Enkla tips för att välja rätt företagstjänster när du köper på nätet

Företagstjänster

För att ett företag ska ha möjlighet att fungera optimalt och utvecklas krävs att en mängd så kallade hygienfaktorer finns på plats. Här brukar man räkna in arbetsmiljö och grundläggande administration. Att alla medarbetare har en säker och ergonomisk arbetsplats är givetvis väsentligt. Att det finns system och rutiner för utbetalning av löner, inbetalning av skatter och liknande är likaså mycket viktigt.

Det finns också ett antal kringtjänster som många företag köper in från externa leverantörer. Det är nämligen sällan särskilt kostnadseffektivt att göra allting in-house så att säga. Bland dessa tjänster kan nämnas annonsering, bokföring/redovisning och rekrytering.

Egentligen är det inga större skillnader mellan att köpa tjänster som privatperson och att köpa tjänster som företag av ett annat företag, så kallade Business to business-tjänster (B2B). Du identifierar ditt behov av tjänst och söker sedan rätt på det företag som erbjuder det i dina ögon bästa priset och den bästa kvaliteten. Det finns dock saker att vara uppmärksam på när det handlar om företagstjänster.

2 saker att tänka på

  • Det finns tyvärr leverantörer av företagstjänster som har ett annorlunda sätt att skaffa kunder. Dessa företag är ofta verksamma inom annonsering och marknadsföring. Det är inte ovanligt att företag blir uppringda av säljare som aggressivt försöker sälja in en produkt eller tjänst. Även om du som företagare säger nej till ett erbjudande finns risken att säljaren ändå anser att det finns ett avtal mellan säljaren och ditt företag.
  • Förutom att du ska se till att du inte råkar ut för mindre nogräknade B2B-företag, ska du givetvis även noga se till att företaget får garantier och serviceåtaganden för de tjänster som köps in. Om ditt företag till exempel köper licenser för programvara för dyra pengar är det ju ett måste att programvaran kan användas på rätt sätt.

3 webbsidor du bör överväga
Star4
Kontorsgiganten - Företagsprodukter
  • Gratis frakt på beställningar över 600 kr
  • Välkänd aktör med över 10 000 nöjda kunder
  • Välsorterad e-butik

Kontorsgiganten - Företagsprodukter

Kontorsgiganten.se är en komplett leverantör av kontorsutrustning och kontorsmaterial. Kontorsgiganten har devisen ”Allt för kontoret och lite till” och man kan gott säga att företaget lever upp till detta.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Björn Lundén Information
  • Alla tänkbara böcker inom ekonomi och juridik
  • Flera populära mjukvaror inom ekonomi och administration

Björn Lundén Information

Björn Lundén Information är en auktoritet när det gäller böcker om ekonomi och juridik samt bokföringsprogram och ekonomisystem. Om du behöver den senaste informationen om skatter, bokföring och ekonomiadministration är BL Information ett bra val.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Star4
Conrad - företagsprodukter
  • Stort utbud av kontorselektronik av hög kvalitet
  • Fast frakt på endast 49 kr (fri frakt över 1495 kr)

Conrad - företagsprodukter

Conrad.se är en elektronikbutik på nätet som har allt i teknikväg för företaget. Conrad erbjuder exempelvis produkter för telefoni, lagring och dokumenthantering.

Ev. priser är från 2024-05-19 och är exkl frakt.

Webbsidor som säljer företagstjänster
Bolagsfakta
Bolagsfakta
Bolagsfakta erbjuder offentlig information om alla företag och dess ansvariga. Via Bolagsfakta kan du söka utökad information om Sveriges aktiebolags alla årsredovisningar. Här kan du få tillgång till värdefull information om företag, på ett sätt som följer alla gällande lagstiftningar för informationstjänster.
Conrad
Conrad
Conrad är en butik som spänner sin verksamhet över många av Europas länder. De är ett väletablerat företag som varit i branschen sedan 1923 och idag har de ett stort utbud av tekniska och elektronikprylar för alla tillfällen. Hemmet, kontoret, hobby och mycket mer.
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten
Kontorsgiganten är ett stort företag som säljer kontorsdetaljer på nätet till konkurrenskraftiga priser. Tack vare sina stora produktvolymer kan de pressa priserna och erbjuda dig som kund produkter av fin kvalité till låga priser. Här hittar du allt från block och papper till inredningsdetaljer, skrivbordsdetaljer, lampor och mycket mer.

Övriga webbsidor

Håller du inte med om att någon av de ovanstående butikerna faktiskt säljer företagstjänster? Påpeka gärna om någon butik hamnat fel.