
Denna santokukniv från Victorinox är en premiumkniv med ett ergonomiskt handtag. Kniven är tillverkad i Tyskland och har en bladlängd på 17 cm. Den levereras i en fin presentask.

Kockkniv med skaft av maple wood.
Bladlängd 25 cm.
Detta är mellankniven i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i maple wood. Kockkniven är av ordinär storlek och är välavvägt balanserad med ett behagligt grepp i trä.
Kockknivar är i allmänhet något större en andra knivar, men det har man igen eftersom man inte behöver använda lika mycket kraft när man hackar och skär. Därför är den här kniven perfekt när man förbereder familjemåltiden.
Inget kök klarar sig utan en bra kockkniv och den här håller måttet väl.
Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.

Skalkniv spetsig med rött nylonskaft, bladlängd 10 cm.
En fantastisk grönsakskniv som är mycket enkel att arbeta med i köket. Den är ett bra komplement till knivblockets stora kockknivar. Kniven lyser upp vardagen med färgglatt skaft i en rak röd nyans.
Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Victorinx Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.
Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".

Sekiryu Damask Santokukniv 18 cm är en utsökt japansk kockkniv, perfekt för att skära, hacka och tärna kött, grönsaker och fisk. Santoku betyder "tre uppgifter", och denna kniv lever verkligen upp till sitt namn genom att vara ett mångsidigt köksredskap.
Bladet är tillverkat av VG-10 rostfritt stål med 16 lager kolstål på varje sida, vilket ger en slitstark kniv med exceptionell skärpa och ett vackert damaskmönster. Den avancerade värmebehandlingen ökar stålets hårdhet och hållbarhet, medan den handslipade eggen säkerställer exakta snitt varje gång.
Det ergonomiska handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör arbetet i köket mer effektivt och precist. Med sitt breda blad och lätt böjda egg ger denna santokukniv dig full kontroll över matlagningen.
För bästa prestanda bör kniven diskas för hand och torkas omedelbart efter användning. Oavsett om du är en erfaren kock eller en passionerad hemmakock, kommer denna kniv snabbt att bli en favorit i ditt kök!

Santokukniven är den kniv som kanske är den allra mest populära av alla japanska knivar. Namnet "santoku" kommer från det japanska ordet "san", som betyder tre, och "toku" som betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det "tre uppgifter", men exakt vilka tre dessa uppgifter är kan variera. Vissa anser att det innebär att kniven är lämplig för kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att den helt enkelt är idealisk för att både skära, tärna och strimla – något som den gör alldeles utmärkt tack vare sin nästan helt raka egg. Oavsett hur du väljer att tolka namnet är santokun en mångsidig kniv som kan användas till det mesta i köket. Ett utmärkt val för både vardagsmatlagning och för mer avancerade rätter.
Marelds köksknivar är framtagna i enlighet med tysk knivtradition. De är tillverkade av rostfritt stål 1.4116 med en hårdhet på 55-57 HTC, vilket ger knivarna en slitstark egg som klarar tuffa utmaningar i köket samtidigt som den är lätt att slipa. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, en mix av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det ger ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavvisande och antibakteriella egenskaper.
För att bevara din santoku på bästa sätt rekommenderas att du diskar den för hand och torkar den omedelbart efter användning. Förvara den sedan på en knivlist, i ett knivställ eller i en låda med knivinsats för att hålla eggen så vass som möjligt. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållsslipning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderas att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. Med den här metoden använder du först den grövre slipstenen för att skapa en ny egg, och avslutar sen med den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Tournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.
Bladets längd: 8 cm
En liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer.
Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.
Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.
Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.
Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.
Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".

Wüsthofs Santokukniv i Classic Colour-serien kombinerar japansk skärpa med tysk hantverk – allt inbäddat i en stilren design med handtag i djupa, vackra färger. Den här 17 cm långa allroundkniven är idealisk för grönsaker, kött och fisk, och levererar precisa snitt tack vare en hårdhet på 58 HRC och en optimal slipvinkel på 20°.
Bladet är tillverkat i högkvalitativt rostfritt stål (X50 CrMoV15) med enlagerskonstruktion, vilket ger styrka och hållbarhet för daglig användning. Det ergonomiska handtaget i färgbeständigt och hygieniskt POM-material pryds av tre mässingsnitar som ger ett klassiskt och välbalanserat grepp. Säkerheten är dessutom hög med den integrerade hälstoppen som skyddar fingrarna under arbetet.
Kniven tål inte diskmaskin och bör handdiskas för att bevara både skärpa och finish. Du får hela 10 års garanti – din pålitliga kökspartner i många år framöver.

Skalkniv spetsig med grönt nylonskaft, bladlängd 10 cm.
En smidig skalkniv för den som vill ha en högklassig kniv i köket. Ett bra komplement till de stora kockknivarna i kökslådan. Kniven lyser upp vardagen med färgglatt skaft i en skön grön nyans.
Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Victorinox Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.
Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".

