Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
6000 MCT Brödkniv 23 cm

Denna japanska brödkniv från Miyabi kombinerar traditionellt hantverk med modern design. Kniven är tillverkad med ett hamrat stål och ett skaft i pakkaträ, vilket ger den ett unikt utseende. Med sin extremt vassa egg är den perfekt för att skära bröd med precision.

1995 kr

Brödkniv
Köksknivar
Knivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
1599 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 13 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 13 cm är i längsta laget för en skalkniv, vilket gör den lite bättre för att även skiva och skära frukter och grönsaker. 

5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 9 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret på ett enkelt sätt.  

Mikoto kockkniv 14 cm
2799 kr
Bagaren och Kocken

Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.

Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.

ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm
2099 kr
Bagaren och Kocken

Denna santokukniv från Miyabi är annorlunda än de vanliga santoku-knivarna. Spetsen på bladet går upp i en svag böj medans en vanlig santokukniv är rak. Den smala spetsen gör det möjligt att göra den vaggande hackningen som vi europeer ofta använder när vi hackar stora mängder grönt. Bladet mäter 18 och är tillverkat i MicroCarbide MC63 pulverstål, inneslutet i två stållager. Hårdheten är 63 Rockwell. Cryodur ishärdning av bladet och ett dimensionellt skaft i pakkaträ ger en perfekt balans, enastående komfort och en otrolig skärförmåga oavsett hur du använder den.

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 

6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
2112 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.

Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.

Mizu Gyutoh kockkniv 24 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sin elegans och sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa – ett utmärkt val för varje seriös matlagare. Miyabis knivar har en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som har CRYODUR®-härdats till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är sedan omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningen resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är otroligt tålig och som gör att råvarorna inte fastnar lika enkelt på bladet. Kniven tillverkas i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.

5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
3300 kr
Bagaren och Kocken

Bladets längd: 24 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.

Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   

Mizu brödkniv 23 cm
1899 kr
Bagaren och Kocken

Med Mizu brödkniv från Miaybi blir det en fröjd att skära upp bröd till såväl frukost och fika som till lunch, middag och mellanmål. Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa, vilket gör dem till ett utmärkt val för varje seriös matlagare.

Den unika designen hos Miyabis knivar är svår att hitta någon annanstans på marknaden. De har nämligen en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som är CRYODUR®-härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningsprocessen ger en kniv med ett elegant utseende, som dessutom är otroligt tålig och där råvarorna lättare undviker att fastna på bladet. Kniven är tillverkad i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.

5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm
3999 kr
Bagaren och Kocken

Miyabi är kända för deras japanska knivar i toppkvalité. Med 5000FCD Shotoh örtkniv får du en 11 cm lång kniv som med lätthet hjälper dig hacka dina örter med precision. Gyutoh kockkniv är 20 cm lång och ger dig en kniv med otrolig hårdhet och hållbarhet.

Knivarna från Miyabi har ett stort, vackert skaft i pakkaträ och kniven är inspirerad av det vackra japanska konstverket "vågen", vilket tydligt syns i utformningen. En elegant design som går hand i hand med knivens prestanda. Raw har en kärna av hårt FC61 Micro Carbide pulverstål. Täckt med 48 lager rostfritt stål i vacker och tydlig damaskdesign. Här får du ett set som gör det möjligt att klara av alla uppgifter i köket utan besvär eller problem.

Skärbräda Butcherblock 46cm x 46 cm x 7,5 cm
4138 kr
Bagaren och Kocken
BoosBlocks skärbräda/slaktarblock.
 
Läcker och robust skärbräda av massivt lönnträ. Skärbrädan passar utmärkt för både professionella kockar och hemmakockar. Mer hygienisk än plastskärbrädor eftersom den förebygger bakterietillväxt.

Olja in din skärbräda var 3-4 vecka. För detta rekommenderar vi Boos Board Cream och Boos Mystery Oil.

Tål INTE maskindisk. För att rengöra skärbrädan tvättar du den med varmt vatten och diskmedel. Låt torka. Får ej blötläggas eller nedsänkas i vatten.

Mått 46 cm x 46 cm.

Tjocklek 7,5 cm.

Vikt 9,5 kg.
6000 MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
1299 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 9 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 9 cm är den allra vanligaste storleken på en skalkniv. 

6000 MCT Artistan Kiritsuke, 24 cm
2529 kr
Bagaren och Kocken

Japansk universalkniv av modellen Kiritsuke, i serien 6000 MCT från Miyabi. Den här bladformen passar för de flesta uppgifter, men används i det japanska köket ofta för att tillaga sashimi och skära grönsaker.

Kniven har ett vackert skaft i pakkaträ som ger dig både komfort och balans. Det symmetriska bladet är slipat med Honbazuke-teknik, vilket säkerställer en otrolig skärpa. Du får en funktionell och balanserad kniv, väl lämpad för kökets utmaningar. Diska för hand under rinnande vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.

5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
2199 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 13 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret. 13 cm är i det längsta laget för att vara en skalkniv, vilket gör den mer användbar när det kommer till att skära och skiva mindre grönsaker. 

BLACK 5000MCD Chutoh Filé/kött kniv 15 cm
3495 kr
Bagaren och Kocken

Denna Chutoh-kniv är en mellanstor kniv. Den används oftast när Shotoh-kniven är för liten och Gyutoh-kniven är för stor. Med andra ord - det är den perfekta allround/ universalkniven till köket. Kniven är 15 cm lång.

 

Miyabi 5000MCD 67 består av en ultravass knivserie som med namnet 67 berättar att den har en hårdhet på 67 Rockwell. Stålets kärna består av 133 lager och är behandlad med Cryodur ishärdningsprocess för att göra knivarna korrosiontålig. Materialet i kniven är pulverstål. 

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med de urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 

ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm
1749 kr
Bagaren och Kocken

Miyabi är en produkt från Zwilling Group och är synonymt med äkta japanska knivar. Miyabi-knivar är autentiska, de försöker inte vara japanska, de ÄR japanska. Miyabi knivar tillverkas på samma sätt och med samma traditioner som de gamla kniv-mästarna. Knivarna tillverkas på Zwillings egna fabriker i Japan.

 

Specifikationer:

- 14 cm

- 6000 MCT

- Santokukniv 

Mizu 5000MCT Knivset 2 delar
2799 kr
Bagaren och Kocken

Detta perfekta knivset från Miyabi, som består av 2 delar: en Gyutoh kockkniv 20 cm. som är perfekt för att hacka, snitta och skära, och en Shotoh örtkniv 9 cm, som är särskilt anpassad till mindre frukt och grönsaker. Båda knivarna har ett ergonomiskt handtag av micarta som ligger stabilt i handen när du skär.

Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid pulverstål, som är CRYODUR® härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC omgivet av 2 lager Tsuchime hamrat rostfritt stål. Detta resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är hållbar och du slipper att råvarorna fastnar på bladet. Knivarna från Miyabi är av högsta kvalitet och tillverkas i Seki, Japan. Dessutom kommer det med livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.