
Med denna ovala jäskorg kan du enkelt forma ditt surdegsbröd. Korgen är tillverkad av rotting och ger brödet en fin form under jäsningen. Perfekt för dig som vill baka hembakat bröd med perfekt resultat.

Baka läckra och imponerande bröd och bakverk med denna rektangulära ugnsform från Lodge. Formen är tillverkad i gjutjärn, ett material känt för dess utmärkta värmeegenskaper, vilket givetvis bidrar till bra bakning. Du kan också använda formen till välsmakande rätter och den passar utmärkt till bl.a. köttfärslimpa. Den är utrustad med handtag på båda sidorna, vilket gör hanteringen lättare och smidigare.


Den här brödformen från Blomsterbergs är det perfekta valet när du bakar allt från rågbröd och franskbröd till andra goda matbröd och läckra kakor, så att du alltid kan ha någonting gott att bjuda på hemma. Brödformen är tillverkad av extra starkt kvalitetsstål med en tjocklek på 0,5 millimeter, vilket garanterar en lång hållbarhet. Den praktiska non-stick-beläggningen på insidan ser till att bröd och kakor lossnar lättare från formen, så att du slipper krångel vid servering och rengöring. Formens utsida har en elegant lattefärgad nyans, vilket ger en elegant touch i köket. Formen tål temperaturer upp till 230°C, vilket gör den lämplig för ett brett utbud av olika bröd och bakverk. Med andra ord ett mångsidig och pålitligt tillskott i köket som gör det enklare och roligare att baka.
Formen finns i följande storlekar:

Med en perforerad form från Kockums Jernverk kan du utan problem grilla grönsaker, skaldjur, fisk eller mindre köttbitar som annars skulle riskera att falla igenom grillgallret. Det du tillagar i formen, på grillen eller över öppen eld, kommer dessutom att få både en krispig grillyta och en härlig röksmak.
Du kan även använda formen i ugnen, till exempel för brödbak. Formens perforerade yta låter värme och ånga cirkulera fritt, vilket låter dig baka bröd på professionell nivå. Formen är tillverkad av kolstål, och finns i två olika storlekar, med diameter på 24 eller 30 centimeter.
Storleksguide:
Mindre form – diameter 24 centimeter, höjd 5,9 centimeter, bredd med handtag 29,2 centimeter.
Större form – diameter 30 centimeter, höjd 5,9 centimeter, bredd med handtag 34,7 centimeter.

Behöver din assistent från Ankarsrum en ny skål? Då kan den enkelt bytas ut mot denna skål i rostfritt stål med en kapacitet på 7 liter och kan innehålla max. 5 kg deg. Dessutom kan skålen innehålla upp till 1,5 liter flytande deg. Det finns ingen bättre skål när det ska bakas bröd.
Till denna skål medföljer det även ett lock av polyethylen plast som är idealiskt när degen ska jäsa oavsett om det är kallt eller rumstemperatur. Skålen är designat så att degen kan jäsa sig högre än skålens kant. Den rostfria stålskålen passar till alla assistenter från N1-N30.


Praktisk munkpanna i gjutjärn från Lodge, utmärkt för att tillaga munkar, kakor, biskvier, cupcakes och andra desserter. Gjutjärnet ger dig en otrolig värmefördelning, vilket ger dina bakverk en jämn tillagning med krispig gyllenbrun yta. Pannan levereras inbränd och är färdig att användas. Den är 32,7 centimeter lång, 28,8 centimeter bred och 2,9 centimeter hög. Formarna har en diameter på 8,4 centimeter.
Diska formen för hand med varmt vatten utan diskmedel. Torka den ordentligt torr efter rengöring. Om du vill kan du avsluta med att spraya eller smörja in den med vegetabilisk olja och torka med hushållspapper för att lämna ett tunt lager olja.

Med den här bakformen i gjutjärn från Lodge kan du både baka bröd med gyllenbrun yta eller tillaga en riktigt saftig köttfärslimpa. Gjutjärn är ett mycket fördelaktigt material vid bakning, eftersom det ger jämn uppvärmning och otrolig värmeisolering. Den här gjutjärnsformen har även två handtag, vilket gör det enkelt att lyfta den in och ut ur ugnen.
Formen är 21 centimeter lång, 11 centimeter bred och 7 centimeter hög. Den är på förhand inbränd med olja, så att du kan börja använda den direkt. Skötselråd: Vänta tills formen har svalnat innan du rengör den. Rengör genom att diska för hand med ljummet vatten och avsluta med att torka den torr.


Den fina jäskorgen från Westmark är designad för att alltid ge ditt bröd en optimal jäsning. Korgen har en rund utformning och tillverkad i ljust pileflet. När ditt bröd har jäst i korgen får det ett charmigt mönster som degen behåller under bakning. Jäskorgen finns i tre olika storlekar som rymmer 750-1500 gram (17,5 cm), respektive 1000-1500 gram (20,5 cm) och 1500-2000 gram (24,5 cm) deg.

