Enkla tips för att välja rätt allergimediciner när du köper på nätet

Allergimedicin

Allergimediciner kan köpas i form av allergitabletter, nässpray eller som ögonskölj. Gemensamt för dem är att de generellt sett innehåller antihistaminer. Antihistaminer hjälper överreaktionen kroppen får vid ett allergiskt anfall (tex baserat på pollen eller pälsdjur) då histaminer frigörs i kroppen och resulterar i rinnande ögon, klåda, nysningar och andra besvär.

Numera är det möjligt att köpa många typer av allergimediciner inte bara på apotek utan även i matvarubutiker som ICA men också via nätapotek. Utbudet är stort men relativt likartat, ofta kan man dock behöva testa ett par olika allergimediciner om det första man provar inte fungerar bra.

3 saker att tänka på

  • Köp rätt typ av medicin för rätt besvär: ögondroppar till kliande ögon, näsdroppar til näsbesvär och allergitabletter för generella allergibesvär.
  • Undvik att köpa allergimediciner från utlandet eller från okända e-apotek.
  • Konsultera alltid din läkare om du är osäker på hur en viss allergimedicin kan påverka dig.

3 produkter du bör överväga
Star5
Clarityn
  • Välbeprövad storsäljare

Clarityn

Clarityn är det mest kända varumärket för allergimediciner men också det dyraste.

Priset gäller 28 tabletter.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star4
Kestine
  • Billigast
  • Fungerar väl

Kestine

Kestine används vid tillfälliga allergiska besvär såsom röda, rinnande och kliande ögon samt rinnsnuva, nästäppa och nysningar.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Star4
Cetirizin Mylan
  • Näst billigast

Cetirizin Mylan

Cetirizin är den näst billigaste allergitabletten på marknaden om man ser till priset per tablett.

Priset gäller för 100 tabletter.

Ev. priser är från 2019-09-15 och är exkl frakt.

Butiker som säljer allergimediciner
Kronans Apotek
Kronans Apotek
Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 325 apotek i hela Sverige och försäljning av apoteksvaror på webben.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Svensk Hälsokost
Svensk Hälsokost
På Svensk Hälsokost har man stenkoll på allt som gäller naturmedicin, hälsa och wellness. Mottot talar om snabba och trygga leveranser samt ett kvalitativt sortiment med bredd. Priserna hålls låga och kundservicen är välutvecklad - här behöver ingen kund gå undrandes över vad det egentligen är man beställt. Fri frakt gäller dessutom, vid köp över 500 kr!

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer allergimediciner? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.