
Denna allkniv från Tamahagane San Tsubame är tillverkad med en kärna av VG5 stål, omgiven av två lager SUS410 stål. Det tunna bladet är lätt att slipa och håller skärpan länge. Handtaget är gjort av svart Mikarta, ett slitstarkt och hygieniskt material.


Tamahagane San Tsubame Santokukniv 17,5 cm
Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen.
Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
Bladets längd: 17,5 cm

Bladets längd: 17,5 cm
Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.
Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta. Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. Santoku kniven är med dess höga blad mycket väl lämpad för både grönsaker och fågel.

Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål.
Bladets längd: 27 cm
Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood





Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna filékniv i serien SAN från Tamahagane fungerar utmärkt till att både filéa fisk och urbena kött.
Specifikationer:
- Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
Mått: 16 cm

Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.
Bladets längd: 12 cm
Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.
Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En mycket användbar skal/renskniv som fungerar bra till att rensa svamp eller att hacka smågrönsaker på skärbrädan.



Tamahagane San Tsubame Skalkniv 9 cm
Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen.
Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål.
Bladets längd: 24 cm
Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood

Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna kinesiska hacka har ett högt blad som ger en bra balans och fungerar perfekt till att hacka exempelvis grönsaker.
Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.