Köpa.se Logo
x
569 056
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Mikoto skalkniv 9 cm

Miyabi Mikoto skalkniv är en exklusiv kniv med en bladlängd på 9 cm. Den kombinerar japanskt hantverk med tysk teknologi och har ett vackert damaskusmönster. Kniven är tillverkad i Japan och har ett naturvitt Mikarta-handtag.

1899 kr

Köttkniv
Köksknivar
Knivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
800DP shotohkniv 9 cm
1199 kr
Bagaren och Kocken

Miyabi 800DP shotohkniv på 9 centimeter är den perfekta kniven för dig som letar efter ett mångsidigt och funktionellt redskap i vardagen. Den lilla kniven har en nätt design med ett starkt blad, som är idealisk för att rensa, skala och skära små frukter och grönsaker. Ett bra val när du ska hacka råvaror som färska örter, lök, vitlök och mycket mer.

Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket gör det både sylvasst och tåligt. Kniven är mycket välbalanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Ett utmärkt val för den seriösa kocken som strävar efter bästa möjliga resultat i köket. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.

Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil som kombinerar japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De tillverkas för hand i den japanska staden Seki och har en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-metoden.

RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 11 cm
1249 kr
Bagaren och Kocken

Denna praktiska kniv från Miyabi är en Shotoh-kniv eller som vi i Europa säger grönsakskniv/ skalkniv. Kniven är tillverkad av japanska Miyabi som är en del av den tyska Zwilling-gruppen. Kniven har ett blad på 11 cm och är perfekt till frukt, grönsaker och mindre köttbitar. Denna kniv har en kärna i FC61 stål som är belagt med 48 lager stål, vilket ger kniven sitt unika Damaskus-utseende på bladet.

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 

5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 9 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret på ett enkelt sätt.  

5000 MCD Birch Kiritsuke, 24 cm
3499 kr
Bagaren och Kocken

Med 5000 MCD Birch Kititsuke från Miyagi får du en japansk kockkniv som klarar de flesta typer av skärjobb, till exempel kött, fisk och grönsaker. Kniven har ett högkvalitativt blad av högkvalitativt stål (MC63), och ett skaft i vacker ljus masurbjörk som ger den ett unikt utseende. Bladlängd 24 centimeter. 

Kniven slipas med Honbazuke-teknik, en traditionell japansk handslipning. Bladet slipas och poleras i tre steg, vilket ger en extrem skärpa. Tack vare att bladet är ishärdat i -196°C har det dessutom en hårdhet på över 60 HRC. Du får en balanserad, vass, tålig och vacker kniv som snabbt blir en trogen följeslagare i köket

ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
1599 kr
Bagaren och Kocken

Den perfekta kniven att snitta, skära och skala frukt och grönsaker med. Shotoh-kniven från Miyabi är en del av ARTISAN-serien och utrustad med skarpt blad till följd av Honbazuke finslipningen. Skaftet är tillverkat i mörkt, ådrat pakkaträ och dekoreras med ett fint mosaikemblem. Skalkniven har en bladlängd på 14 cm. 

Knivbladet har en kärna av MicroCarbide MC63 pulverstål som bäddats in i två lager rostfritt stål. Därutöver har bladet en autentisk Tsuchime-look - alltså en hamrad finish. Det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Skalkniven tål inte maskindisk utan ska diskas för hand. 

6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
1599 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 13 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 13 cm är i längsta laget för en skalkniv, vilket gör den lite bättre för att även skiva och skära frukter och grönsaker. 

6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
2295 kr
Bagaren och Kocken

Bladets längd: 24 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.

Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.

 

 

800DP santokukniv 18 cm
2027 kr
Bagaren och Kocken

Med Miyabi 800DP santoku-kniv får du den perfekta kombinationen av estetik och funktionalitet. Med sin eleganta och precisa design är den ett måste för alla kockar och matentusiaster. Med sitt blad på 18 centimeter är santokun ett perfekt verktyg i köket, lämplig för att både hacka, skiva och tärna. Den ger exakta och jämna snitt, vilket kommer väl till pass såväl när du hackar grönsaker som när du skivar kött eller filéar fisk.

Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och tåligt blad. Tack vare knivens perfekta balans är den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Ett bra val för seriösa kockar som vill nå bästa möjliga resultat i köket. Handdisk rekommenderas för att bibehålla knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.

Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen.

San Kyoto Skalkniv 9 cm
1787 kr
Bagaren och Kocken

Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.

Bladets längd: 9 cm

Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.

Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En mycket användbar skal/renskniv som fungerar lika bra i luften för att till exempel rensa svamp som att hacka smågrönsaker på skärbrädan.

BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
3599 kr
Bagaren och Kocken

Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! 

Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. 

Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! 

Specifikationer 
Färg: Svart
Material: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträ
Längd: 23 cm
CRYODUR® härdat knivblad
Tillverkad i Japan
133 lager stål 
Damaskus-mönstrat blad

800DP nakirikniv 17 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Miyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.

Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.

800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen.

6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
2199 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.

Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.

BLACK 5000MCD Shotoh Allkniv 13 cm
3272 kr
Bagaren och Kocken

Denna otroligt starka japanska Shotoh kockkniv har ett blad på 13 cm. Den är tillverkad av det extremt hårda mikro-karbid pulverstål, något som ger en fantastisk skärpa. Det är en sann lättviktare och är perfekt till att hacka upp småsaker som frukt och grönt. Kärnan är täckt av 132 stållager vilket gör att bldet har den unika damaskus-designen

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 

BLACK 5000MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
3499 kr
Bagaren och Kocken

Denna Sujihiki filé-kniv från Miyabi har en otroligt hård kärna av mikro-karbid stål som är effektiv att använda och har en otrolig skärpa. Den har ett långt tunt blad som är bra till att skära både kött och fisk. Den är speciellt framtagen för att skära sashimi och bladets längd låter dig använda hela bladet at skära med. Knivbladets kärna är täckt med 132 lager stål så det har det unika damaskus-mönstret.

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 

Mizu Gyutoh kockkniv 24 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sin elegans och sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa – ett utmärkt val för varje seriös matlagare. Miyabis knivar har en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som har CRYODUR®-härdats till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är sedan omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningen resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är otroligt tålig och som gör att råvarorna inte fastnar lika enkelt på bladet. Kniven tillverkas i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.

5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
3300 kr
Bagaren och Kocken

Bladets längd: 24 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.

Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.