Enkla tips för att välja rätt julklappar när du köper på nätet

Julklappar

Att köpa julklappar är kanske inte alltid bara förknippat med glädje och kärlek till personen man köper julklappen till utan tyvärr ofta förknippat med stress. Ofta måste man under tidspress hitta presenter till personer som 'inte önskar sig något' eller som du knappt känner. Att få julklappshandlandet att bli roligt igen är dock inte så svårt.

Det första du bör tänka på är att vara ute i god tid (om det inte redan är försent), kanske i extremt god tid. Om du redan under hösten har julklapparna i åtanke så kan du köpa allteftersom du besöker butiker och hittar något som en närstående skulle behöva. Nu behöver man förstås inte vara ute i så extremt god tid men en fördel med att inte köpa julklappar de sista dagarna är att du kan köpa julklapparna på nätet istället.

Fördelarna med att köpa julklappar på nätet är att du får tillgång till ett enormt utbud, du kan använda prisjämförelsesajter som tex Prisjakt för att hitta var du köper presenten billigast, du kan få hjälp av en massa smarta webbsidor för presenttips samt att du får presenterna levererade hem till dig.

När du ska köpa julklappar bör du göra en lista över de personer du ska köpa till och allteftersom fylla på med olika uppslag på julklappar som du kommer på. Skapa bokmärken i din webbläsare för bra presenter du hittar, men kanske inte vill köpa på direkten. Tänk över vad personen behöver, eller brukar klaga på att den inte har alternativt skulle behöva. Tänk också på vad personen har för intressen eller för ambitioner och försök hitta något i linje med detta.

Om du verkligen inte kan hitta någon present är det ganska lätt att hitta något onödigt/roligt eller något klassiskt/praktiskt på generella present- och prylsidor på nätet, tex de som rekommenderas här. Det finns också en rad användbara webbsidor som tipsar om bra julklappar.

Foto: Salvatore Vuono / freedigitalphotos.net

4 saker att tänka på

  • På många sajter kan man köpa julklappar ända in till förmiddagen den 22:a december, och fortfarande hinna få levererade innan julafton.
  • Köp flera julklappar från samma sajt och spara in på fraktkostnaden. De presentbutiker vi tipsar om har ofta presenter som passar till olika typer av personer och åldrar.
  • Gör slag i saken och låt detta bli julen du köper julklapparna i november - och slipp stressa dagarna innan jul. Det är ju en tid då du bara vill mysa hemma, eller?
  • Använd någon av de smarta presenttipssidorna som finns, tex Presenttips.com

3 butiker du bör överväga
Star4
Bluebox - julklappar
  • Många julklappar att välja på
  • Många småpresenter

Bluebox - julklappar

Bluebox är butiken där du hittar väldigt många presenter som är en kombination av snygga, roliga, praktiska och udda.

Ev. priser är från 2024-04-28 och är exkl frakt.

Star4
Smarta Saker
  • Väldigt roliga, smarta och unika prylar
  • Lätt att hitta presenter

Smarta Saker

SmartaSaker.se säljer presenter och prylar inom kategorin: 'Vad ballt! En sån måste jag köpa till...'. Intressant, unikt och mycket roligt.

Rabattkod: = Har du svårt att komma ihåg att vattna dina växter eller behöver du hjälp att vattna när du reser bort? Med ett självbevattningssystem slipper du oroa dig för vad som händer med dina växter när du har många bollar i luften eller är bortrest. Du behöver in

Rabattkod: = Smarta tips på morsdagspresenter! Letar du efter en morsdagspresent? Fira din fantastiska mamma på mors dag söndag 26 maj 2024! Hos oss kan du få presenttips och hitta många smarta och roliga mors dag presenter! Vi har valt ut unika och personliga mors d

Rabattkod: = Månadens vara för maj är den solcellsladdade altanbelysning! Infälld altanbelysning som laddas i solen och tänder sig själv i skymningen. Altanbelysningen är enkel att montera och visar vägen på kvällen med sitt fina sken! Det inbyggda batteriet laddas

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
CoolStuff - julklappar
  • Mycket roliga presenter
  • Presentgenerator som hjälper en

CoolStuff - julklappar

CoolStuff är en prylbutik som lämpar sig mycket väl för julklappar och presenter. De har inte bara väldigt roliga (och ibland riktigt praktiska) prylar utan även en smart presentgenerator som kan hjälpa dig hitta.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Butiker som säljer julklappar
Bluebox
Bluebox
Bluebox är ett presentföretag som erbjuder presenter inom många olika kategorier. Prefekt för dig som inte vill jäkta runt på stan efter presenter. Hos Bluebox kan du i lugn och ro beställa dina presenter på nätet. Bluebox har presenter inom en hel mängd olika kategorier. Du kan också välja leveransdag för dina paket.
CoolStuff
CoolStuff
CoolStuff är en väletablerad svensk nätbutik som säljer allt möjligt i prylväg. CoolStuff säljer coola produkter för alla tillfällen, hitta smarta, användbara prylar eller fina, roliga presenter. Collstuff erbjuder snabba leveranser. De utvecklar hela tiden sortimentet och det går att tipsa om du tycker att något saknas.
Presenteriet.se
Presenteriet.se
Hos Presenteriet hittar du allehanda presenter. Till skillnad från en traditionell fysisk presentbutik kan du hos Presenteriet välja att skicka en hälsning med presenten samt om du vill få den skickad hem till dig eller direkt hem till mottagaren. Har du svårt att hitta en bra present så har Presenteriet mängder av inspiration.
Royal Design
Royal Design
Royal Design är en stor och etablerad nätbutik i branschen för hem- och kontorsinredning och designprylar. Här hittar du ett noga utvalt och brett sortiment av produkter för att styla ditt hem eller kontor, ge det en snygg finish och en personlig touch.

Övriga butiker

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer julklappar? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.

Bra webbsidor som kan ge dig mer information