMÖR när du lagar mat då den tål högre värme. Inbränning av pannan vid elden: * Stekhällen bör stekas in första gången innan du använder den, för att den ska få den fina stekytan som man vill ha. * Diska pannan med diskmedel i hemmet. Detta är i princip första och sista gången du ska använda diskmedel. * Olja in Jägarstekpannan med ett tunt lager matolja över hela pannan, både fram och baksida. Vi rekommenderar solrosolja. * Skruva helst loss träskaftet innan inbränningen, (om det finns) annars får du vara väldigt försiktig och hålla koll på skaftet så det inte ligger i elden. * Lägg stekpannan rakt i elden. Låt den ligga en bra stund så att det börjar ryka och att fettet börjar brännas in i pannan. Vänd pannan så andra sidan också hettas upp och bränns in. * Om pannan börjar torka ur av olja, smörj på ett tunt lager till. * En ordentligt inbränd panna blir brunsvart, ofta ljusare vid kanterna. Med tiden blir pannan allt mörkare och vackrare. Inbränning i av pannan köket i ugnen: * Diska pannan med diskmedel. * Torka produkten och stryk på ett tunt lager solrosolja. * Skruva av träskaftet om du har ett sådant på din panna. * Ställ in stekpannan på ett galler i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min tills oljan torkar in och blir en mörk hinna. Håll pannan under uppsikt. * Upprepa genom att lägga på ett nytt lager olja och sedan in i ugnen igen. Detta kan behöva göras flera gånger. * När pannan svalnat – torka ur överflödig olja med hushållspapper. Egenskaper: * Material: Kolstål * Vikt: 3,1 kg * Diameter: 46 cm
Kockums Stekpanna ø28 cm med ergonomiskt handtag
899 kr
Kockums jernverk
Kockums Jernverk har i samarbete med Designstudio Amsell Berlin tagit fram en lättare kolstålsstekpanna med ett ergonomiskt utformat handtag. Amsell Berlin har inspirerats av stekpannans runda form och låtit den följa med i handtaget. Det bredare handtaget balanserar stekpannans tyngd, och med en vackert välvd ovan och undersida får man ett bra grepp som fungerar fint även vid tvåhandsfattning. Denna stekpanna tillverkas i 2, 5 mm tjockt svenskt kolstål och blir därmed ca 15% lättare. Handtagets borstade rostfria yta ger stekpannan ett elegant uttryck.Även denna stekpanna levereras med en inbränning av vegetabiliska oljor. Du får då en stekpanna som kan börja användas direkt efter inköp utan några inbränningsprocedurer. Detta är en stekpanna som blir bättre ju mer man använder den. Den kommer att ändra utseende efter hand som den används, men det är en del av charmen med en kolstålsstekpanna där år av användande ger en allt finare patina. Som alltid med kolstålsprodukter rekommenderar vi en långsam uppvärmning som ger en jämn värme över hela stekytan. Kolstålet håller värmen effektivt och man behöver därför inte använda sig av högsta effekt på spisen. Efter rengöring i hett vatten och en direkt torrtorkning avslutar du med att smörja ett tunt skikt av olja på stekytan. På så vis underhåller du stekpannans yta på ett enkelt sätt och du bygger samtidigt upp en släpp-lätt-effekt. Med Kockums Jernverks ergonomiska kolstålsstekpanna får du:-En stekpanna tillverkad i Sverige med omtanke om både användare och miljö, och som med rätt skötsel håller livet ut.-En jämn och effektiv värme, idealisk för perfekt stekta biffar och krispiga grönsaker.-Din egen naturligt uppbyggda stekyta, fri från farliga ämnen, där det du steker släpper lätt från stekpannan.-Ett ergonomiskt utformat handtag.-En stekpanna med lättare vikt för smidig hantering-En stekpanna som med sin stilrena design kan ställas på matbordet vid servering. Kockums Jernverks kolstålsstekpanna passar både den passionerade
Kockums Stekbord, kolstål, 63x27 cm
1249 kr
Kockums jernverk
Kockums stekbord tillverkas i Sverige av svenskt 4 mm kolstål. Det är förinbränt med vegetabiliska oljor vilket gör det startklart direkt efter inköp och du slipper att börja med en inbränningsprocedur. Stekbordet har två rejäla handtag och en dekorativ Kockumslogga. Bredden på stekbordet, inklusive handtag, är 63 cm och du får en stekyta på 45x22 cm. Stekbordet fungerar på alla typer av värmekällor och på grillen. De svetsade kanterna är väl bearbetade och de vinklade ytterkanterna gör att fett och vätska inte rinner ut, samtidigt som du enkelt kommer åt att jobba med maten. Detta stekbord är perfekt för matlagningsentusiasterna som vill lyfta nivån på sin matlagning, både inomhus och utomhus. Tjockleken på 4 mm gör den optimal på induktion, på grill eller över öppen eld. Stålets tjocklek är avgörande för hur snabbt stekbordet hettas upp och med tjocklek 4 mm får du ett stekbord som både hettas upp snabbt och lagrar värme effektivt. Du kan smasha burgare, steka grönsaker och större bitar av kött och fisk. Hela stekbordet går att lyfta fram och använda för servering och varmhållning vid middagsbordet. Om du vill ta med dig matlagningen ut i naturen finns en eldställning att komplettera stekbordet med. Detta är förmodligen sommarens roligaste produkt!Läderhandtagen på bilden är ett tillbehör som köps separat.
