Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
Rund Gryta 22 cm 2,6 liter Blå

Denna vackra blå gjutjärnsgryta från Staub är perfekt för att tillaga smakrika och saftiga rätter. Grytan håller värmen bra och har ett lock som sluter tätt, vilket gör matlagningen energisnål och enkel. Den är både praktisk och dekorativ, och passar perfekt att ställa direkt på bordet.

1999 kr

Grytor
Köksredskap
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Rund Gryta 30 cm 8,35 liter Röd
2699 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta röd 30 cm, 8,35 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
La Cocotte Rund Gryta Grå 20 cm 2,2 l
1829 kr
Bagaren och Kocken

Denna runda gryta från Staub blir enkelt din nya bästa vän i köket! Den är inte bara fin att se på, utan också väldigt funktionell och praktisk. På insidan finner vi en matt, svart emalj som bara blir bättre för varje gång du använder grytan. Dessutom gör beläggningen att värmen fördelas jämnt och håller länge. Laga maten i grytan och ställ fram den direkt på bordet för servering. Den stilfulla designen i granitgrå färg imponerar både på dig och dina gäster!

 

En gryta i gjutjärn håller länge och är enkel att rengöra. Därför kan du räkna med att det lär bli många smarriga grytor! Locket har en speciell knoppstruktur som fångar upp ånga under tillagningen och droppar den jämnt över maten. Detta håller kött mört och saftigt, och grönsakerna får behålla sin naturliga smak. 

 

Specifikationer:

- Material: Gjutjärn
- Färg: Grå
- Kan användas i ugnen och på alla sorters spisar, inklusive induktion.
- Hållbart material. 
- Enkel att underhålla och rengöra. 
- Smart knoppstruktur i locket. 
- Smarta handtag på vardera sida för enkel hantering.
- Emalj som ej missfärgas.
- Bredd: 20 cm
- Längd: 26,5 cm
- Höjd: 14,5 cm
- Höjd utan lock: 9,5 cm
- Diameter: 20 cm
- Bottens diameter: 16,1 cm
- Vikt: 3,6 kg
- Kapacitet: 2,2 L 

Gjutjärnsgryta 26 cm, salviagrön
2344 kr
Bagaren och Kocken

Att laga mat i en gjutjärnsgryta ger dig oräkneliga möjligheter i köket. Laga smakrika grytor, stek kött eller baka bröd – gjutjärnsgrytan kommer väl till pass, eftersom du kan slutföra tillagningen i ugnen. Staub gjutjärnsgryta med lock finns i flera fina färger och ger dig optimal värmefördelning, samtidigt som emaljbeläggningen ser till att ingenting fastnar i botten. Den rymmer hela 5,8 liter och har en diameter på 26 centimeter, så att du har gott om utrymme för att laga mat åt många eller förbereda storkok till matlådor.

Du kommer att märka att det finns många användningsområden för grytan och det medföljande Aroma Rain-locket. Locket ser till att avdunstad fukt släpps tillbaka in i maten, för ett otroligt mört, saftigt och smakrikt resultat. Perfekt när du vill ugnssteka en köttbit med vitlök, salvia och rosmarin, eller när du vill baka ett gott bröd med mjukt innanmäte och krispig skorpa.

Gjutjärnsgrytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshandskar och ett underlägg, eftersom grytan blir mycket varm. Trä- eller silikonredskap rekommenderas för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.

Rund Gryta 26 cm 5,2 liter Basilikagrön
2849 kr
Bagaren och Kocken

Staub- En smak för kvalité

Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.

 

 

Staubs unika gjutjärnsgrytor

 

Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 

 

Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!

 

Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 

 

Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 

 

Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 

 

Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 

 

Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 

 

Skötselråd

Handdisk rekommenderas

 

Bra att veta

Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 

Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Grenadine
2170 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta rund 24 cm i färgen grenadine rymmer 3,8 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
- Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
- Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
- Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
- Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
- Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
- Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
- Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Designer
 
- Staub
 
Skötselråd
- Handdisk rekommenderas
Bra att veta
- Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Gjutjärnsgryta 24 cm, eukalyptus
2599 kr
Bagaren och Kocken

Med Staub gjutjärnsgryta får du ett kokkärl som passar perfekt för att laga läckra familjemiddagar av färska ingredienser. Den finns i flera färger och levereras med ett matchande lock, som ger optimal värmefördelning och möjliggör en snabbare tillagning av till exempel kött. Grytan rymmer 3,8 liter och har en diameter på 24 centimeter – perfekt för vardagsmiddagar eller som huvudrätt på middagsbjudningen. Den är emaljerad på utsidan och har en grov struktur på insidan, vilket skapar tusentals mikrogrillpunkter som ger läckra rostningsaromer under tillagningen. Grytan är mycket tålig och blir faktiskt bättre för varje gång den används – en kvalitetsprodukt som kan gå i arv till nästa generation.

