Enkla tips för att välja rätt leksaker när du köper på nätet

Leksaker

Leksaker har blivit alltmer populärt att köpa på nätet och det finns också ett stort utbud av leksaksbutiker och leksaker att hitta. Många är välkända kedjor medan andra är mindre butiker. Oavsett om du vet vad du är ute efter eller om du försöker hitta leksaker i allmänhet som present så kommer du med allra största sannolikhet kunna hitta det online och få det smidigt hemskickat.

Om du ska köpa leksaker som present och inte riktigt vet vad du är ute efter är det praktiskt att börja med någon av de större nätbutikerna som har ett stort utbud och lättnavigerade sidor, tex LekMer.se. Där är det lätt att surfa runt och få tips på leksaker du inte kände till sedan tidigare. Det går också att sortera leksakerna på ålder, prisnivå etc.

Om du vet vad du är ute efter i form av märke eller produkt kan det vara bra att veta att olika leksaksbutiker har licenser att sälja olika märken. Mer välkända märken som till exempel Micki, Brio, Alga, Hello Kitty, Barbie, Matell, Lego etc hittar du oftast på de lite större leksaksbutikerna. Är du ute efter något mer specifikt och ovanligt är det bättre att kolla in de lite mindre butikerna som säljer leksaker.

3 saker att tänka på

  • Köp leksaker från rekommenderad ålder. Det handlar inte bara om att barnet kommer att uppskatta dem mer, det handlar också om att de kan vara skadliga för barn (till exempel innehålla små delar).
  • Leksaker är generellt sett mycket billigare på nätet men glöm inte fraktkostnaden.
  • Köp hellre klassiska leksaker än nya "flashiga". Dessa leksaker är klassiska för att de uppskattats under en lång tid, inte på grund av en massiv reklamkampanj och lockande förpackning.

3 leksaksbutiker du bör överväga
Star5
LekMer.se - Leksaker
  • Bra erbjudanden
  • Brett sortiment
  • Kända märken

LekMer.se - Leksaker

LekMer är den snyggaste och enklaste sidan med leksaker i Sverige. De har därtill ett mycket brett sortiment men kända varumärken och bra erbjudanden. Det självklara förstavalet när man ska köpa leksaker på nätet.

Ev. priser är från 2011-01-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
Bamba
  • Lätt att hitta leksaker

Bamba

Bamba.se är en onlinebutik där det är lätt att hitta bra leksaker till barn utifrån ålder mm.

Ev. priser är från 2011-01-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Star4
ToyMe - Leksaker
  • Billigt

ToyMe - Leksaker

ToyMe har leksaker till både baby och barn. Här hittar du leksaker som är upp till 70% billigare än i butikerna!

Ev. priser är från 2012-07-09 och är exkl frakt. Rapportera fel på produkten (bild, länk, pris etc.).

Leksaksbutiker som säljer leksaker
Bamba.se
Bamba.se
Bamba.se är en av Sveriges största och mest populära webbshoppar för leksaker och prylar för barn. Här kan du hitta leksaker och barnprylar och allt är fraktfritt!
CoolStuff
CoolStuff
CoolStuff är en väletablerad svensk nätbutik som säljer allt möjligt i prylväg. CoolStuff säljer coola produkter för alla tillfällen, hitta smarta, användbara prylar eller fina, roliga presenter. Collstuff erbjuder snabba leveranser. De utvecklar hela tiden sortimentet och det går att tipsa om du tycker att något saknas.
LekMer.se
LekMer.se
På lekmer.se hittar du leksaker till barn och baby samt ett utbud av barnkläder och spel. Lekmer är en komplett butik för ditt barn, här handlar du enkelt allt du behöver på samma ställe. Lekmer säljer kläder och leksaker av hög kvalité och strävar efter att både du och ditt barn ska bli riktigt nöjda med ditt köp.
Roliga Prylar
Roliga Prylar
Roliga prylar är verkligen en butik som säljer allt möjligt roligt. Här finns allt från kläde till leksaker, partydekorationer, hemelektronik och mycket mer, huvudsyftet är att prylarna som säljs här ska vara funktionella och roliga. Här får du ett brett sortiment och snabba leveranser på dina beställningar. Välkommen in!
Shopping4Net
Shopping4Net
Shopping4net är en e-handelsportal som erbjuder mänga spännande produkter under många olika kategorier. Sortimentet utökas ständigt och här finns allt från kontaktlinser till leksaker. Shopping4net erbjuder mycket fina priser och har en utbyggd kundservice som gärna hjälper dig och svarar på dina frågor.
Stor & Liten
Stor & Liten
Stor & Liten är den givna nätbutiken då du letar efter en present till ditt barn. Här finns ett brett sortiment av leksaker, tillverkade i hög kvalitet. Företaget har som ambition att leverera prisvärda leksaker, på ett snabbt och pålitligt sätt.

Övriga leksaksbutiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer leksaker? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.