Köpa.se Logo
x
566 278
PRODUKTER
x
1 539
KATEGORIER
5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm

Denna japanska trancherkniv från Miyabi är tillverkad med traditionell teknik och material av högsta kvalitet. Kniven är speciellt utformad för att skära tunna skivor av fisk och kött, och dess vassa blad ger en perfekt skärpa varje gång.

3300 kr

Köksknivar
Knivar
Bagaren och KockenKöp produkten hos Bagaren och Kocken
Liknande produkter
6000 MCT Artistan Kiritsuke, 24 cm
2529 kr
Bagaren och Kocken

Japansk universalkniv av modellen Kiritsuke, i serien 6000 MCT från Miyabi. Den här bladformen passar för de flesta uppgifter, men används i det japanska köket ofta för att tillaga sashimi och skära grönsaker.

Kniven har ett vackert skaft i pakkaträ som ger dig både komfort och balans. Det symmetriska bladet är slipat med Honbazuke-teknik, vilket säkerställer en otrolig skärpa. Du får en funktionell och balanserad kniv, väl lämpad för kökets utmaningar. Diska för hand under rinnande vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.

6000 MCT Brödkniv 23 cm
1995 kr
Bagaren och Kocken

Bladets längd: 23 cm

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. 

 

Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 

5000 MCD Chutoh Köttkniv 16 cm
2495 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Chutoh är japanska för köttkniv. Det här är en kniv som med sin behagliga storlek kan användas till att med lite mer precision stycka upp perfekta bitar kött.  

 

 

Mizu 5000MCT Knivset 2 delar
2799 kr
Bagaren och Kocken

Detta perfekta knivset från Miyabi, som består av 2 delar: en Gyutoh kockkniv 20 cm. som är perfekt för att hacka, snitta och skära, och en Shotoh örtkniv 9 cm, som är särskilt anpassad till mindre frukt och grönsaker. Båda knivarna har ett ergonomiskt handtag av micarta som ligger stabilt i handen när du skär.

Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid pulverstål, som är CRYODUR® härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC omgivet av 2 lager Tsuchime hamrat rostfritt stål. Detta resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är hållbar och du slipper att råvarorna fastnar på bladet. Knivarna från Miyabi är av högsta kvalitet och tillverkas i Seki, Japan. Dessutom kommer det med livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Mikoto kockkniv 14 cm
2799 kr
Bagaren och Kocken

Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.

Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.

5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
2199 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

Bladets längd: 13 cm

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret. 13 cm är i det längsta laget för att vara en skalkniv, vilket gör den mer användbar när det kommer till att skära och skiva mindre grönsaker. 

5000 MCD Brödkniv 23 cm
2999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.

 

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.

 

Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.

 

Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.

 

Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

 

En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd.  

5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
2939 kr
Bagaren och Kocken

Nakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.

Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa.

Miyabi Mikoto kockkniv 16 cm
2999 kr
Bagaren och Kocken
Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget. Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.
Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
2999 kr
Bagaren och Kocken

Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. 

Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst. 

BLACK 5000MCD Chutoh Filé/kött kniv 15 cm
3495 kr
Bagaren och Kocken

Denna Chutoh-kniv är en mellanstor kniv. Den används oftast när Shotoh-kniven är för liten och Gyutoh-kniven är för stor. Med andra ord - det är den perfekta allround/ universalkniven till köket. Kniven är 15 cm lång.

 

Miyabi 5000MCD 67 består av en ultravass knivserie som med namnet 67 berättar att den har en hårdhet på 67 Rockwell. Stålets kärna består av 133 lager och är behandlad med Cryodur ishärdningsprocess för att göra knivarna korrosiontålig. Materialet i kniven är pulverstål. 

 

Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med de urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 

5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm
3999 kr
Bagaren och Kocken

Miyabi är kända för deras japanska knivar i toppkvalité. Med 5000FCD Shotoh örtkniv får du en 11 cm lång kniv som med lätthet hjälper dig hacka dina örter med precision. Gyutoh kockkniv är 20 cm lång och ger dig en kniv med otrolig hårdhet och hållbarhet.

Knivarna från Miyabi har ett stort, vackert skaft i pakkaträ och kniven är inspirerad av det vackra japanska konstverket "vågen", vilket tydligt syns i utformningen. En elegant design som går hand i hand med knivens prestanda. Raw har en kärna av hårt FC61 Micro Carbide pulverstål. Täckt med 48 lager rostfritt stål i vacker och tydlig damaskdesign. Här får du ett set som gör det möjligt att klara av alla uppgifter i köket utan besvär eller problem.

5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
1899 kr
Bagaren och Kocken

Nakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.

Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.

Mizu Gyutoh kockkniv 24 cm
1999 kr
Bagaren och Kocken

Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japansk knivkonst, som är världskänd för sin elegans och sitt högkvalitativa hantverk. Knivarna håller hög kvalitet och har en enorm skärpa – ett utmärkt val för varje seriös matlagare. Miyabis knivar har en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid-pulverstål, som har CRYODUR®-härdats till en hårdhet på cirka 63 HRC. Kärnan är sedan omgiven av två lager Tsuchime-hamrat rostfritt stål. Den intrikata tillverkningen resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är otroligt tålig och som gör att råvarorna inte fastnar lika enkelt på bladet. Kniven tillverkas i Seki i Japan och levereras med livstidsgaranti på material- och produktionsfel.

Mikoto kockkniv 20 cm
3399 kr
Bagaren och Kocken

Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.

Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.

Mavrix Silikonfrisbee
59 kr
Stor & Liten
Upptäck spännande utomhusaktiviteter med Mavrix-frisbeen! Denna silikonfrisbee är designad för att flyga långt tack vare sin aerodynamiska konstruktion.

Om Köpa.se | info@kopa.se | © 2025 Köpa.se – Alla rättigheter förbehållna. | Ansvarsfriskrivning | Generella tips | Foton från Freedigitalphotos.net eller iStockphoto.