
Gourmetstål Light är ett pizzastål tillverkat i Sverige som revolutionerar hemmabagningen. Tillverkat av värmevalsat stål, tål det höga temperaturer utan att spricka. Den tunna designen och låga vikten gör det enkelt att hantera och förvara.

De flesta känner till pizzastenen, det perfekta redskapet för dig som vill kunna grädda läckra pizzor i ugnen eller på grillen. Pizzastålet är samma sak, men tillverkad i stål. En annan viktig skillnad är att stålet inte spricker vid stora temperaturförändringar och att plattan bara väger 9 kg. Med Classic-pizzastål från Gourmetstål får du den första och viktigaste ingrediensen för en perfekt, hemmagjord pizza. Nu är du garanterad en krispig pizzabotten, oavsett om du använder stålet i ugnen eller på grillen.

Gör som de gör i Neapel och lyft ut din färdiga pizza ur ugnen eller från grillen med en autentisk pizzaspade. Detta eleganta exemplar från Gourmetstål är tillverkat i kraftigt aluminium med behagligt skaft i trä. Skaftet är dekorerat med Gourmetståls logga och utrustat med en praktisk krok för upphängning.

Vill du kunna baka pizza som ett proffs hemma? Då kan du satsa på ett pizzastål från Mareld. Pizzastålet är en kraftig valsad plåt, 6 millimeter tjock, som du lägger i ugnen eller på grillen. Det ger en jämn och hög värme till din pizza, vilket i sin tur ger en frasigare botten och luftigare kant. Du kan även använda stålet för att laga smashade burgare med perfekt krispig stekyta (för bästa resultat bör stålet vara 250-290°C när du lägger på din färsboll).
Stålet mäter 37 x 33 centimeter och väger 5,5 kilo. Innan du lägger på din pizza bör du värma upp stålet på maxvärme i 40-60 minuter i ugnen eller på grillen. För att veta vilken temperatur stålet har kan du använda en IR-termometer.


Grädda pizza och bröd med skorpa samt krispighet till perfektion. Detta får enkelt med hjälp av Kockums Jernverk bak/pizzaplåt som tillverkas i Sverige av 6 mm. kolstål från SSAB. Stålet håller värmen optimalt, vilket gör att pizzan eller brödet får en krispig skorpa och ett luftig inre.
Baka- och pizzastålet är särskilt gjort för att användas i ugnen, men det kan även användas på induktionsspisen, grillen eller över en öppen eld. På så sätt kan du till exempel göra hamburgare. Använder du stålet på grillen kan du även göra läckra pizzor på den. Det multifunktionella bakstålet är 35 cm. i diameter.

Gör den läckraste, krispigaste pizzan på italiensk restaurang-nivå med hjälp av pizzastenen från Muurikka. Pizzastenen är särskilt anpassad för att användas i en vanlig ugn eller på grillen. Produkten är tillverkad corderite och har en keramisk beläggning. Materialet tål värme upp till 480° C så att du kan få det perfekta pizza-resultatet. Pizzastenen får inte placeras direkt mot gaslågan.
Dessutom är den runda pizzastenen utrustad med två praktiska handtag som gör det enkelt att flytta på stenen. Förutom till pizza så är stenen även utmärkt för bakning av bröd, bullar, tårtor och mera. Den kan även användas för tining av frusen pizza. Pizzastenen mäter 33 cm. i diameter.

Elegant slev i en praktisk kombination av ekträ och silikon från Eva Solos tidlösa köksserie Nordic Kitchen. Denna slev är ett perfekt redskap när du vill röra om i grytor och vända råvaror i stekpannan. Eller varför inte använda den till helgens bullbakning? Tack vare slevens platta topp går den utmärkt att även använda som slickepott!
Precis som namnet antyder är serien Nordic Kitchen inspirerad av klassisk skandinavisk design och den nordiska naturen. Den svala kontrasten mellan ekträ och svart silikon ger ett tidlöst uttryck, men är också en praktisk detalj under matlagningen. Silikonet har en lätt avstötande effekt, vilket förhindrar maten från att fastna samtidigt som sleven den blir enkel att rengöra. Dessutom skyddar det beläggningen från onödiga repor och slitage!
För bästa hållbarhet är det rekommenderat att du smörjer in handtaget med olja.
Specifikationer
Färg: Svart/Trä
Material: Silikon och ek
Längd: 20 cm
Bredd: 8,4 cm
Tål ej maskindisk

