Ett lyxigt set med 5 olika ostknivar och redskap från Robert Welch och deras serie Radford. Setet levereras i en snygg presentförpackning. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. Medföljer: - Kniv för hårdost- Vanlig ostkniv- Kniv för mjukost- Skopa för Stiltonost - Ostspade
En laxkniv med följsamt blad som är perfekt att skära upp tunna skivor lax med. Bladets längd är 30 cm. Laxknivens handtag är ergonomiskt utformat i materialet Fibrox som ger ett bra grepp i alla miljöer.Lång tids erfarenhet har utformat en perfekt laxkniv och med klingans böjlighet och optimala härdning blir det ett givet val av proffsverktyg till alla och envars kök.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
En kinesisk kockkniv från Victorinox som håller högsta kvalité. Ett ordentligt och ergonomiskt fibroxhandtag ger ett välavägt grepp om hackarens handtag, bladlängden är 18 cm. Bladet är rakt och brett och utseendet påminner om en köttyxas. Trots sitt klumpiga yttre har tusentals år av användning i kinesisk asiatiska kök utvecklat ett smidigt precisionsverktyg med stor allsidighet. Att en kockkniven är så här stor kan verka lite avigt till en början, men efter lite användning blir den kinesiska kockkniven en mycket bra allround kniv.Tyngdkraften och eggens skärpa gör att hackaren är lättanvänd och den strimlar och finhackar benfritt kött, kyckling, fisk, skaldjur och grönsaker med enkelhet. Att knivhackaren är väl anpassad för det asiatiska köket är välkänt men nu har även västerlandets kockar insett, det som kineserna har vetat sen Mingdynastin, att den kinesiska kockkniven hör hemma i alla moderna kök. Nu kan hemmakocken hacka sig en pannbiff med lök eller yxa till sig en rejäl Tournedos av filén och strimla salladen med sin Kinesiska Kockkniv. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
En vacker huggkniv från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Huggkniven är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Du kan också hacka stora köttbitar till grytbitar. De strävar efter högsta kvalitén på materialval för att få den bästa kvalitén på knivbladet. En tradition som har gått i arv i 100 år. Kniven har ett välarbetat träskaft i buxbom. Bladet är 16 cm och i rostfritt stål.
Tre stycken riktigt snygga ostknivar i Acacia och rostfritt stål från Nicolas Vahé. Acacia är ett miljövänligt och mycket hårt träslag som lämpar sig bra i köksmiljöer. Perfekt present!
Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
Kökskniv från Cook’n Bloom. En knivserie från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarès Canal i norra Spanien. Kniven har slipats för hand för att få den bästa kvalitén på skäreggen. En tradition som har gått i arv i 100 år. Kniven är handgjord i kolstål med ett träskaft av buxbom. Knivbladet har formen av ett lagerblad och kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina. Materialet är i kolstål och måttet på knivbladet är 16 cm. Kolstål kan rosta och låt därför aldrig kniven ligga i blöt. Torka noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin. Behöver skärpas ofta, men lätt att få vass igen. Pallarès ledord är Tradition Passion och Stolthet.
Ett elegant 4-pack ostknivar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan.
Ett eleganta set ostknivar i 3 olika storlekar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan.