Gjutjärnsmaterialet i grytan fördelar värmen jämnt och behåller den länge. Det tättslutande Aroma Rain-locket har en speciell struktur som säkerställer att avdunstad fukt droppar tillbaka, vilket ger ett saftigt kött och mjuka grönsaker. Den är inte bara lämplig för alla typer av grytor och grillat kött, utan passar även perfekt för att baka ett gott runt bröd. Locket håller då kvar ångan, vilket ger brödet en mjuk insida med ett riktigt krispig och god skorpa.

Grytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshanskar och ett underlägg när du hanterar grytan eftersom den blir mycket varm. Det är även bäst att använda trä- eller silikonredskap för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.

Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Basilikagrön
2217 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta blå 24 cm, 3,8 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
-Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
-Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
-Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
-Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
-Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
-Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
-Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Designer
-Staub
 
Skötselråd
 
-Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
-Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Blå
2217 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta blå 24 cm, 3,8 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
- Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
- Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
- Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
- Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
- Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
- Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
- Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Designer
- Staub
Skötselråd
- Handdisk rekommenderas
Bra att veta
- Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Svart
2170 kr
Bagaren och Kocken
Staub rund gryta 24 cm svart, rymmer 3,8 liter
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
- Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
- Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
- Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
- Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
- Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
- Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
- Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Designer
- Staub
Skötselråd
- Handdisk rekommenderas
Bra att veta
- Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 24 cm 3,8 liter Grafit
1999 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta grafitgrå 24 cm, 3,8 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
- Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
- Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
- Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
- Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
- Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
- Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
- Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Designer
- Staub
Skötselråd
- Handdisk rekommenderas
Bra att veta
- Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 22 cm 2,6 liter Grafitgrå
1997 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta grafitgrå, rymmer 2,6 liter, 22 cm i diameter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
-Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
-Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
-Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
-Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
-Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
-Kan användas på alla värmekällor, även induktion.
 
-Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Designer
-Staub
 
 
Skötselråd
 
-Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
 
-Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Atlantis Traktör/Sautepanna med lock 24 cm 2,8 L
2795 kr
Bagaren och Kocken
Sauteuse med lock 2,8 l i serien Atlantis från Demeyere. Atlantis är en serie lyxiga produkter med tidlös design och högklassig kvalité. Med denna serie blir du ett proffs i köket och matlagningen blir en fröjd. 
 
Demeyere är en belgisk tillverkare som är världskända för sin produktion av rostfria köksredskap i världsklass. Med den moderna, professionella kockens behov i fokus tar Demeyere fram sina produkter som står för funktionalitet, effektivitet och hållbarhet. Det tekniska konceptet justeras från produkt till produkt för att se till att de klarar de specifika processer och krav som just deras användningsområde ställer. Detta gör att du får bästa möjliga resultat i din matlagning. 
Demeyeres specialiserade produkter är tillverkade med strikt kvalitetsstandard. Med normal användning och minimalt underhåll kommer de tillgodose dina köksbehov i många, många år. Tack vare den fantastiska sandwichkonstruktionen med rostfritt och aluminium varvat i 7 lager har kokkärlen en fantastisk värmeledningsförmåga. 
 
Demeyeres affärsidé är att tillverka världens bästa stek- och kokkärl i rostfritt stål. Detta har bidragit till att produkterna håller en mycket hög kvalitet och Demeyere lämnar därför en garanti som gäller i 30 år.  
 
Fungerar på alla typer av spishällar.
 
Kapacitet: 2,8 l.
 
Dia: 24 cm.

6000 MCT Santoku 18 cm
1795 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. 

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. 

En santokukniv är en japansk klassisk kockkniv som är allround och fungerar bra till mycket. Ordet santoku betyder ungefär "tre uppgifter", och innebär att det är en kniv som är gjord för att strimla, tärna och skära. Santokuknivar är dugliga när det gäller både kött, fågel, grönsaker och fisk.