Jäskorgen från Westmark ger ditt bröd de bästa förutsättningarna för att bli lätt och luftigt. Samtidigt ger den eleganta designen brödet ett unikt mönster och personlig prägel. Strö lite mjöl i korgen, lägg i degen och vänta. Korgen finns i två olika storlekar som rymmer 750-1000 gram och 1500-2000 gram deg.
Liten: L - 27,5 cm, B - 14 cm, H - 7 cm
Stor: L - 39,5 cm, B - 15,4 cm, H - 7,2 cm

Briljera som bagare med denna läckra brödform i gjutjärn!
Från danska HOLM hittar vi denna gedigna brödform med lock, perfekt för dig som vill baka rustikt bröd eller smarriga pajer som ett riktigt proffs. Formen är tillverkad av rått gjutjärn vilket gör att den fördelar och bevarar värmen jämt och effektivt, samtidigt som den får en härligt grov yta. Tänk därför på att inte dra formen över känsliga ytor som spishåll eller glasplatts – lyft den istället!
Gjutjärn är ett otroligt tåligt material som gör att du kan använda formen på allt från induktionshällen, grillen eller i ugnen. Dina valmöjligheter är nästan oändliga! Se dock till att alltid hålla den torr efter användning, och att den rengörs för hand med varmt vatten och diskmedel. Formen tål inte att rengöras i diskmaskin.
Specifikationer
Färg: Svart
Material: Gjutjärn
Längd: 25 cm
Höjd: 11 cm
Bredd: 8,5 cm
Tål ej maskindisk
Fungerar på induktion!

Den här pastasleven i serien Bistrot Solid från Sabre Paris passar perfekt för att servera lång pasta som spagetti, tagliatelle och linguine. Utöver de stora rundade tänderna som håller fast pastan har den även små hål i basen, som låter överflödigt vatten eller sås rinna av innan pastan når tallriken.
Bistrot Solid-kollektionen har en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Designen är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Ett perfekt val för hemmet, som passar in i många olika inredningsstilar. Pastasleven tål dessutom maskindisk vid max 45°C.

Tillaga spännande rätter i ugnen med hjälp av den ugnsfasta formen från Kockums Jernverk, som också passar perfekt till servering. Formen tål användning i ugn och den enkla, tidlösa designen gör sig bra på bordet, oavsett om det rör sig om festmiddag eller vardag. Formen mäter 30x20 cm och finns i sex olika färger: grön, gul, grå, creme, blå och vit.
Den ugnsfasta formen är tillverkad i stål och har en emaljering av hög kvalitet, som också är lätt att rengöra. Formen tål maskindisk, men vi rekommenderar att du diskar den för hand om du vill bevara den blanka ytan. Emaljeringen görs för hand, vilket gör varje produkt helt unik. Av den anledningen kan små ojämnheter förekomma. Dessutom består produkten av naturliga råvaror som tar hänsyn till både människor och miljö.

Set om två jäskorgar från Essentials, perfekt för när du bakar ofta eller vill baka flera bröd på samma gång. Korgsetet finns i två varianter: välj mellan två runda korgar (diameter 28 cm, höjd 9 cm) eller två ovala korgar (längd 35 cm, bredd 18 cm, höjd 8 cm). En jäskorg kommer väl till pass när du vill ge ditt jästa bröd en vacker form. Du låter helt enkelt brödet jäsa i kylen över natten, för att sedan vända ut det på en plåt, på en baksten eller i en form. Kom ihåg att lägga mjöl i korgen innan du lägger i degen, så att brödet släpper enkelt efter jäsningen.
Brödet ska alltid tas ur jäskorgen innan du bakar det. Jäskorgarna är tillverkade av rotting och ska inte diskas, blötläggas eller köras i ugnen. Rengör dem genom att skrapa eller borsta bort mjöl- och degrester, vilket är enklast när degen har torkat ordentligt.

Med en jäskorg från Essentials blir det otroligt enkelt att jäsa bröd, samtidigt som brödet bibehåller en snygg form. Du kan välja mellan två varianter, antingen en rund eller en oval korg. Den runda korgen är 9 centimeter hög och har en diameter på 28 centimeter. Den ovala korgen är 35 centimeter lång, 18 centimeter bred och 8 centimeter hög. Genom att placera din bröddeg i en jäskorg och låta den jäsa i kylskåpet över natten kan dina färdiga bröd bli luftigare och ännu godare.
Använd rikligt med mjöl innan du placerar degen i korgen, eftersom det då släpper enklare när du ska placera det på plåt, baksten eller i en gryta. Det är även viktigt för att degen ska få tillräckligt med luft under jäsningen, vilket ger ett bättre jäsningsresultat.
Jäskorgen är tillverkad av rotting och bör inte diskas i vatten. Du rengör den enklast genom att skrapa eller borsta bort mjöl- och degrester efter att degen torkat ordentligt. Kom ihåg att alltid ta ut brödet ur korgen innan du bakar det.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.