Med Victorinox knivset i 3 delar, skär du enkelt genom alla typer av mat. Var och en av de tre köksknivarna har ett elegant, robust handtag av lönnträ, vars mönstrade yta har polerats manuellt för ett smidigt och bekvämt grepp. Just, lönnträ ger slittåliga handtag med hög lyster. Den minsta kniven, med bladlängd 12 cm, är verktyget att sträcka sig efter när du skala eller skära små frukter och grönsaker. Bägge köksknivarna på 19- respektive 22 cm ger jämna snitt i tillagat och grillat kött. Dessutom är de utmärkta för att skära och hacka större frukter och grönsaker som meloner och kål. Knivar och redskap med handtag av lönnträ tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd.


Skalkniv spetsig med gult nylonskaft, bladlängd 10 cm.
Bladets längd: 10 cm
En snygg skalkniv för den som vill ha en flärdfull kniv i köket som dessutom är funktionell och smidig. Ett bra komplement till de stora kockknivarna i kökslådan. Kniven lyser upp vardagen med färgglatt skaft i en klar gul nyans.
Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Victorinx Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.
Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".

Med en bra santoku-kniv får du mycket gjort i köket. Santoku-kniv designades ursprungligen för förberedning av japanska rätter, men har sedan länge varit en stapelvara i internationella kök. Kniven passar bäst när du förbereder wokrätter och lövtunn sushi. Det är den mest exotiska kniven i WMF:s sortiment och skär lätt till och hackar kött, fisk, grönsaker och örter och är endast avsedd för hackning, inte finhackning. Förutom att vara extremt vass kännetecknas Santoku-kniven av sin speciella form: Till skillnad från europeiska modeller är bladet bredare än handtaget, och därmed finns det mer utrymme för fingrarna när man skär. En santoku-kniv är också ofta lättare än sina jämförelsevis stora europeiska motsvarigheter. För dem som älskar att laga mat är denna japanska kniv ett värdefullt tillskott till alla knivset.
Kniven är tillverkad med Performance Cut-teknik, vilken kombinerar traditionella gjutningsprocesser med modern teknik och resulterar i en enastående och långvarig skärpa. Handtaget ligger bekvämt i handen och bladet på 18 centimeter är syrabehandlat för högsta kvalitet. En högkvalitativ kniv som gör köksarbetet roligare och lättare. Diskas för hand.

Bladets längd: 18 cm
Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.
Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.
Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.
Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.
Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.
Santoku är en klassisk japansk kockkniv. San betyder "tre" på japanska och toku betyder ungefär "uppgifter". En santokukniv är således en kniv för tre uppgifter; skära, strimla och tärna. Det är förmodligen den vanligaste japanska kniven och som kan användas allra flitigast. Santokun fungerar utmärkt till både kött, fågel, fisk och grönsaker.

En skalkniv med ett rakt tandat halvspetsigt blad och skaft i svart nylon, bladlängd 8 cm.
En väldigt användbar rak och vågig skalkniv från Victorinox. Den har ett behagligt nylonhandtag som gör att den är bekväm att hålla och arbeta med. Du kommer snabbt märka att en skalkniv är en mycket användbar kniv i köket.
Bladets egenskaper ger en kniv som blir mångssidig, den raka eggen passar väl till att skrapa potatis och andra rotfrukter med, tandningen håller skärpan och detta behövs när man skivar tomater som annars snabbt gör knivar slöa.
Kort sagt en liten behändig grönsaks- skalkniv med ett stort användningsområde.
Victorinx Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.
Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.

Uppdatera ditt kök med de smarta knivarna från Victorinox som har en hög kvalitet. Här får du ett set som innefattar en brödkniv 22 cm och en santokukniv 17 cm. Brödkniven har ett rosa handtag och är utöver gjord för bröd, även utmärkt till andra matvaror. Santokukniven passar till allt från kött och fisk till grönsaker och rotfrukter.
Båda knivarna har vassa blad som är tillverkade av rostfritt stål, medan de ergonomiska handtaget i färgen sage är av plast och lätta. Båda knivarna tål även diskmaskin vid rengöring.

Skalkniv spetsig med orange nylonskaft, bladlängd 10 cm.
En funktionell och smidig skalkniv för den som vill ha en flärdfull kniv i köket. Den kompletterar de stora kockknivarna i kökslådan på ett bra sätt. Kniven lyser upp vardagen med färgglatt skaft i en oklanderligt orange nyans.
Tål maskindisk men handdisk rekommenderas. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Victorinx Swiss Classic är en serie knivar och köksredskap av klassiskt snitt och snygg finish. Knivbladen i rostfritt stål håller hög kvalité, har god skärpa och är lättslipade. Handtagen som är ergonomiska med nylonskaft i skön kvalitet, ger bra knivar i köket till ett bra pris.
Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.