
Denna exklusiva sautepanna från Demeyere Atlantis-serien är tillverkad i rostfritt stål och har en fantastisk värmeledningsförmåga. Med sin tidlösa design och höga kvalitet blir matlagningen en fröjd. Pannan fungerar på alla typer av spishällar och kommer att hålla i många år.




Staub- En smak för kvalité
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
Staubs unika gjutjärnsgrytor
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme.
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning.
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik.
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen.
Kan användas på alla värmekällor, även induktion.
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer.
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger.







Gör plats för denna makalöst snygga gryta i kanelfärg! Franska Staub gör köksredskap som är både funktionella och stilfulla. Grytan är gjord i emaljerat gjutjärn som värmer upp din mat på ett effektivt och jämnt sätt. Använd din gryta ofta, emaljen blir bättre med tiden! Gjutjärn är hållbart och enkelt att rengöra.
Grytan kan användas i ugn och på alla typer av spisar. Eftersom grytan har en snygg design går det utmärkt att flytta den direkt från värmekällan till ett dukat bord. Grytan blir en snygg mittpunkt på bordet, och du slipper att flytta över maträtten till en annan behållare. Mästerkockar som Paul Bocuse har hyllat Staubs produkter, och det är enkelt att förstå varför! Men detta innebär inte att du behöver vara professionell kock för att använda grytan. Den rekommenderas även till matentusiaster och nybörjare.
Specifikationer:
- Material: Gjutjärn
- Färg: Kanel
- Kan användas i ugn och på alla typer av spisar, även induktion.
- Smarta handtag på sidorna.
- Speciell knoppstruktur i locket som låter ångan samlas upp och fördelas över maten.
- Inre emalj som ej missfärgas.
- Hållbart material.
- Perfekt för långsam matlagning.
- Bredd: 24 cm
- Längd: 30 cm
- Höjd: 15,3 cm
- Höjd utan lock: 10,5 cm
- Diameter: 24 cm
- Bottens diameter: 19,2 cm
- Vikt: 4,6 kg
- Kapacitet: 3,8 L


Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.
Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.
En santokukniv är en japansk klassisk kockkniv som är allround och fungerar bra till mycket. Ordet santoku betyder ungefär "tre uppgifter", och innebär att det är en kniv som är gjord för att strimla, tärna och skära. Santokuknivar är dugliga när det gäller både kött, fågel, grönsaker och fisk.



Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.