
Denna kockkniv från Kai Shun är tillverkad med ett vackert damaskusstål och har en extremt skarp egg. Handtaget är gjort av pakka-wood och designat för att ge ett bra grepp. En högkvalitativ kniv som passar utmärkt för alla typer av matlagning.

Santokukniv av högsta kvalitet från Kai är ett viktigt verktyg till köket när det kommer till olika skäruppgifter. Shun Premier kniven gör det möjligt att skära utan besvär oavsett vilken ingrediens det gäller. Kniven är tillverkad i rostfritt stål med en hårdhet på HRC 61. Det ergonomiska handtaget är gjord på laminerat pakkaträ av valnöt, som ger en fin design.
Det rekommenderas att du använder kniven på en skärbräda av plast eller trä. Du bör också undvika att skära i ben eller frysta ingredienser. Det kan vara en god idé att slipa stålet med en slipsten av diamant - gärna direkt efter användning varje gång. Santokukniven skall diskas för hand direkt efter användning och den borde antingen stå i en knivblock eller på en magnetlist. Knivbladet mäter 18 cm och handtaget mäter 12 cm.

Den här kiritsuken i serien Classic från Kai Shun finns i flera storlekar och kombinerar en oöverträffad anatomi med ett tåligt blad som är både hårt och flexibelt tack vare sin högkvalitativa hybridkomposition. VG MAX-stål med en hårdhet på 61 HRC (±1) utgör hela klingans kärna ända ut till eggen. Kärnan är sedan innesluten i 32 lager damaskusstål.

Kai Shun Nagare förskärare är utmärkt till att skiva kött. Eggen på kniven är tillverkad av två sorters stål som varvats och tillsammans bildar ett 72-lagers Damaskus stål. Unikt och otroligt hållbart. Knivarna ur Shun Nagare-kollektionen är en fröjd att arbeta med och passar både hemma och i professionella kök.
Specifikationer:
- Hårdhet på 61 HRC +/- 1
- Handtag i svartgrått Pakka-trä
- 72-lagers Damaskus stål


Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.
Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 25,5 cm

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.


Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 17,5 cm

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 19 cm

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.


Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.

Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.
Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.
Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.
Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.
I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
Bladets längd: 15 cm

Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker.
Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.

Den här japanska univeralkniven ingår i serien Shun Classic White från KAI – märkets mest exklusiva knivkollektion. En universalkniv är perfekt för alla uppgifter som kräver exakta snitt. Vissa kockar använder den som en större skalkniv, medan andra föredrar att använda universalkniven som ett nättare alternativ till en kockkniv. Den kan användas för att skära det mesta: grönsaker, kött, ost och mycket mer. Den lätt böjda formen tillåter måttligt gungande snitt och ger exakthet, samtidigt som bladlängden på 15 centimeter gör att den passar till så gott som allt.
Kniven är helt tillverkad i Japan. Den har en kärna av högkvalitativt VG-MAX-stål, omgiven av 32 lager Damaskusstål på varje sida. Damaskusstålet ger varje blad ett unikt vackert mönster, en extrem hårdhet på 61 HRC +/- 1 och exceptionellt lång hållbarhet. Det hårda bladet bladet slipas manuellt, vilket ger en oöverträffad skärpa och låter kniven glida igenom även hårdare råvaror.
Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Det ligger bekvämt i handen, medan tvärsnittet på 10,4 centimeter visar den traditionella japanska kastanjeformen. Tack vare bladets skärpa ihop med den välbalanserade vikten är kniven rolig att använda, så att du kan få mycket uträttat i köket utan att tröttna. Efter avslutad användning: Diska och torka för hand. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet med spetsen nedåt.
Shun Classic White från KAI är en av världens mest uppskattade serie knivar i Damaskusstål. Shun betyder ungefär "höjden av perfektion" och varje kniv i serien får sin unika personlighet genom att Damaskusstålets naturliga skönhet framhävs. Inspirationen till hantverket är hämtat från samurajtraditionen och knivarna slipas för hand. Du får en kniv med exceptionell kraft som håller länge i köket.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.