Köpa.se Logo
x
556 860
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

Denna japanska skalkniv från Miyabi är tillverkad med traditionellt hantverk och högkvalitativt stål. Kniven har ett vackert skaft i masurbjörk och är slipad med en speciell teknik för optimal skärpa. Den är perfekt för att skala och skära mindre grönsaker med precision.

2199 kr

Köksknivar
Knivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
Mizu Gyutoh kockkniv 24 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sin elegans och sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa – ett utmärkt val för varje seriös matlagare. Miyabis knivar har en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som har CRYODUR®-härdats till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är sedan omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningen resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är otroligt tålig och som gör att råvarorna inte fastnar lika enkelt på bladet. Kniven tillverkas i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.

BLACK 5000MCD Shotoh Allkniv 13 cm
3272 kr
Bagaren och Kocken

Denna otroligt starka japanska Shotoh kockkniv har ett blad på 13 cm. Den är tillverkad av det extremt hårda mikro-karbid pulverstål, något som ger en fantastisk skärpa. Det är en sann lättviktare och är perfekt till att hacka upp småsaker som frukt och grönt. Kärnan är täckt av 132 stållager vilket gör att bldet har den unika damaskus-designen

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 

5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm
2349 kr
Bagaren och Kocken

5000 MCD Birch Shoto är en skalkniv från Miyabi, med ett högkvalitativt blad och en storlek som är mycket lämplig för att skära frukt och grönt. Kniven har ett skaft i masurbjörk, vilket ger den ett unikt ljust utseende. Den har ett högkvalitativt blad, 14 centimeter långt, som klarar många uppgifter i köket.

Kniven ingår i Miyabis serie 5000 MCD. Den har en kärna av hårt MC63-pulverstål, vilken är omgiven av 100 lager rostfritt stål som ishärdats i -196°C. Det ger kniven en otrolig hårdhet och ett vackert damaskusmönster. Den är dessutom slipad enligt den traditionella japanska tekniken Honbazuke, vilket ger den en extraordinär skärpa.

6000 MCT Brödkniv 23 cm
1995 kr
Bagaren och Kocken

Bladets längd: 23 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. 

 

Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 

5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm
3999 kr
Bagaren och Kocken

Miyabi är kända för deras japanska knivar i toppkvalité. Med 5000FCD Shotoh örtkniv får du en 11 cm lång kniv som med lätthet hjälper dig hacka dina örter med precision. Gyutoh kockkniv är 20 cm lång och ger dig en kniv med otrolig hårdhet och hållbarhet.

Knivarna från Miyabi har ett stort, vackert skaft i pakkaträ och kniven är inspirerad av det vackra japanska konstverket "vågen", vilket tydligt syns i utformningen. En elegant design som går hand i hand med knivens prestanda. Raw har en kärna av hårt FC61 Micro Carbide pulverstål. Täckt med 48 lager rostfritt stål i vacker och tydlig damaskdesign. Här får du ett set som gör det möjligt att klara av alla uppgifter i köket utan besvär eller problem.

Tomat Gjutjärnsgryta 2,5 liter, Röd
2194 kr
Bagaren och Kocken
Staubs fantastiska tomatgryta rekommenderas för alla som vill ha en pålitlig gjutjärnsgryta som sticker ut i mängden, vare sig du är den ambitiösa hemmakocken eller den professionella gastronomen. Låt kreativiteten flöda och bryt av den eleganta dukningen med denna röda färgklick för ett mer hemtrevligt och rustikt uttryck på middagsbordet. Precis som alla Staubs gjutjärnsgrytor är tomatgrytan utrustad med den patenterade lösningen av små ”spikes” på insidan av locket, den så kallade "nederbördseffekten", som gör att kondenserad ånga öser ner jämnt fördelat under tillagningen och gör maten ännu mer smakrik och saftig. 
 
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion och ugn. 
 
Grytan tål maskindisk men vi rekommenderar att du diskar den för hand.  
 
Diameter: 25 cm
Volym: 2,5 liter 
6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
2199 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.

Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.

BLACK 5000MCD Chutoh Filé/kött kniv 15 cm
3495 kr
Bagaren och Kocken

Denna Chutoh-kniv är en mellanstor kniv. Den används oftast när Shotoh-kniven är för liten och Gyutoh-kniven är för stor. Med andra ord - det är den perfekta allround/ universalkniven till köket. Kniven är 15 cm lång.

 

Miyabi 5000MCD 67 består av en ultravass knivserie som med namnet 67 berättar att den har en hårdhet på 67 Rockwell. Stålets kärna består av 133 lager och är behandlad med Cryodur ishärdningsprocess för att göra knivarna korrosiontålig. Materialet i kniven är pulverstål. 

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med de urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 

5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 9 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret på ett enkelt sätt.  

5000 MCD Santoku 18 cm
2899 kr
Bagaren och Kocken

Bladets längd: 18 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Santoku är en klassisk japansk kockkniv. San betyder "tre" på japanska och toku betyder ungefär "uppgifter". En santokukniv är således en kniv för tre uppgifter; skära, strimla och tärna. Det är förmodligen den vanligaste japanska kniven och som kan användas allra flitigast. Santokun fungerar utmärkt till både kött, fågel, fisk och grönsaker. 

 

 

5000MCD BLACK 2-dels knivset
3299 kr
Bagaren och Kocken

Med 5000MCD setet får du unika knivarna tillverkade i hållbart damaskus-stål. Skaftet är tillverkat i svart ask och har en traditionell D-form som ger dig ett behagligt och ergonomiskt grepp. Setet innehåller en Gyutoh 20 cm kniv och en Shotoh 13 cm kniv. Detta är ett set som ger dig allt som behövs för vardagens uppgifter. De otroligt skarpa, hållbara och eleganta knivbladen skär och filéar med precision. Ett set du utan tvivel kommer att älska. 

Kniven är tillverkad av 133-lagers stål som behandlats med CRYODUR-ishärdningsprocessen, vilket ger kniven ultimat hållbarhet samtidigt som den skyddas mot korrosion. Stålets hårdhet är 67 rockwell.

BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
3699 kr
Bagaren och Kocken

Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder "tre dygder". Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönn

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Fresh Kid Gosedjur Kanin 15 cm (Beige)
109 kr
Stor & Liten
Cutie Heads är en serie med världens sötaste och gosigaste mjukisdjur!
5000 MCD Brödkniv 23 cm
2999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd.  

Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
2999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst. 

ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
1599 kr
Bagaren och Kocken

Den perfekta kniven att snitta, skära och skala frukt och grönsaker med. Shotoh-kniven från Miyabi är en del av ARTISAN-serien och utrustad med skarpt blad till följd av Honbazuke finslipningen. Skaftet är tillverkat i mörkt, ådrat pakkaträ och dekoreras med ett fint mosaikemblem. Skalkniven har en bladlängd på 14 cm. 

Knivbladet har en kärna av MicroCarbide MC63 pulverstål som bäddats in i två lager rostfritt stål. Därutöver har bladet en autentisk Tsuchime-look - alltså en hamrad finish. Det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Skalkniven tål inte maskindisk utan ska diskas för hand. 

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.