Enkla tips för att välja rätt leksaker när du köper på nätet

Leksaker

Leksaker har blivit alltmer populärt att köpa på nätet och det finns också ett stort utbud av leksaksbutiker och leksaker att hitta. Många är välkända kedjor medan andra är mindre butiker. Oavsett om du vet vad du är ute efter eller om du försöker hitta leksaker i allmänhet som present så kommer du med allra största sannolikhet kunna hitta det online och få det smidigt hemskickat.

Om du ska köpa leksaker som present och inte riktigt vet vad du är ute efter är det praktiskt att börja med någon av de större nätbutikerna som har ett stort utbud och lättnavigerade sidor, tex LekMer.se. Där är det lätt att surfa runt och få tips på leksaker du inte kände till sedan tidigare. Det går också att sortera leksakerna på ålder, prisnivå etc.

Om du vet vad du är ute efter i form av märke eller produkt kan det vara bra att veta att olika leksaksbutiker har licenser att sälja olika märken. Mer välkända märken som till exempel Micki, Brio, Alga, Hello Kitty, Barbie, Matell, Lego etc hittar du oftast på de lite större leksaksbutikerna. Är du ute efter något mer specifikt och ovanligt är det bättre att kolla in de lite mindre butikerna som säljer leksaker.

3 saker att tänka på

  • Köp leksaker från rekommenderad ålder. Det handlar inte bara om att barnet kommer att uppskatta dem mer, det handlar också om att de kan vara skadliga för barn (till exempel innehålla små delar).
  • Leksaker är generellt sett mycket billigare på nätet men glöm inte fraktkostnaden.
  • Köp hellre klassiska leksaker än nya "flashiga". Dessa leksaker är klassiska för att de uppskattats under en lång tid, inte på grund av en massiv reklamkampanj och lockande förpackning.

3 leksaksbutiker du bör överväga
Star5
LekMer.se - Leksaker
  • Bra erbjudanden
  • Brett sortiment
  • Kända märken

LekMer.se - Leksaker

LekMer är den snyggaste och enklaste sidan med leksaker i Sverige. De har därtill ett mycket brett sortiment men kända varumärken och bra erbjudanden. Det självklara förstavalet när man ska köpa leksaker på nätet.

Ev. priser är från 2024-06-16 och är exkl frakt.

Star4
Bamba
  • Lätt att hitta leksaker

Bamba

Bamba.se är en onlinebutik där det är lätt att hitta bra leksaker till barn utifrån ålder mm.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Stor & Liten - Leksaker
  • Välkänd butik
  • Fri frakt!

Stor & Liten - Leksaker

Den klassiska leksakskedjan Stor & Liten har leksaker till både baby och barn. Här hittar du alla leksaksklassiker och nya spännande leksaker.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Leksaksbutiker som säljer leksaker
Amazon.se
Amazon.se
Amazon.se säljer allt du kan tänkas behöva, från böcker till skönhet och elektronik. Amazon har ett mycket brett utbud, till väldigt attraktiva priser. Amazon jobbar också med snabba leveranser, perfekt för den med kort framförhållning. Här är det enkelt att shoppa och bli nöjd!
Babymarkt.se
Babymarkt.se
Babymarkt.se (fd. Pink or blue) erbjuder alla möjliga produkter till barn och bäbisar. Pink or blue jobbar endast med certifierade leverantörer för att kunderna ska känna sig trygga med allt de köper. Pink or blue samarbetar med såväl stora som små tillverkare för att kunna erbjuda ett sortiment som är så brett som möjligt.
CoolStuff
CoolStuff
CoolStuff är en väletablerad svensk nätbutik som säljer allt möjligt i prylväg. CoolStuff säljer coola produkter för alla tillfällen, hitta smarta, användbara prylar eller fina, roliga presenter. Collstuff erbjuder snabba leveranser. De utvecklar hela tiden sortimentet och det går att tipsa om du tycker att något saknas.
eStore
eStore
eStore har allt du kan tänka dig mellan himmel och jord. I detta stora webbaserade köpcentrum finns allt från leksaker till snygga köksprylar. eStore är ett tidseffektivt sätt att shoppa, och mycket inspiration finns att hämta bland de virtuella produkthyllorna. Här är du som kund garanterad en trygg och nöjsam shoppingupplevelse!
Geggamoja
Geggamoja
Gegamojja är onlineshoppen med funktionella och hållbara plagg till alla barn och bäbisar. Geggemojas sortiment är brett och här finns något för alla. Geggamoja har också leksaker, inredning till barnrummet och babyshowerpresenter med mera.
LeksaksCity
LeksaksCity
LeksaksCity är en utmanare inom leksaker på nätet. Sedan 2017 har man 30.000 nöjda kunder som har fyndat bland leksakerna på sajten.
Litenleker.se
Litenleker.se
Liten leker är en internetbutik som finns online för dig dygnet runt så att du kan passa dina leksaker, barnsängar och barncyklar när det passar dig bäst. Kvalitet och säkerhet går främst när Liten leker bygger upp sitt sortiment. Med andra ord är varorna hos Liten leker anpassade för såväl den omtänksamme föräldern som det leksugne barnet.
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Stor & Liten
Stor & Liten
Stor & Liten är den givna nätbutiken då du letar efter en present till ditt barn. Här finns ett brett sortiment av leksaker, tillverkade i hög kvalitet. Företaget har som ambition att leverera prisvärda leksaker, på ett snabbt och pålitligt sätt.

Övriga leksaksbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer leksaker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.