Kockums Handtagsskydd 8x3 cm
499 kr
Kockums jernverk
Eleganta handtagskydd i högkvalitativt läder, tillverkade i Sverige. Du får säkra och bekväma handtag flera år framöver. Lädret kommer att få en fin patina efter hand som det används och ger en fin balans mot kolstålet. Dessa handtagsskydd passar vår Stekpanna/Pajform med dubbla handtag. Handtagsskyddet är framtaget med, och tillverkat av, Tärnsjö Garveri.
Kockums Stekpanna ø30cm med ergonomiskt handtag
999 kr
Kockums jernverk
Kockums Jernverk har i samarbete med Designstudio Amsell Berlin tagit fram en lättare kolstålsstekpanna med ett ergonomiskt utformat handtag. Amsell Berlin har inspirerats av stekpannans runda form och låtit den följa med i handtaget. Det bredare handtaget balanserar stekpannans tyngd, och med en vackert välvd ovan och undersida får man ett bra grepp som fungerar fint även vid tvåhandsfattning. Denna stekpanna tillverkas i 2, 5 mm tjockt svenskt kolstål och blir därmed ca 15% lättare. Handtagets borstade rostfria yta ger stekpannan ett elegant uttryck.Även denna stekpanna levereras med en inbränning av vegetabiliska oljor. Du får då en stekpanna som kan börja användas direkt efter inköp utan några inbränningsprocedurer. Detta är en stekpanna som blir bättre ju mer man använder den. Den kommer att ändra utseende efter hand som den används, men det är en del av charmen med en kolstålsstekpanna där år av användande ger en allt finare patina. Som alltid med kolstålsprodukter rekommenderar vi en långsam uppvärmning som ger en jämn värme över hela stekytan. Kolstålet håller värmen effektivt och man behöver därför inte använda sig av högsta effekt på spisen. Efter rengöring i hett vatten och en direkt torrtorkning avslutar du med att smörja ett tunt skikt av olja på stekytan. På så vis underhåller du stekpannans yta på ett enkelt sätt och du bygger samtidigt upp en släpp-lätt-effekt. Med Kockums Jernverks ergonomiska kolstålsstekpanna får du:-En stekpanna tillverkad i Sverige med omtanke om både användare och miljö, och som med rätt skötsel håller livet ut.-En jämn och effektiv värme, idealisk för perfekt stekta biffar och krispiga grönsaker.-Din egen naturligt uppbyggda stekyta, fri från farliga ämnen, där det du steker släpper lätt från stekpannan.-Ett ergonomiskt utformat handtag.-En stekpanna med lättare vikt för smidig hantering-En stekpanna som med sin stilrena design kan ställas på matbordet vid servering. Kockums Jernverks kolstålsstekpanna passar både den passionerade
Stekpanna kolstål, 24 cm
483 kr
Bagaren och Kocken

Tillaga en lång räcka välsmakande rätter med hjälp av den smarta stekpanna från Kockums Jernverk. Pannan är tillverkad i Sverige av materialet kolstål. Vid bränningsprocessen har man använt vegetabilisk olja, vilket också sker i Sverige. Den funktionella stekpannan finns i tre olika storlekar: 24 cm, 28 cm och 30 cm. Bottendiameter är 19 cm. (24 cm.), 22,5 cm. (28 cm.) och 25 cm. (30 cm.) Tjockleken på stekpannan är 3 mm.

