Köpa.se Logo
x
569 983
PRODUKTER
x
1 542
KATEGORIER
Original S1 jägarstekpanna

Denna stekpanna är tillverkad i Sverige av kolstål och är perfekt för matlagning över öppen eld. Den är designad för att tåla höga temperaturer och blir bara bättre ju mer den används. Med ett fast handtag som kan förlängas med en pinne från naturen är den enkel att hantera.

355 kr

Köksredskap
Stekpannor
Matlagning
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Gjutjärnsstekpanna 28 cm, stålhandtag
899 kr
Bagaren och Kocken

En gjutjärnspanna har en naturlig non-stick beläggning som är skapad av samma typ av fett som du annars använder för matlagning. Därför är detta ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du lagar.

Carl Victors gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen låga. Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen försiktigt. På så sätt får maten en läcker stekskorpa, samtidigt som maten tillagas med hjälp av värmen som redan finns i järnet. Vikt 2,9 kg. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Original S4 jägarstekpanna
495 kr
Bagaren och Kocken

Original S4 jägarstekpanna är den första modellen i denna serie, som nu finns i flera storlekar och modeller. Denna storlek är idealisk för 1-2 personer, beroende på hur mycket magen kurrar. Den är utrustad med ett fast, rörformat handtag som kan förlängas med en pinne som finns i naturen. Stabilotherms Jägar-stekpannor är tillverkade i Sverige av kolstål. Materialet är lämpligt för användning över eld eftersom det tål mycket höga temperaturer. Ju mer du använder pannan, desto bättre blir stekegenskaperna.

När Kaj Rosander skapade den första Jäger-stekpannan i Småland i slutet av 80-talet för att steka lite bacon över öppen eld, hade han ingen aning om att pannan skulle bli en så populär produkt. Idag, mer än 30 år senare, säljs den fortfarande i nästan oförändrad form. Diska stekpannan med varmt vatten och använd inte maskindiskmedel. Den tål inte maskindisk. Torka av stekpannan med hushållspapper och gärna med lite matolja för att förhindra rost. Förvara den på en torr plats. Om du tar väl hand om din Jägar-stekpanna kommer den att hålla i generationer.

Viktigt - Före första användning

Börja med att diska stekpannan väl med varmt vatten och lite diskmedel innan den används första gången. Torka sedan stekpannan väl så att den blir helt torr. (Observera att modellerna S1-S4 levereras med ett tunt skyddande lager olja, som diskas bort i steget ovan.) Bränn sedan in den nya stekpannan för att ge den dess naturliga non-stick-beläggning.

Smörj in stekpannan med ett tunt lager matolja och låt det brinna av vid hög temperatur. Placera stekpannan direkt i elden. Låt den stå tills oljan börjar ryka och ändra färg. Upprepa proceduren 3-5 gånger. Om stekpannan börjar bli torr, stryk på ytterligare ett tunt lager olja.

En riktigt välbränd gjutjärnspanna har en brunsvart färg, ofta ljusare i kanterna. Med tiden blir den bara mörkare och vackrare. Detta behöver bara göras en gång.

Stekpanna Gjutjärn 26 cm Trähandtag
772 kr
Bagaren och Kocken

Stekpanna 26 cm med trähandtag.
Bottendiameter som ligger mot plattan 20 cm.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

 

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 

Stekpanna Gjutjärn 26 cm Stålhandtag
695 kr
Bagaren och Kocken

Stekpanna 26 cm med stålhandtag

Bottendiameter som ligger mot plattan 20 cm

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

 

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 

Traktörpanna gjutjärn 28 cm, bok
1049 kr
Bagaren och Kocken

Den högkvalitativa gjutjärnspannan från Carl Victor har högre kanter än en vanlig stekpanna. Den har även en naturlig non-stick-beläggning som skapas av det fett du annars använder för matlagning och är därför ett mycket hälsosammare sätt att steka mat. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du gör. De höga kanterna på 6,5 cm gör denna panna idealisk för grytor eller långsam upptining och uppvärmning av all slags mat.

Hetta upp pannan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och klar. Du kan bryna (försluta) maten i 45 sekunder på varje sida innan du sänker värmen för att avsluta tillagningen. På så sätt uppnår du en läcker stekskorpa, samtidigt som maten blir färdig med hjälp av värmen som redan finns i järnet.