En spröd pizzabotten med fräsande varm ost är verkligen fantastiskt, oavsett om den kommer från grillen, ugnen eller restaurangen. En god pizza kan vara mycket, medan ett bra pizzahjul alltid består av samma tre grundbultar. Bladet ska vara skarpt, skaftet ska vara bekvämt och tillåta enkel användning, och hjulet ska vara enkelt att skölja av eller diska. Det klassiska pizzahjulet från Gourmetstål kan kryssa av samtliga egenskaper. Och vad mer kan man önska sig? Det skulle väl vara bra, svenskt hantverk och en vinklad design som underlättar arbetet ännu mer. Det var visst 5 grunder som gjorde Gourmetståls pizzahjul till något alldeles extra.

Med bakstålet från Dorre kan du grädda läckra och spröda pizzor, precis som du får dem i Italien. Bakstålet gör det lätt och smidigt att grädda en riktigt god pizza med spröd skorpa, så du får perfekta resultat varje gång. Materialet är kolstål, vilket är hållbart samtidigt som det tål mycket hög värme, och fördelar värmen bra.
Det funktionella bakstålet mäter 35,5 x 35,5 x 0,6 cm, och det rekommenderas att den diskas för hand. Ståler bidrar till att din ugn får nästan samma effekt som en äkta stenugn. Dessutom kan du baka bröd och mycket annat på stålet för att uppnå riktigt härliga och goda resultat.

Norrland-pizzastål från Gourmetstål är kollektionens ultimata premium-modell. Ett pizzastål, likt en klassisk pizzasten, bortsett från att den här produkten är tillverkad i stål. Det betyder bland annat att risken för att din "sten" ska spricka av temperaturförändringar är väldigt liten. Norrland-pizzastål har en speciell yta som skapats med hjälp av flera ojämnheter i materialet som bidrar med optimal luftflöde till pizzan. På så sätt blir bottnen garanterat både spröda och krispiga. Pizzastenen är tillverkad i värmevalsat stål och rekommenderas verkligen alla pizzaentusiaster att prova.
Stålet sandblåses under tillverkningen, vilket ger en speciell sorts grovhet som både ökar kontaktytan och effekten i ugnen. Det betyder att den stora skillnaden mellan Norrland och Classic är ytskiktet. Bra att tänka på är att pizzastenen behöver förvärmas i 40-60 minuter i din ugn på max värme. Det går bra att använda varmluft, över-/undervärme eller grill men 20 minuter innan pizzan ska gräddas bör du slå på maxvärme på grillfunktionen. Placeringen ska vara ungefär 6-12 cm från grillelementen.

Gör de sprödaste och läckraste pizzorna med lite hjälp från pizzastenen från Funktion. Det ingår dessutom en pizzaspade av trä, så att pizzan enkelt kan placeras i ugnen eller på grillen efter att din pizzasten har fått värmas upp. En pizzasten är ovärderlig om du önskar göra en läcker och spröd pizzabotten.
Pizzastenen är 38 x 35,5 cm. och tål max 250°C både i ugn eller på grillen. Den tål inte att köras i diskmaskin, men ska sköljas i varmt vatten utan diskmedel. Förutom spröda pizzor kan pizzastenen och spaden också användas till brödbakning om du skulle vilja grädda ett sprött och luftigt surdegsbröd.


Pizzasten från Broil King tillverkad i hållbart keramisk komposit. Den passar perfekt på grillen och materialet tål riktigt höga temperaturer. Den extra tjocka stenen på 1,9 cm fördelar värmen jämnt och isolerar direkta lågor. Du kan med denna kvalitetssten grädda läckra pizzor rakt på grillen.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.