Stekpannan tål extremt höga temperaturer, vilket är perfekt när du vill få till en spröd stekyta. Därutöver fördelas värmen jämt och effektivt för optimala resultat. Den stilrena stekpannan är kompatibel med alla typer av spisar, inkl. induktion, och den tål även användning i ugn. Pannan tål inte maskindisk och bör diskas för hand i varmt vatten, därefter bör den torkas av noggrant.

 

Kockums Stekpanna, kolstål ø30 cm
899 kr
Kockums jernverk
Kockums Jernverks stekpanna tillverkas i Anderstorp av svenskt 3 mm kolstål från SSAB. Stekpannan är ca 20% lättare än en gjutjärnspanna. Vår egen instekning av den blästrade stålytan med svenska vegetabiliska oljor ger unika stekegenskaper och väldigt god släpp-lätteffekt. Våra stekpannor är helt fria från PFOA och PTFE. Denna stekpanna kan börja användas direkt och du behöver inte starta med en inbränningsprocedur. Designen med rakare och högre kant ger stekpannan en större bottendiameter. Du får i Kockums Jernverks stekpanna en större stekyta jämfört med andra stekpannor i samma storlek. Stekpannan tål höga temperaturer och sprider värmen jämnt och effektivt, vilket är perfekt för stekning och rostning. Den fungerar på alla typer av värmekällor och går också bra att använda i ugn upp till 200°. Det svartlackerade handtaget har en präglad Kockumslogga samt hål för upphängning. Finns även i storlekarna ø24 cm och ø28 cm. Läs gärna mer om stekpannan i våra skötselråd. Fem plus +++++ i Aftonbladets test av stekpannor 2021!I Aftonbladet Plus årliga test av stekpannor tilldelades Kockums kolstålsstekpanna i storlek ø28 cm högsta betyg. Vår målsättning - att tillverka en uppskattad stekpanna som håller över tid, är funktionell och 100% svensktillverkad - är uppfylld.
Kockums Stekpanna, kolstål, ø28 cm med löstagbart handtag
1098 kr
Kockums jernverk
Gedigen svenskproducerad stekpanna/pajform i svenskt kolstål, här med ett handtag man kan montera av och på med ett enkelt tumgrepp. Stekpannan är förinbränd med vegetabiliska oljor vilket gör den startklar direkt efter inköp och du slipper börja med en egen inbränningsprocedur. Den tål höga temperaturer och sprider värmen jämt och effektivt, vilket är perfekt för stekning och rostning. Fungerar på alla typer av värmekällor och i ugn. Använd den både som stekpanna och pajform. Utan handtaget tar pannan mindre plats i ugnen och på matbordet och kan lättare staplar vid förvaring. Tillbehör: Dekorativa handtagsskydd av Tärnsjöläder finns som tillbehör för att skydda fingrarna om man använder pannan utan handtaget.
Kockums Plättpanna 24 cm
899 kr
Kockums jernverk
Världens första frästa Plättpanna i kolstål, tillverkad i Anderstorp. En praktiskt och slitstark 24 cm Plättpanna av 100% kolstål. Den 4 mm tjocka bottnen ger en jämn och energieffektiv värmeledning. Vår inbränning med svenska vegetabiliska oljor ger unika stekegenskaper och med tiden en väldigt god släpp-lätteffekt. Denna Plättpanna 24 cm kan du börja använda direkt utan någon inbränningsprocedur. Designen med låg kant och lätt vinklad insida gör att du enkelt kan vända dina plättar. Fungerar på alla värmekällor inklusive öppen eld och på grillen. Kolstålsprodukter rengörs enbart med hett vatten, diskmedel ska inte användas. Torka pannan torr och avsluta med att smörja ett tunt lager olja på stekytan så underhåller man ytan på ett enkelt sätt. Blötlägg inte en kolstålsprodukt och låt den inte självtorka, den riskerar då att börja rosta. Grytlapp rekommenderas då handtaget kan bli varmt.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.