Vågigt tandad skinkkniv från Victorinox av mycket hög vardagskvalité. En kniv speciellt anpassad till att skära jämna tunna skinkskivor med, perfekt till jul-och helgskinkan. Kniven lämpar sig också väl, till att skära fina buffé skivor av den rökta eller gravade laxen.Handtaget är utav greppvänlig Fibroxplast och det stansade bladet är av högsta rostfria stålkvalitet. Bladets längd är 30 cm och med skaftet blir totallängden 43,5 cm. Knivbladet är 30 mm brett hela vägen och tjockleken är 1,5 mm, detta är fundamentet för att lyckas skära smala mjälla skivor med fin presentering. Vikten på 145 gram är välbalanserad och ger en optimal användarupplevelse.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
En lång olivslipad skinkkniv som är mycket användbar. Skinkknivens handtag är ergonomisk och väl avvägt i materialet Fibrox, bladets längd är 36 cm. Att kniven är olivslipad innebär att det livsmedel som du skivar inte fastnar och släpper lätt från bladet, därför är det en excellent trancheringskniv. Fungerar både till skinka, lax, tårtbottnar och smörgåstårta, ja helt enkelt till det mesta som behöver skivas till tunna skivor. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Kniven med sitt vassa tandade blad skär ost smidigt och snyggt. De stora lufthålen förhindrar skivorna från att fastna på bladet.Material: Rostfritt stål.Total längd: 28 cm.Handtagets längd: 10 cm.Handdisk rekommenderas, då maskindiskmedel sliter på knivens skärpa. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
En snygg allround kniv i damaskusstål som passar till de mindre skäruppgifterna i köket, eller som komplettering till en större kockkniv. Den vackra ytan uppkommer tack vare knivens 67 lager av da
En ostronkniv i kraftig modell från Victorinox. Ostronkniven har parerstång och ergonomiskt designat plasthandtag i hygieniskt Fibrox med ett extremt bra grepp även när det blir blött och lite slabbigt från ostronen.Ostronknivar är specialverktyg anpassade till att öppna just ostron med. Victorinox kniv har ett blad i rostfritt stål och en parerstång som skyddar fingrarna om man skulle slinta med kniven.Att öppna ostron kan vara lite av en nöt att knäcka. Men har du det rätta handlaget så är det inte så svårt. Det finns mängder av tutorials på internet men nedan följer en kort beskrivning hur man går till väga.- Lägg ostronet med flata sidan upp i en handduk för att skydda dina händer. Håll tag i ostronet med handduken och för in kniven försiktigt i ostronets gångjärn, vid huvudet.- Vicka kniven med små försiktiga rörelser i höjd- och sidled och bänd försiktigt. Ta inte i för hårt, för då är det lätt att trycka igenom ostronet och skada fingrarna. Öppna upp locket på glänt när du känner att gångjärnet ger med sig.- För in kniven och skär loss ostronets muskel som sitter lite i mitten under och längs med det flata övre skalet. Kniven ska inte vidröra själva ostronet så det skadas. Lyft bort det toppskalet och rensa bort eventuella skalrester.- Lägg upp ostronen på ett iskylt uppläggingsfat och servera direkt. Nu kan man sörpla i sig och njuta.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
En klassisk ostkniv designad av Anita Dineen för Alessi. Den mjuka stålformen gör att den blir mycket vacker på det dukade bordet. Kurvan gör att ostkniven ligger bra i handen och är bekväm att skära med.Storlek: 19 cm
Allkniv med ergonomiskt skaft i rosenträ, bladlängd 25 cm.En helt suverän allkniv från Victorinox även kallad skinkkniv då man enkelt skär jämna skinkskivor med den. Universalkniven kan använda till allt, även till mindre filéarbeten. Handtaget är skapat av rosenträ och är behagligt att hålla och arbeta med.Victorinox Wood, en serie knivar och tillbehör med tidlös design och sköna handtag i vackert polerat rosenträ. Träet odlas i Indien och är FSC-certifierat, rosenträ är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Dessa egenskaperna ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är i rostfritt stål som som har god skärpa och är lätta att rengöra.Knivar och redskap med handtag av rosenträ skall handdiskas men de tål undantagsvis att maskindiskas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet.
En otroligt effektiv styckningskniv. Ett ergonomiskt fibroxhandtag som gör att den är enkel att arbeta med och bladet är 22 cm.Styckningskniven är ett utomordentligt redskap när hängmörat
Robusta Old Farmer Classic Laxkniv från Gense. Laxkniven passar perfekt att skära upp tunna skivor med lax med.Danska designern och arkitekten Bent Severin har utformat serien Old Farmer som består av produkter med h&o
En flåkniv av tyskt snitt av hög kvalité från Victorinox. Den är liten och smidig och ligger mycket bra i handen vilket gör det enkelt för dig att arbeta med den.Bladet är 18
Ett mattsvart sexkantigt knivblock med fyra mässingsfärgade titanium knivar brödkniv 20 cmkockkniv 18 cmtrancherkniv 14,5 cmskalkniv 8 cm Knivarna har ett skönt softgrip handtag, knivblocket är fyl