Enkla tips för att välja rätt leksaker när du köper på nätet

Leksaker

Leksaker har blivit alltmer populärt att köpa på nätet och det finns också ett stort utbud av leksaksbutiker och leksaker att hitta. Många är välkända kedjor medan andra är mindre butiker. Oavsett om du vet vad du är ute efter eller om du försöker hitta leksaker i allmänhet som present så kommer du med allra största sannolikhet kunna hitta det online och få det smidigt hemskickat.

Om du ska köpa leksaker som present och inte riktigt vet vad du är ute efter är det praktiskt att börja med någon av de större nätbutikerna som har ett stort utbud och lättnavigerade sidor, tex LekMer.se. Där är det lätt att surfa runt och få tips på leksaker du inte kände till sedan tidigare. Det går också att sortera leksakerna på ålder, prisnivå etc.

Om du vet vad du är ute efter i form av märke eller produkt kan det vara bra att veta att olika leksaksbutiker har licenser att sälja olika märken. Mer välkända märken som till exempel Micki, Brio, Alga, Hello Kitty, Barbie, Matell, Lego etc hittar du oftast på de lite större leksaksbutikerna. Är du ute efter något mer specifikt och ovanligt är det bättre att kolla in de lite mindre butikerna som säljer leksaker.

3 saker att tänka på

  • Köp leksaker från rekommenderad ålder. Det handlar inte bara om att barnet kommer att uppskatta dem mer, det handlar också om att de kan vara skadliga för barn (till exempel innehålla små delar).
  • Leksaker är generellt sett mycket billigare på nätet men glöm inte fraktkostnaden.
  • Köp hellre klassiska leksaker än nya "flashiga". Dessa leksaker är klassiska för att de uppskattats under en lång tid, inte på grund av en massiv reklamkampanj och lockande förpackning.

3 leksaksbutiker du bör överväga
Star5
LekMer.se - Leksaker
  • Bra erbjudanden
  • Brett sortiment
  • Kända märken

LekMer.se - Leksaker

LekMer är den snyggaste och enklaste sidan med leksaker i Sverige. De har därtill ett mycket brett sortiment men kända varumärken och bra erbjudanden. Det självklara förstavalet när man ska köpa leksaker på nätet.

Ev. priser är från 2021-07-25 och är exkl frakt.

Star4
Stor & Liten - Leksaker
  • Välkänd butik
  • Fri frakt!

Stor & Liten - Leksaker

Den klassiska leksakskedjan Stor & Liten har leksaker till både baby och barn. Här hittar du alla leksaksklassiker och nya spännande leksaker.

Ev. priser är från 2021-07-16 och är exkl frakt.

Star4
Bamba
  • Lätt att hitta leksaker

Bamba

Bamba.se är en onlinebutik där det är lätt att hitta bra leksaker till barn utifrån ålder mm.

Ev. priser är från 2021-07-27 och är exkl frakt.

Rabattkoder och erbjudanden från butiker som säljer Leksaker
Kod Sista datum Beskrivning
2021-08-01 Nu har vi upp till 50% rabatt på all barnmaskerad! Här hittar du allt från prinsessklänningar till piratdräkter och super hjälte-dräkter. Se erbjudandet hos Roliga Prylar
2021-07-30 Nu sänker vi alla maskeradkläder samt tillbehör med 15%! Se erbjudandet hos Roliga Prylar
APP017044 2021-07-28 Koden är endast giltiga den 28.07.2021 och går endast att lösa in en gång per person och beställning Se erbjudandet hos Babymarkt.se
LEK015073 2021-07-28 Koden är endast giltiga den 28.07.2021 och går endast att lösa in en gång per person och beställning Se erbjudandet hos Babymarkt.se
Leksaksbutiker som säljer leksaker
Babyland
Babyland
Babyland står för kompetens och erfarenhet när det kommer till att sälja allt som omger barnet. Butiken har funnits sedan 90-talet och personalen har lång erfarenhet av att sälja barnrelaterade produkter. Hos Babyland kan du vara säker på att hitta säkra produkter från väletablerade varumärken.
Babymarkt.se
Babymarkt.se
Babymarkt.se (fd. Pink or blue) erbjuder alla möjliga produkter till barn och bäbisar. Pink or blue jobbar endast med certifierade leverantörer för att kunderna ska känna sig trygga med allt de köper. Pink or blue samarbetar med såväl stora som små tillverkare för att kunna erbjuda ett sortiment som är så brett som möjligt.
CoolStuff
CoolStuff
CoolStuff är en väletablerad svensk nätbutik som säljer allt möjligt i prylväg. CoolStuff säljer coola produkter för alla tillfällen, hitta smarta, användbara prylar eller fina, roliga presenter. Collstuff erbjuder snabba leveranser. De utvecklar hela tiden sortimentet och det går att tipsa om du tycker att något saknas.
Geggamoja
Geggamoja
Gegamojja är onlineshoppen med funktionella och hållbara plagg till alla barn och bäbisar. Geggemojas sortiment är brett och här finns något för alla. Geggamoja har också leksaker, inredning till barnrummet och babyshowerpresenter med mera.
Lekia
Lekia
En klassisk och välfylld leksaksbutik som finns både på internet och med fysiska butiker i varuhus. Här hittar du många typer av leksaker i alla prislägen.
Lekogram
Lekogram
Med Lekograms prenumerationstjänst får du fantasifulla och kreativa leksaker hem till dig varje månad. Lekogram förhåller sig till ditt barn och ökar med tiden klurigheten på leksakerna. Med Lekograms leksaker tränas barnet i problemlösning och koncentration utan att det inte ens märker det.
LeksaksCity
LeksaksCity
LeksaksCity är en utmanare inom leksaker på nätet. Sedan 2017 har man 30.000 nöjda kunder som har fyndat bland leksakerna på sajten.
Litenleker.se
Litenleker.se
Liten leker är en internetbutik som finns online för dig dygnet runt så att du kan passa dina leksaker, barnsängar och barncyklar när det passar dig bäst. Kvalitet och säkerhet går främst när Liten leker bygger upp sitt sortiment. Med andra ord är varorna hos Liten leker anpassade för såväl den omtänksamme föräldern som det leksugne barnet.
Roliga Prylar
Roliga Prylar
Roliga prylar är verkligen en butik som säljer allt möjligt roligt. Här finns allt från kläde till leksaker, partydekorationer, hemelektronik och mycket mer, huvudsyftet är att prylarna som säljs här ska vara funktionella och roliga. Här får du ett brett sortiment och snabba leveranser på dina beställningar. Välkommen in!
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Spelbutiken
Spelbutiken
Grundarna till Spelbutiken.se vill vara ett alternativ till de klassiska spelbutikerna av den gamla skolan. Man prioriterar givetvis service och trygghet, samt en nära och direkt livechat-kontakt med kunder. Vare sig du söker gadgets eller ett nytt Playstation - hos Spelbutiken finner du det!
Stor & Liten
Stor & Liten
Stor & Liten är den givna nätbutiken då du letar efter en present till ditt barn. Här finns ett brett sortiment av leksaker, tillverkade i hög kvalitet. Företaget har som ambition att leverera prisvärda leksaker, på ett snabbt och pålitligt sätt.

Övriga leksaksbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer leksaker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.