
Denna japanska Santoku-kniv från Miyabi är tillverkad med en otroligt vass kärna av pulverstål, vilket ger en fantastisk skärpa. Kniven är idealisk för att skära kött, fisk och grönsaker. Det vackra Damaskus-mönstret på bladet och handtaget i kanadensisk lönn gör den till en elegant detalj i köket.

Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder "tre dygder". Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönn
Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.
Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.

Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är 24 cm. Kniven är tillverkad med en kärna i mikro-karbid pulverstål vilket ger kniven en fantatsiskt skärpa. Kniven har 132 yttre stållager som täcker kärnan och ger kniven den unika Damaskus-designen på bladet. Handtaget är i svart ask.
Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.
Bladets längd: 13 cm
Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.
Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.
Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.
Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.
Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 13 cm är i längsta laget för en skalkniv, vilket gör den lite bättre för att även skiva och skära frukter och grönsaker.

Denna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång.
Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Detta är ett köksredskap som är svårt att leva utan efter man väl har testat den en gång. Staubs sautépanna imponerar inte bara med sitt utseende utan även med sin design och sitt material. Den är både hållbar, klarar av flera värmekällor och ser till att värma maten jämt utan att bränna fast den.
Tack vare den unika, så kallade "nederbördseffekten" skiljer sig Cocotte-produkterna från mängden och konkurrenterna. Nederbördseffekten är en smart och miljövänlig innovation från Staub som skapar en regnskogsliknande effekt för din mat under tillagningen, vilket innebär att alla smakrika ångor som uppstår tas tillvara istället för att kondenseras bort.
Locket på grytan är extra tättslutande och kapslar in all ånga i gryta. Locket har piggar i taket som fångar upp ångan och tack vare dessa jämt fördelade piggar droppar sedan ångan tillbaka på maten igen. Mer hållbar matlagning än så här blir det inte!


Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.
Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.

Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka!
Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet.
Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver!
Specifikationer
Färg: Svart
Material: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträ
Längd: 23 cm
CRYODUR® härdat knivblad
Tillverkad i Japan
133 lager stål
Damaskus-mönstrat blad

Den härliga Gyutoh kockkniven har ett fint björkhandtag som leder in till ett 101-lagers stålblad vilket ger knivbladet ett fantastiskt damaskus-mönster. Denna allround-kökskniv används lika mycket av amatörkockar som av professionella kockar och kommer i olika storlekar. Denna kniv har ett 16 cm långt blad.
Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Miyabis Shotoh kniv är en kompakt kökskniv till både frukt och grönt. Kniven är en favorit bland kockar på grund av sin hårda kärna och fantastiska skärpa. Kärnan är belagd med 132 yttre lager av stål, något som ger kniven ett unikt damaskus-mönster på metallen. Kniven har ett blad på 13 cm och är producerat i 67 graders metall. Handtaget är i svart ask.
Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Bladets längd: 18 cm
Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.
Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.
Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.
Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.
Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.
Santoku är en klassisk japansk kockkniv. San betyder "tre" på japanska och toku betyder ungefär "uppgifter". En santokukniv är således en kniv för tre uppgifter; skära, strimla och tärna. Det är förmodligen den vanligaste japanska kniven och som kan användas allra flitigast. Santokun fungerar utmärkt till både kött, fågel, fisk och grönsaker.

Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.
Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.
Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.