Rund Gryta 22 cm 2,6 liter Basilikagrön
1999 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta i färgen basilikagrön rymmer 2,6 liter, 22 cm i diameter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme.
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning.
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Staubs grytor kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Rund Gryta 28 cm 6,7 liter Röd
2943 kr
Bagaren och Kocken
Staub gjutjärnsgryta röd 28 cm, 6,7 liter
 
 
Staub- En smak för kvalité
 
Staub strävar efter perfektion och utformar köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation.
 
Staubs resa började i Alsace-regionen i Frankrike som är välkänd för sin rika historia, hantverk och gastronomi. Grundaren Francis Staubs filosofi var att skapa de ultimata kokkärlen och genom att kombinera teknologi och tradition utformade han 1974 sin första gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett brett sortiment av väldesignade produkter, som kvalitetsmässigt är i absolut toppklass.
 
 
Staubs unika gjutjärnsgrytor
 
Grytorna håller värmen fantastiskt bra och locken är helt täta och försluter ångan väl. Man uppnår energisnålare matlagning då gjutjärn är otroligt värmeledande, alltså kan maten värmas upp snabbt och sjuda på låg värme. 
 
Dess patenterade lösning med små ”spikes” på insidan av locket gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat över maten. Detta fenomen gör maten mer smakrik och saftig. Man blandar i ingredienserna och sedan sköter grytan resten, enklare kan det inte bli!
 
Grytornas specialutvecklade svarta emalj-interiör medför högre temperaturtålighet och gör grytan mer slitstark och reptålig. Emaljen medför även praktiska fördelar- att grytan är lätt att rengöra och underhålla. De kulinariska fördelarna är bättre bräsering, karamellisering och stekning. 
 
Grytorna har 2-3 lager kvalitetsemalj utvändigt och den unika glansen och färgerna uppnås genom Staubs speciella Majolica teknik. 
 
Mässingknoppen på locken tål upp till 250°C i ugnen. 
 
Kan användas på alla värmekällor, även induktion. 
 
Produkterna är mycket dekorativa och pryder alla bord, oavsett om du gillar minimalistiska eller storslagna bordsdekorationer. 
 
Skötselråd
Handdisk rekommenderas
 
Bra att veta
Staub är ett varumärke som är välkänt och respekterat av många stora kockar i världen, bland de franska Paul Bocuse som använder Staub både privat och i sina prestigefulla michelinrestauranger. 
Gjutjärnsgryta 24 cm, cherry blossom
2083 kr
Bagaren och Kocken

Med Staub gjutjärnsgryta får du ett kokkärl som passar perfekt för att laga läckra familjemiddagar av färska ingredienser. Den finns i flera färger och levereras med ett matchande lock, som ger optimal värmefördelning och möjliggör en snabbare tillagning av till exempel kött. Grytan rymmer 3,8 liter och har en diameter på 24 centimeter – perfekt för vardagsmiddagar eller som huvudrätt på middagsbjudningen. Den är emaljerad på utsidan och har en grov struktur på insidan, vilket skapar tusentals mikrogrillpunkter som ger läckra rostningsaromer under tillagningen. Grytan är mycket tålig och blir faktiskt bättre för varje gång den används – en kvalitetsprodukt som kan gå i arv till nästa generation.

Gjutjärnsmaterialet i grytan fördelar värmen jämnt och behåller den länge. Det tättslutande Aroma Rain-locket har en speciell struktur som säkerställer att avdunstad fukt droppar tillbaka, vilket ger ett saftigt kött och mjuka grönsaker. Den är inte bara lämplig för alla typer av grytor och grillat kött, utan passar även perfekt för att baka ett gott runt bröd. Locket håller då kvar ångan, vilket ger brödet en mjuk insida med ett riktigt krispig och god skorpa.

Grytan kan användas på alla typer av hällar samt i ugnen. Den tål temperaturer från -20°C till 250°C men behöver värmas upp långsamt, så se till att hantera den varsamt. Använd ugnshanskar och ett underlägg när du hanterar grytan eftersom den blir mycket varm. Det är även bäst att använda trä- eller silikonredskap för att undvika repor. Grytan tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.