Carl Victor gjutjärnspannor och kastruller kan användas på alla typer av värmekällor (inklusive induktion). Handtaget är tillverkat av bokträ och är en perfekt värmeisolator. Finns i två storlekar. Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor är redan brända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför redo att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Detta är en högkvalitativ produkt som kommer att förse dig och dina nära och kära med otaliga goda middagsminnen i många år framöver.

Läs nedan hur du sköter och bevarar din stekpanna så att den kan hålla i generationer.

Jägarstekpanna+Stekspade
345 kr
AstroSweden
Paket med stekpanna och stekspade! Stabilotherm vikbar jägarstekpanna i kolstål- Tillverkad i Ulricehamn Sverige. Här snackar vi svenskt hantverk, kvalité och känsla. Denna smidiga stekpanna kommer bli din bästa vän i många år framöver, och den blir bara bättre ju mer du använder den. Tack vare att du kan vika ihop den så blir den inte större än att du får ner den i en liten ryggsäck. Vikten är också låg tack vare att den är tilverkad i kallvalsat kolstål, som är både tåligt och slitstarkt. Kolstål är som en blandning av både gjutjärn och "nonstick" fast du får bara det bästa från båda världarna! Den är betydligt lättare än gjutjärn men ändå mer eller mindre lika tålig. Kolstålet tål också höga temperaturer och ger en bra värmespridning över hela ytan. Pannan är rostskyddad vid leverans med vegetabilisk olja, diska ur pannan med lite diskmedel innan första användning. Kom ihåg att efter varje användning diska ur pannan med vatten endast, aldrig diskmedel. Fetta även in pannan efter varje användning så har du en kompis i generationer framåt. Bäst är att använda rapsolja som tål högre värme, eller SMÖR som ger bästa smaken såklart! Testa att göra en klassisk kolbulle, det blir inte bättre än så! Jägarstekpanna med fällbart handtag är en vidarutveckling av Jägarstekpanna orginal. Utrustad med ett vikbart skaft och ett handtag i björk gör den bekväm att hålla i samtidigt som den är enkel att få med i packningen. Pannan är av ett kallvalsat kolstål och 100% svensktillverkat i deras egen verkstad och rostskyddad med en vegetabilisk olja. Ett tips för att slippa smutsa ner dina andra grejer är att köpa till en skyddspåse. Detaljer: Material: Stekpanna: Kolstål. Handtag: Björk. Vikt: 630 g. Diameter: 21 cm. Längd handtag: 26 cm. Stekspade: Längd 24 cm Tillverkad i Sverige
Stekspade 24 cm
99 kr
AstroSweden
Stabilotherm Stekspade 24 cm - passar lika bra i skogen som i köket. Stekspade med fint handtag i bokträ som kommer bli finare ju mer du använder den. Stekspaden är tillverkad i rostfritt stål och är lagom hård för att kunna vända stekta ägg och pannkakor, men samtidigt följsam för stekpannor som inte är helt plana. Tack vare det lilla formatet så fungerar den bra även till ditt stormkök. Använd den till din jägarstekpanna, passar ner i förvaringspåsen. * Material: Rostfritt stål/bok * Längd: 24 cm * Vikt: 62 gram
Fickkniv Hunter XT
895 kr
AstroSweden
Victorinox Hunter XT är en riktigt praktisk jaktkniv. När du väl börjat använda denna fickkniv kan du nästan lämna alla andra knivar hemma. Användningsområdet är oändligt, trots få verktyg. Buköppnaren är rejäl och stabil så du kan enkelt ta ur, men den funkar lika bra att skära rep, bilbälten osv med. Kniven på 11 cm är tillräckligt stor för de flesta tälj jobb. Korkskruven kommer väl tillhands när du ska fira. Denna nya modell har även en smidig träsåg. Alla delarna är självklart låsta med en rejäl knapp i sidan, men samtidigt enkel at hantera med en hand! Detaljer: * Buköppnare med säkerhetslås * Knivblad med säkerhetslås * Korkskruv * Nyckelringsfäste * Träsåg * Bältesskärare * Längd: 11 cm * Bredd: 3,5 cm * Vikt: 150 g
Stekpanna Gjutjärn 28 cm Trähandtag
749 kr
Bagaren och Kocken

Stekpanna i 28 cm med trähandtag från det svenska varumärket Skeppshult. Bottendiameter som ligger mot plattan är 22 cm.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett så kallat Natural non-stickskydd, utan tillsätta kemikalier.

