Enkla tips för att välja rätt bläckpatroner och toner när du köper på nätet

Bläckpatroner och Toner

Att köpa bläckpatroner eller toner till sin skrivare på nätet har blivit både enklare och betydligt billigare än det någonsin var att köpa dem över disk förut. Att köpa bläckpatroner på nätet har framförallt visat sig smidigt då man minskar risken betydligt att köpa bläck till fel skrivare. Det är ju nämligen olika typer av bläckpatroner till olika typer av skrivare.

Det är också billigt att köpa bläckpatroner eller toner på nätet eftersom distributionen blir enklare och många företag erbjuder otroligt låga prova-på-priser för att man ska inse att det går lätt och smidigt att köpa dem över nätet. Dessa fördelar har alltså gjort att handeln av bläckpatroner till stor del övergått till att ske till största delen på nätet, vilket alltså gynnar dig som konsument i form av lägre priser.

Det viktigaste att tänka på när du köper bläckpatron är att vara 100% säker på vilken modell din skrivare är. Det räcker inte med att veta att det är en "Lexmark" eller "HP laserskrivare". Man måste veta exakt modellnummer tex "Lexmark All-in-one X4550" så att man är säker på att få hem rätt bläckpatron. Detta är förstås lite lättare om man beställer hemifrån så man kan läsa modellnumret på skrivaren rakt av.

4 saker att tänka på

 • Kolla upp EXAKT vilken modell och serie din skrivare är. En siffra eller bokstav fel kan göra att du får hem bläckpatroner som inte fungerar.
 • Vissa butiker har erbjudande som gör att man kan köpa bläckpatroner för 1 kr första gången man beställer. Därefter gäller normalt pris.
 • Är det fri frakt eller kostar frakten extra? Det kan påverka slutpriset ganska mycket.
 • Det är lika bra att köpa på sig ett lager med bläckpatroner och toner att ha hemma så att du inte står utan när du ska göra en viktig utskrift.

3 butiker du bör överväga
Star5
Nordic Ink
 • Snabba leveranser
 • Fri frakt
 • Bonus för trogna kunder

Nordic Ink

Nordic Ink är en populär e-handel som flera gånger nominerats till Årets E-handlare. Butiken är lätt att hitta i, har funnits i över 20 år och har snabba leveranser.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star5
inkClub
 • Billigt
 • Leverans inom 24h
 • Enormt utbud

inkClub

inkClub har gjort sig kända för sitt erbjudande om att erbjuda förstagångskunder bläckpatroner för 1 kr, vilket förstås är ett otroligt bra erbjudande. De följer upp detta erbjudande med bra priser och snabba leveranser.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Eko-print
 • Billigt
 • Skonsamt för miljön

Eko-print

Eko-print har specialiserat sig på toner och bläckpatroner som är skonsamma för miljön så vill du göra ett miljömedvetet val så testa Eko-print .

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer bläckpatroner och toner
24.se
24.se
24.se är ett företag som har ett brett sortiment av hemelektronik. Här finns tillbehör till mobiltelefoner, datorer, tv-spel, surfplattor, laptops med mera. 24.se har både låga priser och hög kvalitet. Du som kund kan alltid känna dig trygg med att handla från 24.se.
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Dustin
Dustin
Dustin är en butik inom med hemelektronik men vars signum är ett brett utbud av datorrelaterde produkter. Allt från datorer till till den vanliga konsumenten till datorkomponenter för den som bygger sin egen dator. Dustins huvudfokus är små- till medelstora företag men att vara privatkund är inget som helst hinder. Snarare en fördel då du får ta del av all expertis som finns hos Dustin!
Dustin Home
Dustin Home
Dustin Home erbjuder allting inom elektronik, datorer och hemelektronik. Leveranserna är supersnabba och priserna låga - och utbudet är gigantiskt. Hittar du inte din pryl här så finns den nog inte.
inkClub
inkClub
Hos inkClub köer du ett stort sortiment av bläckpatroner, lasertoner och kopieringstoner. Här hittar du ett stort sortiment och inkClub strävar efter att hålla låga priser, snabba leveranser och bra, informativ kundservice, för att du som kund ska bli riktigt nöjd med ditt köp.
Megashop
Megashop
På Megashop säljs bläckpatroner, laserpatroner och toner till skrivare och kopiatorer av många olika märken. Här hittar du ett brett utbud av såväl patroner som kontors- och butiksmaterial, Megastore är en komplett e-butik för dig som letar detaljer till kontoret eller butiken. Det breda sortimentet och de stora volymerna gör att priserna mot kund kan hållas nere.
NordicInk
NordicInk
Nordicinc erbjuder bläckpatroner och toner till skrivare från alla de stora tillverkarna. Nordicink säljer såväl originaltoner och originalbläck från urspringstillverkarna men Nordicink gör även egna patroner till många skrivarmodeller - då ofta till ett lägre pris.
Patroner.se
Patroner.se
Hos Patroner finns ett brett utbud av patroner till skrivare, kopieringstoner, skrivare och mycket mer som rör utskrift och skrivare. Här hittar du ett noga utvalt sortiment till mycket låga priser, Patroners vision är att främst erbjuda varor av god kvalité till lägsta möjliga pris.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer bläckpatroner och toner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Bläckpatroner och toner du kan köpa nu