Enkla tips för att välja rätt upplevelser när du köper på nätet

Upplevelser

Något som blivit otroligt populärt på senare år har blivit att ge bort en upplevelse som present. Det finns ett flertal företag som samlar olika äventyr, prova på-saker, flygturer, ballongturer, sportaktiviteter, avslappningsdagar, matlagningskurser och allt annat som kan tänkas vilja uppleva.

Anledningen till att upplevelser blivit så populära att köpa och ge bort är förmodligen att många, framförallt över 30, i princip 'har allt' eller kan köpa det de inte har. Det är alltså svårt att hitta något att köpa som present och en upplevelse blir då ett mycket bra alternativ. Detta eftersom det innebär att man i praktiken köper ett minne, och något de flesta personer inte unnar sig så ofta i vardagen.

Att köpa en upplevelse kan man göra på ett handfull olika platser på nätet även om det är några som sticker ut. Kvalitetsskillnaden mellan de bra och de riktigt bra är ofta utbudet av aktiviteter och hur unika upplevelserna är. Det är ju självklart roligt att göra något verkligt annorlunda som mottagaren av presenten kan berätta om för vänner och kollegor i veckor efteråt!

Om du ska köpa en upplevelse så kan du antingen köpa upplevelsen rakt av men kan du inte hitta något specifikt kan det vara smart att köpa ett presentkort på en upplevelse istället. Presentkorten fungerar som vilka andra presentkort som helst där mottagaren kan växla in kortet mot endera av upplevelserna på webbsidan.

5 saker att tänka på

 • Du kan förstås utmana din vän genom att ge honom eller henne en upplevelse som hon kanske egentligen inte vågar göra. Se dock till att denna får byta om han eller hon vägrar att tex hoppa bungy jump!
 • Man kan i princip alltid köpa ett presentkort på en upplevelse så att mottagaren själv får välja vad han eller hon vill göra.
 • Det är alltid roligare ju fler som gör något så passa på att köpa samma upplevelse till flera stycken, inklusive dig själv, på en gång!
 • Ett spännande sätt att ge bort en upplevelse är att vid gåvotillfället bara säga ett datum och att personen ska få göra något kul tex den 15:e juli (utan att berätta exakt vad). Sen får mottagaren leva i ovisshet till samma dag och inte veta om han eller
 • Finns inte en specifik upplevelse på din ort? Upplevelsebutikerna vi listar här har förvisso riktigt stort produktutbud men det kan finnas saker att göra som de inte tagit med. Prova att googla om du inte hittar upplevelsen på din ort.

3 webbsidor du bör överväga
Star5
LiveIt.se
 • Mycket att välja bland
 • Bra priser
 • Störst i Sverige

LiveIt.se

LiveIt.se har ett stort utbud och framförallt väldigt annorlunda typer av upplevelser, allt till ett bra pris på en lättnavigerad sida.

Rabattkod: NEWLIVEIT2024 = Gäller endast till nya kunder.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Upplevelse.com
 • Mycket stort utbud
 • Mycket bra priser

Upplevelse.com

Med upplevelser från 249 kr och har otroligt många olika upplevelser att välja bland.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star3
Greatdays
 • Enkelt att hitta

Greatdays

Greatdays gör det lätt för dig att hitta upplevelser som passar den du ska ge upplevelsen till, vare sig det handlar om en familjemedlem eller en anställd.

Rabattkod: NEW2024 = Gäller endast till nya kunder.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Webbsidor som säljer upplevelser
Greatdays
Greatdays
På Greatdays hittar du upplevelser som passar alla. Här finns upplevelser för stora och små, för en eller flera personer, familjeupplevelser och mycket mer. Upplevelser är en rolig och spännande present att ge bort, och här finns många fina erbjudanden som du kan skänka till någon du tycker om. När du beställt din upplevelse levereras den till dig eller din vän i en snygg förpackning.
Liveit
Liveit
På Liveit.se kan du köpa upplevelser och upplevelsepresenter till fina priser. Här hittar du ett stort utbud av upplevelser för alla, stor som liten, kille som tjej, i alla prisklasser. Presentkort på allt från massage till fallskärmshopp kan du hitta här. Presenten levereras snyggt förpackad i en fin presentask och Liveit garanterar dig en snabb leverans.
Upplevelse.com
Upplevelse.com
Står du utan idéer på bra presenter nu igen? Tänk upplevelser, och tänk ett besök på Upplevelser.com! Här hittar du presentkort på trevliga aktiviteter inom allt från djur och natur till mat och dryck. Dessutom, hittar du ett lägre pris inom 14 dagar skickar företaget dig mellanskillnaden.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer upplevelser? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Upplevelser du kan köpa nu