Produkterna tillverkas av noggrant kontrollerade råmaterial i form av rent tackjärn. De använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När du tillagar mat i en gjutjärnspanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärnspannan kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Gjuterit är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet. 

Skötselråd:

- Diska din stekpanna för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska göra en grovrengöring: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in med ny rapsolja.
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
- Om matrester bränns fast kan pannan rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 

Varningstriangel Jakt med drivande hund, 46 x 40 cm
175 kr
AstroSweden
VARNINGSTRIANGEL JAKT MED DRIVANDE HUND Försett med hål för fastsättning på bilens varningstriangel. Mått 46 x 40 cm.
Alessi Tending Box cocktail-set 5 delar
2204 kr
Bagaren och Kocken
Få den ultimata cocktailupplevelsen från italienska Alessio. Boxen består av delar från en helt ny kollektion av cocktail-redskap designade av den välrenommerade Giulio Iacchetti i samarbete med den skickliga mixologen Oscar Quagliarini. Med ett glansigt och vackert uttryck kombinerat med en strikt design är dessa redskap nödvändiga för varje cocktail- och designentusiast. Oavsett om du är en professionell bartender eller bara älskar att imponera på dina gäster hemma, kommer setet att ge dig alla verktyg för att blanda och servera de mest fantastiska cocktails. I setet ingår en mixerkopp som är perfekt för att blanda dina favoritingredienser och skapa den ultimata smakupplevelsen. Den medföljande måttkoppen 'Quadri combo' kommer att säkerställa exakta mätningar så att du uppnår den perfekta balansen mellan ingredienserna. Silen ser till att din cocktail är perfekt filtrerad, så att du undviker oönskade klumpar och grumling. Blandningssetet innehåller också en mixersked, idealisk för att blanda ihop ingredienserna och skapa en harmonisk smak, samt 'Baton Lélé'-vispen, så att du kan lägga till en touch av elegans till dina cocktails genom att skapa läckra skumtoppar som kommer att imponera även de mest erfarna cocktailentusiasterna. Alla verktyg är gjorda av premium 18/10 rostfritt stål. Detta säkerställer inte bara god hållbarhet och kvalitet, utan det ger också redskapen ett elegant och stilrent utseende som kommer att pryda vilken bar eller kök som helst. Set innehåller: Blandarkopp Mätbägare Sil Blandningssked Visp
Stekpanna med ljust trähandtag 28 cm
2099 kr
Bagaren och Kocken

En rejäl stekpanna med samma goda förmåga att fördela och hålla värmen som Staubs alla gjutjärnsgrytor. Stekpannan är gjord i gjutjärn, vilket betyder att den bara kommer att bli bättre för varje gång du använder den, en perfekt kamrat i köket helt enkelt. 

OBS. I en gjutjärnspanna ska du aldrig använda diskmedel när du diskar den utan endast varm vatten och en diskborste. 

Material: Gjutjärn, Trähandtag

Diameter: 28 cm

Stekpanna Gjutjärn 28 cm Stålhandtag
749 kr
Bagaren och Kocken

Stekpanna 28 cm med stålhandtag.
Bottendiameter som ligger mot plattan 22 cm.

Skeppshults gjutjärnsprodukter är alltid förbehandlade med kravmärkt rapsolja från Carlshamns. Detta ger produkterna en fin svart färg och ger produkten ett sk. Natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.

Skeppshults gjutjärnsprodukter tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn, man använder inget skrot i tillverkningen vilket borgar för ett rent hälsosamt gjutjärn. När man tillagar mat i en gjutjärnsgryta eller stekpanna avger kokkärlet en liten mängd hälsosamt järn till maten.

Gjutjärn kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.

 

Skötselråd:

- Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
- När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
- Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
- Ställ produkten på hög värme på spisen.
- Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.

- Om matrester bränns fast kan pannorna rengöras med svinto eller liknande, varefter man bör bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost. 

Original S2 jägarstekpanna
375 kr
Bagaren och Kocken

Jägarstekpanna Original S2 är en vidareutveckling av Jägarstekpanna Original S1. Storleken är perfekt för 1-2 personer, beroende på hur mycket magen kurrar. Denna modell är utrustad med ett hopfällbart rörhandtag som kan förlängas med en pinne som finns i naturen. Stabilotherms Jägar-stekpannor är tillverkade i Sverige av kolstål. Materialet är lämpligt för användning över eld eftersom det tål mycket höga temperaturer. Ju mer du använder pannan, desto bättre blir stekegenskaperna.

När Kaj Rosander skapade den första Jäger-stekpannan i Småland i slutet av 80-talet för att steka lite bacon över öppen eld, hade han ingen aning om att pannan skulle bli en så populär produkt. Idag, mer än 30 år senare, säljs den fortfarande i nästan oförändrad form. Diska stekpannan med varmt vatten och använd inte maskindiskmedel. Den tål inte maskindisk. Torka av stekpannan med hushållspapper och gärna med lite matolja för att förhindra rost. Förvara den på en torr plats. Om du tar väl hand om din Jägar-stekpanna kommer den att hålla i generationer.

Viktigt - Före första användning

Börja med att diska stekpannan väl med varmt vatten och lite diskmedel innan den används första gången. Torka sedan stekpannan väl så att den blir helt torr. (Observera att modellerna S1-S4 levereras med ett tunt skyddande lager olja, som diskas bort i steget ovan.) Bränn sedan in den nya stekpannan för att ge den dess naturliga non-stick-beläggning.

Smörj in stekpannan med ett tunt lager matolja och låt det brinna av vid hög temperatur. Placera stekpannan direkt i elden. Låt den stå tills oljan börjar ryka och ändra färg. Upprepa proceduren 3-5 gånger. Om stekpannan börjar bli torr, stryk på ytterligare ett tunt lager olja.

En riktigt välbränd gjutjärnspanna har en brunsvart färg, ofta ljusare i kanterna. Med tiden blir den bara mörkare och vackrare. Detta behöver bara göras en gång.

Gjutjärnspanna
799 kr
Bagaren och Kocken

Carl Victor gjutjärnsstekpanna är en klassisk stekpanna designad med kvalitet och funktionalitet i åtanke. Gjutjärnets naturliga värmeledningsförmåga säkerställer att dina rätter tillagas jämnt och minskar risken för överhettning, vilket gör pannan idealisk för att steka allt från ägg till mer komplexa rätter. Den blir dessutom bara bättre med tiden, eftersom användningen främjar dess naturliga non-stick-egenskaper.

Gjutjärnspannan är lämplig för alla typer av spisar inklusive induktionshäll, vilket gör den till ett ypperligt val för varje kök. Det robusta handtaget ger dig ett bra grepp även när pannan är varm, vilket ökar komforten under matlagningen. Pannan bränns in med vegetabilisk olja på fabriken, vilket innebär att den är redo att användas från dag ett. Gjutjärn är känt för sin hållbarhet och långa livslängd, och just den här pannan levereras med 25 års garanti på gjutjärnsdelen.

När det gäller rengöring går det både snabbt och enkelt – använd bara varmt vatten och en diskborste. För att bevara gjutjärnet på bästa sätt bör pannan torkas ordentligt efter diskning. Du kan även återfetta din panna med matolja efter rengöring. Kom ihåg att gjutjärn inte tål maskindisk samt undvik att förvara mat i pannan för att förhindra rost.

Kaffepanna 1 liter
195 kr
Bagaren och Kocken

Stabilotherm kaffekanna för användning runt elden. Krukan är tillverkad av metall och handtagets form är anpassad så att den kan hängas på ett stativ. På locket finns en metallögla som är formad så att du kan använda en pinne för att lyfta det varma locket. Vid eldstaden är det bra att placera kaffekannan på ett grillgaller, t.ex. Stabilotherms grillgaller, eller så kan du använda ett stativ att hänga kaffekannan på.

Före första användning: Diska kaffekannan för hand med lite diskmedel. Efter den allra första användningen kommer kaffekannan naturligt att brinna och sotas. Därför är det en bra idé att ha en förvaringspåse att lägga den kylda kannan i efter användning. Vi rekommenderar att du endast sköljer eller handdiskar den.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.